reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Integral czyli nie jestem przewrazliwona? Bo mnie takie coś dziwi. No to pani nie ma możliwości badania dba oka a to wpisuje :/ ogólne badanie, patrzenie przez źrenice oceniła ze mam ładne oko. No i tyle musi mi wystarczyc

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Megan extra:D Wow uda nam się spotkać:D chodźby padało to jemy te lody no chyba że śnieg spadnie:pp

Emol współczuję:// nie dość że poszłaś prywatnie to jeszcze źle:D masakra!

Integral widzę że nie tylko ja się spełniam jako kuchareczka:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja termin wg om mam na 19.07
W karcie wpisany mam 14.07 (mysle ze to ten z usg na poczatku)
Owulacje mialam w 11 dniu cyklu nie tak jak wiekszosc w 14( wiem bo monitorowany przez lekarza na usg cykl) a wiec predzej niz standardowo do obliczania wg miesiaczki.
Ja tez mowie jak ktos pyta ze poprostu pierwsze dni lipca. Ja mam dwurożną macicę, to jest wada przy ktorej czesto rodzi sie predzej. Z synem od 34 tc mialam rozwarcie a urodzilam w 38. Prawdopodobnie sproboje mi lekarz wywolac w razie czego najpozniej 7/07 -8/07 idzie potem na urlop, a ja chcialabym zeby byl obecny. Znamy sie jak lyse konie, moj gin to moj przyjaciel , mlody facet :) Jak Wy do tego podchodzicie ? Zdajecie sie na los ? :)

pumelova nawet tak nie mów z tym śniegiem ! już pogoda się popsuła a ty tu kraczesz ;) spokoju w tym remoncie :) a jak na chwilke zejdziesz to nic ci nie będzie, ja w końcu cały czas byłam w domu bo mały sie rozchorował i musiałam z nim do lekrza jechać... nasza farba nie śmierdziała, grunt trochę
Emol trochę porażaka z tą okulistą...
Aga wszystkiego nalepszego dla córki :)

miłej niedzieli :)

Abed ja to wiem ale mój mąż jest mega ostrożny:p haha ja się boję że śnieg wróci:D wczoraj znów było tak chłodno:(

Katja nie wiem o co chodzi ze zdawaniem się na los haha mój gin nie jest młody:D i nie będzie go przy porodzie bo ma w tym szpitalu funkcje administracyjną;) chyba że będę rodzić w tygodniu miedzy 8 a 14:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam termin 19.07 chociaż moja dr powinna doliczyć 8 dni ze wzgl na moje 36 dniowe cykle. Dr który mi robił prenatalne powiedział aby tak zrobiła, ale Ona nie przyjmuje tego do wiadomości, no normalnie nie ogarnia i uparła się na ten 19.07 więc niech jej będzie:-p Kiedyś się tym irytowałam, ale pierdzielę, w końcu niedługo kończę z Nią przygody ciążowe. I tak mówi, że nawet jak minie 19.07 to czekam na rozwój sytuacji w domu, także dla mnie to lepiej. Mam cichą nadzieję, że właśnie to wszystko się rozegra samo bez potrzeby wywoływania. W końcu wszyscy mi mówią, że z drugą ciążą powinno szybciej i lepiej pójść heh no to musi tak być nie? :) A przed i po poprzednim porodzie bardzo mi pomagała, przy samym jej nie było, bo jest w szpitalu 8-12 , wszyscy wiedzieli, że jestem jej pacjentką więc może dlatego miałam dobrą opiekę, pieron wie. Tak czy inaczej nie nastawiam się na poród z Nią.

Wczoraj wymalowaliśmy dwie ściany, odkurzyłam i jeszcze na spacer z synem poszliśmy wieczorem więc nogi fajnie czuję. Raz na jakiś czas mam zachcianki typu chipsy i właśnie tak było wczoraj, po nich Leon mega mi się wiercił. Dziś już trochę chłodniej , pewnie znowu dwa spacery, obiad u rodziców , aaaa i podłogi muszę pomopować.
Już we wt mam usg 31 tyg, nie mogę się doczekać:blink:
Pozdro!

Ika, gratuluję wizyty, mam doświadczenie, ze Maje to kochane dziewczynki [emoji3]

Integral, baaardzo Ci wspolczuje! Jestesmy w bardzo podobnej sytuacji i psychicznie juz oboje wysiadamy [emoji52][emoji22] oby sytuacja szybko się poprawila- trzymam kciuki!

Mamusiu, ja mialam troche do czynienia z roznymi ludzmi z zaburzeniami i z tego co wiem, nie ma co rozpoczynac rozmowy. Nie wiadomo jak taki człowiek zareaguje, najlepiej obchodzic z daleka i olać - tak najzdrowiej chyba...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

hejka niedzielnie !

W Wawie piękne słoneczko :)

Chłopaki z moimi rodzicami szczęśliwie dojechali wczoraj do Wiednia, więc jestem spokojniejsza. Dziś w planach mam spacer do Galerii Mokotów , muszę kupić sobie jakieś klapki do szpitala :)

Kylesa życzę poprawy sutuacji :)

pola@ ufff najważniejsze , ze wszystko ok :)

reklama
Hej dziewczyny

U nas w końcu rozpoczął się remont..Szafa którą burzylismy, wykonana była z betonu i płyt drewna..Jakaś masakra..ale na szczęście już jej nie ma..a pokój teraz nieco większy :) Robota stanęła w miejscu bo tu w sklepach ciężko znaleźć wszystko potrzebne do kładzenie płyt kartongips..Na szczęście dokupimy w tyg w Niemczech..mieszkamy blisko także spoko..

Lilith gratuluję domku..pozazdrościć..mnie też się marzy ale muszę jeszcze trochę poczekać..(niby jeden mamy ale to bardziej skomplikowana sprawa z dawnych lat..aktualnie rozprawa w toku..)

Dziewczyny sprzeczki zdarzają się wszędzie ale najważniejsze są kompromisy..Każdy z nas widzi inaczej pewne sprawy..dlatego warto rozmawiać..choć nie raz każdego emocje ponoszą..My na przestrzeni 9lat mogę powiedzieć że ostatni czas nauczyliśmy się siebie i tych kłótni jest o wiele mniej..ale kiedyś bywało różnie..

Aga_k_m wszystkiego dobrego dla corci :)

Temat herbaty z pokrzywy i ja zaczęłam ją pić i waga troszkę spadła choć nie dużo..ale na opakowaniu mojej pisało żeby jej nie stosować w ciąży lub za porozumieniem z lekarzem..hmm.. Co o tym sądzicie?

Ja datę z usg mam na 13 lipca..Z OM która sama sobie wyliczałam wychodziło 19lipca ale nikt tej daty w ogóle nie brał pod uwagę..Od pierwszej wizyty trzymają się daty 13lipca..
Z synkiem od początku trzymali się daty 23sierpnia i tak też się urodził..(mimo tego że wody odeszły mi już 21sierpnia) ciekawe jak będzie tym razem..

My dziś grilujemy :)

Życzę wszystkim miłego dnia :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry