reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Maziajka u nas dokladnie to samo chyba :p
Moja lekarka mówi, by nie patrzeć ze czas z usg wyższy a na cc to i lepiej. Bardzo się ciesze z dobrych wieści.

U nas było mega aktywnie a do tego synek ske rozchorowal z soboty na niedzielę i wymiotowal dużo :(
Trochę roboty przez to dodatkowej było ale już ogarniete.

Pumelova.. Miałam podobne imiona co do córeczki Leili, np Layla, Leah, Mila. No ale jakoś nie pasują.. Bo faktycznie mogą za bardzo core przypominać. No nie wiem :(

reklama
Kasia831 chimichanga :) to enchilada jest lepsza? Tyle smaków do odkrycia! Super że przylatujesz :))

Patuszka najważniejsze to umieć się obserwować :)

misia współczuję tego uczucia przy pochylaniu - rzadko tak mam ale wydaje mi się że wiele mi nie brakuje do rzygu - ani razu nie wymiotowałam w ciąży :D

Anita ja nie wiem co z tymi biodrami, takie dziwne uczucie, ale tak mnie trochę bolą.. no nic, to pewnie normalne jak wszystko co dziwne w ciąży :D

Inka powodzenia na jutrzejszej glukozie :)

Maziajka super waga!!!

Lilith sądzę że lepiej byłoby wybrać jakieś zupełnie inne. A jakieś inne typy masz?

Aniek z tychów! nie polecam Załęża! cholera pojechałam dziś i bida z nędzą, sukienki szpetne [jeden butik] i nie było 'M' z żadnej. byłam w happymum w silce i kupiłam sobie na wesele - jest duży wybór :)

Madziazt - happymum polecam nadal :p

ja padam zmęczona, wyruszyłam o 11:30 z domu, najpierw kawa z kolejną lipcową mamą którą poznałam w szpitalu w 8tc :D potem byłam w pracy z L4, potem pojechałam po męża, na zakupy po sukienkę i do domu i tak się zrobiło 7h poza domem... dobrze że jabłko sobie wzięłam na droge to nie padłam z głodu :o
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Pumelova, to miałaś pracowity dzień [emoji6]
Maziajka, gratuluję wizyty [emoji4]
Ewella, tobie również [emoji4]
Lilith, współczuję choroby synka..
Na imię macie jeszcze trochę czasu, coś na pewno wymyślisz.

Ja planuje pracować do końca maja i mam nadzieję że uda mi się wytrwać w tym postanowieniu [emoji6] Bo w sumie czemu nie, jak mi nadal nic nie dolega jeśli chodzi o ciążowe dolegliwości.. żadnych bóli, z kręgosłupem i stawami ok. Spokojnie się schylam, wiąże buty. Siadam często na podłodze i błyskawicznie mogę się podnieść.. po prostu czuje się normalnie. Zadyszki też nie łapię.. Jedynym minusem są kopniaki małego. On teraz praktycznie ciągle jest w ruchu, ciągle go czuję i czasem te jego wygibasy robią się nieprzyjemne.. [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka melduje po wizycie opoznienie duze maskra ledwo zyje bo mnie tak wszystko boli te stolki mega nie wygodne...

Jagodka wychodzi o tydzien- 1.5 tygodnia wieksza ale rosnie proporcjonalnie jest po prostu starsza albo wielka:D
Wg OM mam dzis 28.4 a wg Usg 30 .Od poczatku tez tak bylo.

Waga malej 1400 wiec juz kawal babska:D

Szyjka pozamykana 28mm wiec ginka powiedziala ze jak na ten tydzien super.

Wizyta nastepna za 5 tyg...bo wyjezdza na urlop ale jakby cos sie dzialo lub mnie niepokoilo to w kazda srode przyjmuje inna lekarka i mnie przyjmie.

Na krew dostalam zelazo.
Waga 5.5kg na plus[emoji123][emoji123][emoji123]od startowej wiec bardzo ok.

Aga ale masz zdolnosci:D
Super, duża i silna dziewczynka!

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej. U mnie też już zastępca się szkoli. Jak mnie nie ma to nawet przychodzi bo w pt urlop a jutro idę na glukoze... sama też korzysta z ostatnich tyg macierzyńskiego więc nie jest codziennie ale dla mnie spoko. ja na 100% biorę w maju L4. Dziś miałam przerwę w spaniu od 1 do 4. Myślałam że mnie szlag trafi bo na 7.30 do pracy... zwłaszcza po tak meczacym weekendzie myślałam że będę spać jak zabita. I dziś coś mnie pobolewa podbrzusze. Mam nadzieję że to nie szyjka, w poprzedniej ciąży mi się skracala, teraz na razie ok...
Wyczerpana jestem...
Jeszcze ogarniam gary po weekendzie...
A za chwilę święta i od nowa :)

AAggAA no tyle że jak zjem coś takiego to muszę latać. Czasem trzeba trochę rozpusty, za to nie jem wcale ziemniaków, ryżu, makaronów, kasz, jasnego pieczywa, śmietany, wieprzowiny itp.
Maziajka wow faktycznie spora dziewczyna. I waga też ładnie. Super wieści :)
Ewella to dobrze że tarczyca spkoko, a mała musi też trochę pospac, jutro się pewnie rozkręci.
Pumelova ja też nie wymiotowałam ani razu, a uczucie okropne. Za to rennie pomaga, tyle że ma cukier, ale trudno nie tak dużo jak na taka ulgę.
Jeszcze układam rzeczy i robię przegląd, ale chyba się dzisiaj nie wyrobię że wszystkim. Kilka rzeczy nie mogę podnieść. Jedno pudło miałam wrzucić na 3 półkę ale dałam radę tylko na 2. Poczekam z dzwiganiem na męża jednak :) jutro dywan i prasowanie.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia uważaj żebyś się nie zajechała:)

Ja po mojej wycieczce byłam taka głodna, bez obiadu, zjadłam kolację i potem pocislam wczorajszego naleśnika... nie mogłam az oddychać z przezarcia:/// nigdy więcej..

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam mamuśki po prawie tygodniowej przerwie.
Nie czytałam jeszcze wszystkiego co pisałyście, więc odezwie się jeszcze później .
Miałam szalony czas. Dużo do ogarnięcia po robotnikach na budowie, rozwoziliśmy z małym zaproszenia na komunię i jeszcze mam koleżankę w szpitalu, a jej mąż za granicą, to trzeba pomóc.
Czuję się nie najlepiej, nieraz aż płakać mi się chce, a zgrywam twardzielkę. Na szczęście jutro wizyta u gina. Mam słabe wyniki z krwi.
Z dobrych wiadomości, to nie mam cukrzycy!:)

Do góry