reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Chybra - rozumiem chęć odpoczynku od dziecka [emoji5]. Sama bym się częściej pozbyla swojej. Z tymże Twój Synek ma teraz "upierdliwy" etap rozwojowy, a do mojej sytuacji dodaj jeszcze pyskowanie i sciemnianie (wierz mi 8-latka dość dobrze daje sobie w tym radę).
Kciuki za dzisiejszą wizytę [emoji110] [emoji110]

Patuszka - pesto odpada - młoda nie tanie. My uwielbiamy.
Truskawka - schabowe miałam wczoraj [emoji4].
No nic pójdę do Biedry i poszukam inspiracji w trakcie robienia zakupów. Myślałam już o kurczaku w sosie arachidowym z dużą ilością marchewki a do tego ryż (dla mnie) i ziemniaki (dla J i M). Zobaczę co młoda na takie menu.

Ooo- camembert zapiekany z żurawina - też lubię [emoji4].

Ostatnia edycja:
reklama
Misia ja kotlety ziemniaczane robię trochę z głowy.
Ponad kilogram ziemniaków, ok1.5kg, ugotować, przecisnąć. do wystudzonych,
jedno jajko, pieprz, sól,
jedna cebula drobno pokrojona, zeszklona na maśle,
kopiata łyżka mąki ziemniaczanej,
Ok.6 łyżek mąki pszennej zależy od ziemniaków, (ciasto ma się lekko kleić do rąk) wszystko wyrobić, obtoczyć spłaszczone kotlety w bułce tartej i na rozgrzany olej, piec na małym ogniu, na złoto z każdej strony. Ja robię z sosem pieczarkowym i surówką z kiszonej kapusty, ale można dowolnie od upodobań.
Smacznego!

Kiedyś wyczytałam, że też nie można jeść jajek na miękko, które uwielbiam no ale odstawiłam je. Ale kilka dni temu zrobiłam sobie. Niby, że można złapać salmonelle ale to tak jak ze wszystkim co surowawe.

Truskawka t.j wyżej, jak tylko pierza nie ma to prać normalnie, bez obaw:)

Właśnie posprzątałam mojemu w komodzie bo miał wszystko do góry nogami hehe. Czyścioszka nie jestem ale w zeszłym roku w końcu nauczyłąm się składać wszystkie ciuchy w kostke bo wcześniej przez całe zycie miałam w szafie ogromny bałagan. MOja mama próbowała mnie nauczyć porządku ale coś jej nie wychodziło, zawsze się buntowałam. No ale w wieku 33 lat oprzytomniałam :D Stwierdziłam, że jak mamy mieć dziecko to muszę się ogarnąć :D

Dziewczynki ogromna prośba!

Moja córcia bierze udział w konkursie plastycznym na Endo.pl - link tutaj : Link do: Konkurs
Można oddać tylko jeden głos z jednego internetu. Czyli można oddać głos z telefonu i dodatkowo na laptopie z wifi. Bardzo prosimy o pomoc w głosowaniu.

Córki Praca to Miś Endo w koszulce w serduszka: Lenka Podlasińska.

Z góry bardzo Wam dziękuję :*

Pastuszka podobno na glukozę nie można iść nawet z małym przeziębieniem, bo wyniki są przekłamane.

Truskawka myślę,że spokojnie możesz wyprać jak nie ma pierza, tylko obroty wirówki bym trochę zmniejszyła np.na 800
Ja poduszeczki puchowe też prałam, tylko trochę pracy trzeba było włożyć, żeby dokładnie przetrzepywać i dosuszyć, a później palcami porozwarstwiać jak powstną jakieś zbite miejsca.

Hejka
Dzisiaj mam pochmurna pogode i nic mi się nie chce-za to wczoraj pełno energii-22° i piękne słońce- chatę ogarnelam-tylko okna mi zostały ale jakoś się boję żeby nie przesadzić.

Kylesa pytałaś o suwaczek tak widze23+2 ale trzeba telefon obrocić poziomo bo inaczej nic nie widac (mojego też nie).

Zdrówka wam życzę i współczuję cierpienia po glukozie!

Truskawka też z praniem się zastanawialam bo mam na strychu kolderkę i nie wiedziałam czy mozna prac czy kupować nowe (jeden zestaw i tak będę musiala kupić) dzięki Patuszka :)

Gratuluję studniówek i cudownych ruchów dzidziusiow:)
Miłego dnia i udanych zakupow;)

Truskawka ja dziś prałam właśnie swoją dorosła kołdrę. Wstawiłam ją na program do prania ręcznego i nic się z nią nie stało, właśnie się suszy [emoji4]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Tymuniek botwinkę dostałam od znajomej w słoiku☺A no to kroczę to nie biorę nospy. Biorę akart wbijam clexane i eutyrox. Więc jest tego sporo i nie chce dodatkowo dorzucac leków.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry