reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aniek o nieee, widze, ze sytuacja jak u mojego T ostatnimi czasy...
Jelitówa bleee...

U mnie 7 dni do zatanczenia studiowkowego poloneza [emoji1]

Kylesa ja nie ide do zadnej szkoly rodzenia, nie czuje takiej potrzeby. Zapisalam sie tylko na warsztaty bezpieczny maluch i mama wie [emoji4]

Dziewczyny zycze kazdej z nas, zeby nasze maluchy siedzialy w brzuchu przy pepowince do samego konca!

Patuszka ze spokojem poczekaj na wizyte u ginka [emoji4]

Truskawcia zgadza sie, dawaj schaboszczaka do mleka i cebuli, moja siostra poleca ten sposob[emoji4]

Pumelova ja bym jadla[emoji4]
Jadam tez camemberta mimo, ze niby nie powinno sie [emoji4]

Dzis na obiados mam spagetti z zielonym pesto z parezanem [emoji4]

Sie zachmurzylo w wielkopolsce[emoji21]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Po godzinie miałam mdłości od glukozy, po 2 godzinach było mi słabo. Też mam nadzieję, że to zafalszowany wynik, bo staram się jeść zdrowo na co dzień. Ciemne pieczywo, brązowy ryż i makaron, chude wędliny... Nie wiem co jeszcze musiałabym zmienić. Dla dobra Małej jem wołowinę i cielęcinę za którymi nie przepadam... No nic, muszę być dobrej myśli[emoji4] koniec narzekania, będzie dobrze[emoji5][emoji5]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Hey! Widzę, że słonecznie, chociaż wieje i później ma lać, ok 14 jadę do ginki i po męża i chyba na jakieś spożywcze zakupy. Szczerze mam ochotę odpocząć od syna( u rodziców go zostawiam ) , nie mam do Niego siły dziś. W ogóle na noc dziś siły nie mam, spać mi się chce.
Ja szkołę rodzenia robię, bo dzięki temu będę mogła skorzystać z pojedynczej sali porodowej, idę w maju, a z resztą trochę się odmóżdżę.
Co do pomocy to teściom syna nie powierzyłam i drugiego pewnie też nie, nie ogarniają rzeczywistości. A co do moich też się bałam, ale ich pomoc była i jest nieoceniona, chociaż teraz jej tak dużo już nie potrzebuję. Chcieli oczywiście wszystko kontrolować zw z małym, ale ostro im to wyperswadowywałam, inaczej nie rozumieją . Od lipca i tak będę ich pomocy pewnie bardziej potrzebować.
Coraz częściej myślę o tym, że chcę mieć ten najgorszy okres za sobą.
Koniec smęcenia. Pozdro! :)

Babolki mam takie pytanie z serii głupich ale...mam posciel po synku do łożeczka (on juz ma normalna duza do lozka) i zastanawiam sie czy moge ja normalnie wyprac w pralce, chodzi mi o wkład a nie o poszewki. Raczej nie opłaca mi sie jej oddawac do pralni, juz pewnie takiej wyjdzie kupic nowa, no ale ta mam dobra, tylko chciałam ja miec czysta i swiezutka dla malenstwa, czy prała któras? jesli tak to na jakich ustawieniach temp i wirowania?

AAggaa camemberta takiego z turka czy president mozna jesc ;p raczej bym nie ryzykowała z prawdziwimi plesniakami typu błekitny lazur czy cos takiego.
Dokladnie! Jak jest z mleka pasteryzowanego to spox, ale kazdy gada inaczej [emoji4] typowych plesniaczkow nie jem[emoji5]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Truskawka, normalnie piorę kołdry i poduszki w pralce, mam ustawioną na tkaniny syntetyczne, 60st (tyle pozwala Ikea[emoji12]), wirowanie 1000 lub 1200 (zależy czy pamiętam by zmniejszyć) i nic się z nimi nie dzieje. Pranie średnio raz na miesiąc - półtora miesiąca od prawie 2 lat i póki co jest idealna[emoji6]

Witajcie.
Bardzo wszystkim dziękuję za troskę i pozdrowienia. Moi panowie już w nocy czuli się lepiej i spali, małego tylko rano przeczyściło i spokój. Mąż pracoholik poleciał rano do pracy, ja do 4.00 się męczyłam aż w końcu zasnęłam i jest ok. Chyba mam mocny organizm, bo tylko miałam straszne mdłości, okropny ból brzucha i głowy, bez rewolucji.

Zdrówka życzę wszystkim chorym, kichającym i zasmarkanym .

Abed dzięki za linka, do Krakowa mam kawałek, ale nie wykluczone, że podjedziemy kiedyś w formie wycieczki.

Pumelova, a ty wiesz może czy na. Załężu jest w niedzielę czynne? Chyba tak, bo to giełda.

Kylesa bardzo współczuję ci przeżyć z poprzedniej ciąży, tym bardziej trzeba się cieszyć, że tym razem jest w porządku i oby dzidzia jak najdłużej pozostała w brzusiu.

Co do wypłaty świadczeń z ZUS wczoraj rano zdążyłam podejść i się dowiedzieć. Właśnie ZUS ma na wypłatę czas 30dni, ale niestety mój pracodawca trzymał moje L4. 29dni od momentu mojego dostarczenia do firmy (bez komentarza) i dzięki temu tyle czekam. teraz pani zaproponowała, do zakładu ksero, a na oryginał pieczątka i sama mam sobie zanosić, to będzie szybko. Bardzo wam dziękuję za odpowiedzi.

Gratuluję wagi dzidziolków wszystkim wizytującym mamusiom. Teraz dzieciaczki będą nam szybko rosły. :yes:
Ja mam kolejną wizytę dopiero 11.04

Wracając do tematu pomocy przy dziecku, to moja teściowa lubi opiekować się dziećmi, ale wszystko ok jak dziecko małe, ale jak większe i chłonie od dorosłych, to już nie bardzo byłam zadowolona, bo inny sposób wychowania , głupie powiedzonka i ciężko było mi młodego ogarnąć po powrocie od babci. Ale do kina czy na zakupy mogę spokojnie wyskoczyć, jednak rzadko korzystam .

Na szkołę rodzenia nigdy nie chodziłam i jakoś mi nie brakowało, każdy poród jest inny, ale gdybym była pierwszy raz w ciąży, to pewnie bym się skusiła.

Tymuniek udanych zakupów.

Malutka od wczoraj kopie i fika jak szalona
:D:D:D
W przyszłym tygodniu czeka mnie przygoda z glukozą bllleee.

Ola pewnie masz zakwasy ;)

Tymuniek a wydawaloby sie ze 34 tc to juz i tak daleko. Jednak natura to natura... ciaza ma trwać 38-40tc i nie przeskoczysz

Patuszka nie sadze, zeby na wynik mialo wplyw przeziebienie. Masz od kogos pozyczyc glukometr?

Aga ja dzis mam obiad pod dzieci. Odbieram z pkola jeszcze kolege Grzesia. Zatem machnelam racuchy z jablami. Wczorak mialam pulpety, a jutro mysle ze baklazana nadzieje warzywami i mielonym

Truskawka mysle ze tak nie masz tam pewnie pierza, a jakis antyalergiczny wklad, ktory mozna prac w wysokich temp nawet

Truskawka, ja też piore kołdry, poduszki, powinno na samej metce Ci pisać w ilu stopniach wolno. Ja bym wyprala w 60 + wirowanie jak patuszka pisała 1000 czy 1200. Chyba że to pierze jest, wtedy nie wiem.

Patuszka współczuję przejść z tą glukoza. Też w necie czytalam, że nie powinno się iść przeziębionym. Pewnie jak wydobrzejesz gin zleci powtorzenie.

Pumelova ja bym jadła, jadłam w ciąży np zupy grzybowe i camembert (taki pasteryzowany). Nie można surowego mięsa i niepasteryzowanych serów, w tym pleśniowych, ryb wędzonych na zimno.

A ja dziewczyny zrobiłam alarm w rodzinie, bo zasnelam rano z wyciszonym tel. I mąż wysłał do mnie mamę, bo wszyscy mysleli że zaslablam (po tym wczoraj jak na serio zaslablam) :) ech, muszę pamiętać żeby tel nie był wyłączony...

Kasiulka, muszę zrobić rozeznanie, bo nikt w rodzinie nie ma cukrzycy... Posprawdzam, popytam, może się uda[emoji6] czy docelowo w przypadku cukrzycy ciążowej glukometr trzeba kupić czy można wypożyczyć w poradni diabetologicznej?

reklama
Ja mam od zawsze swoj, ale z tego co sie orientuje to poradnie wypozyzaja. Nie martw sie tymi cukrami. Nie zdarza sie w posilku przyjac, az tyle cukrow. Mysle ze dieta ogarniesz raz dwa

Do góry