reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Lilith- zalecenie jest takie jak pisalam. Dodatkowo dostalam zwiekszona dawke luteiny. Jak kiedys wspominalam mialam wczesniej poronienie i inne problemy, ale nie chce tu wchodzic w szczegoly. Grunt jest taki, ze dzis lekarz zalecil mi taka sciezke postepowania biorac pod uwage moje ogolne wyniki, zagrozenia, historie itp. A ja ja przyjelam do wiadomosci i stosowania. Jak mowilam- nie wykluczam konsultacji z innym lekarzem.

Widze, ze niepotrzebnie poruszalam ten temat bo teraz tylko musze sie tlumaczyc wywolana do tablicy. Nie umniejszam Twoim przejsciom, historii kazdej z ciaz i kwestii lozyska. Po prostu napisalam o tym co mnie trapi bo bylam na swiezo po wizycie i zwyczajnie szukajac wsparcia pomyslalam o napisaniu o tym na Naszym forum.

Nie mowie, ze lekarze sa nieomylni, i nie wukluczam dodatkowej konsultacji- tak jak wspomnialam.

Tymczasem przepraszam za cale zamieszanie i mam nadzieje na zakonczenie drazliwego tematu. Na przyszlosc postaram sie o mniej elektryzujace wpisy.

Ostatnia edycja:
reklama
Sylver pięknie wygladacie :) a Paryż pewnie równie piękny niestety nie byłam ;)

Maniek powodzenia żeby wszystko szybko przeszło :)

Ika ja też nie lubię chodzić do innych dentystów ale jak coś jest nie tak a dentysta polecony można spróbować :)

ŻonaGraja no to żeby plany doszły do skutku a później nam się pochwalisz :)

Maziajka jutro razem wizytujemy ;) no ty juz polowkowe ja 28.02 mam ale może juz jutro pooglada kogo tam noszę :D powodzenia :)

Wczoraj obiadek pyszny poszliśmy rodzinnie na burgery-takie teraz modne, mmm..nikt nie wierzył ze zjem całego ale dałam rade ;) a później u nas kawa ciasto, kurcze niby 10 osób było w domu ale tak się zmeczylam tym głośnym gadaniem ze ino wyszli ja juz zasnelam, mąż się śmiał :)

teście mają jedną wnuczke 4 lata ma ale jak widzę ile w nią jedzenia wpychaja i jak wszystko chcą za nią robić to jestem przerażona :oo: a najlepsze jak mówią do mnie "no dzidzius się w lato urodzi to trzeba będzie po Tesco chodzić jak z Ola (ta wnuczka) bo tam jest klimatyzacja" ja wielkie oczy moi rodzice to samo mowie nie nie żadne hipermarkety, mam działkę u rodziców pełno cienia to będziemy na powietrzu :happy: nic nie powiedzieli juz ...

Lilth miałaś przeczucie do tego łożyska.. w sumie sie nie dziwie, zwykle trafia sie dziewczynom po zabiegach, wielorodkom i tym ktore miały w poprzednich ciążach. Wiec wszystko składało sie, ze będzie chciało sie tak umiejscowić. No szkoda :(. Najgorszy to zakaz dźwigania, ja co chwile sie łapie na tym ze podnoszę Michasia, a jeszcze zakupy :/

Maniek wiem co czujesz... u mnie w 16 tc tez było nisko, wyscielalo ujście w 20+6 miałam usg i podniosło sie na swoje miejsce. Trzymam kciuki. Najważniejsze, ze ONO ;) ma sie dobrze

Truskawka to są dwie rożne sprawy łożysko przodujące a na przedniej ścianie

No i jeszcze jest zakaz seksu i orgazmów :( przy przodującym

Maniek troszkę Cię lekarz nastraszył tak jak mnie babka na IP, moja miała totalny spokój na wizycie. Bardzo często jak macica mała łożysko jest nisko, dopiero pózniej sie podnosi wraz ze wzrostem. Także jak możesz dla własnego spokoju lez, ja tez polegiwalam, mimo ze moja lekarka nie widziała takiej potrzeby w tak wczesnej i małej ciąży

Kasiulka wiem ze przodujące a na przedniej ścianie to co innego, zastanawiam sie tylko czy umiejscowienie łożyska moze bardziej wpływać na ból krzyża.

O rany. Sorry ale jak moja 11. Ja pytam i próbuje zrozumieć omco chodziło temu ginowi a Ty się czujesz jak wywołana do tablicy??
W takich wypadkach faktycznie lepiej nie pisać, skoro nie chce się powiedzieć co mogło skonic giną do takiego postępowania. Może to moi wszyscy lekarze byli w bledzis :p
To jest forum, dyskusja. Ani z gębą nie skacze ani nie mowie ze coś wymyslasz. Po prostu nie rozumiem.. I dziwię się, że można dać się tak uziemic bez powodu, bo z tego co wiem, dziewczyny nie lubią l4 leżącego.
Ja pisze co myślę i co wiem a nie jakieś zarzuty czy wysmysly a ty się spinasz.. Jakby temat jeszcze był jakiś mega ważny.
Poronienia wiele z nas przeszło, każda ma swoją historię Oki ale są pewne zasady ogólne i tu w twoim przypadku jest inqczej, wiec PYTAM.
Mnie tam nie elektryzuje temat jako temat ale twoje przejęcie właśnie, wiec nie możesz odnosić tego wpisu do moich pytań czy zdziwien.

No ale Oki :)

Ika idź do dentysty jak Ci to mocno przeszkadza, tym bardziej ze może zrobić się z tego coś gorszego i szkoda byłoby się męczyć.

Ewellq u Ciebie tez się szykuje :) strzeż się haha.

Kasiulka ile on waży?? Ty też powinnaś uważać bez względu na łożysko etc. Zresztą jak każda mama dzwigajaca. Ale wiesz, czasem nie ma wyjścia. Sama podnoszę młodego i wkładam do krzesełka na karmienie czy właśnie wózka w sklepie. Sam nie wejdzie a obcych prosić nie będziemy..
Żałuję tylko, że już go nie mogę wziąść na ręce, tak jak mąż i utulic. Zawsze na siedząco. Odstawiłam go na ziemię, w poprzedniej ciąży gdy miał 17m i baaardzo mi tego brakuje, takiego jeszcze malego pieszczoszka.

Lilth chudy i mały 11 kg ;) ale jak wiesz pare razy dziennie jest gdzie podnieść. Najwiecej jak goni za starszym na placu zabaw. Wchodzi wszędzie gdzie starszy

Lilith ja nic nie wiem o Luandzie.
Dbaj o siebie jak lekarz przykazał.
Kasiulka ty podnosisz Michasia ja mojego od listopada nie miałam na rekach w min załapał ze mama nie moze nosic i spoko, szkoda ze ze smoczkiem taki madry nie jest i z pielucha [emoji12]
Maniek lez grzecznie przynajmniej odpoczniesz :)
A lekarze niech robia swoje bedzie [emoji106]
Monti co do samoopalacza nic nie wiem nigdy sie nie zastanawialam ale jakis balsam brazujacy pewnie by nie zaszkodzil moze z wyciagiem z kasztana :)
Sylver gwiazda nasza nie jedyna oczywiscie ;)ale jak na geriatryczna mamusie to laska z Cb nie z tej ziemi zobacz no jak to milosc uskrzydla az cala promieniejesz ehhh gdzie tu jakies zmeczenie cokolwiek tylko zazdroscic:) a Luwr mialas sobie odpuscic pisalysmy Ci z Aga zebys uwazala ... kurcze ja to mam zle wspomnienia z Paryza ale to dlatego ze mnie tam ojciec zabral a nie ukochany hihi i przepedzil mnie po wszystkich muzeach itp w 30 stopniowy upal a ja mialam 9 lat i to bylo straszne [emoji12] a jak mi dali homara to nie wiedzialam jak sie do tego zabrac bo tylko raki do tej pory w jeziorze lapalismy hihi a takie wspomnienia mnie dopadly wybaczcie...

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

No juz jestem przerażona tym ich postępowaniem wobec tamtej wnuczki ale wiedzą jaka jestem jak nie chce to się nie narzucają - hmm tak to przynajmniej działało wcześniej a teraz jak juz będzie dziecko no nie wiem właśnie najwyżej wyślę mojego meza i powie czego sobie nie życzę ;)

reklama
Lilith- temat moze dla Ciebie nie jest "jakis mega wazny", ale dla mnie moze byc. I nie musisz do mnie pisac drukowanymi literami- umiem czytac. Spinam sie a i owszem. Nie zdolalam bowiem wydusic z lekarza elaboratu i wykladu na temat podloza jego decyzji, zrodla skad czerpie wiedze i wynikow badan naukowych na poparcie jego teorii i zalecen. Co wiem to napisalam (bol plecow na wysokosci nerek mogl byc z wielu przyczyn a nie dlatego ze po prostu jestem w ciazy. Tsh wysokie, leukocyty wysokie. Lozysko nisko polozone, moze sie podniesie bo to 17 tydzien. Wczesniejsze poronienie. Ciaza pozamaciczna). Ile moglam tyle dopytalam, odpowiedzial ze widzi u mnie na teraz koniecznosc lezenia, luteina zwiekszona dawka, dodatkowe badania krwi, konsultacja endokrynologiczna na cito i obserwacja promieniujacego od nerek bolu plecow.

I fakt- moze sie przejmuje, bo nie wyszlam od ginekologa szczesliwa i beztroska i podzielilam sie tym na forum. Moze nie potrafie Ci wszystkiego na tyle wytlumaczyc, zebys zrozumiala mojego lekarza. Dlatego jak pisalam- jeszcze raz przepraszam za zamieszanie.

Do góry