reklama
Chybra
Fanka BB :)
Hey! Uff spać mi się chce. W pracy spoko, posiedziałam tam godz, bo z każdym trzeba było pogadać, wszyscy pozytywni aż mi się tęskni A na l4 przejdę od marca.
U ginki ok, w 16 tyg +1 kg na wadze także nie tak źle. Mam nadal brać żelazo i połówka za miesiąc, termin na reszcie ustalony na 19.07
Zapisałam też syna do alergologa, takie jakieś nieprzyjemne to miejsce, ale cóż.
Jutro cały dzień spokojnie z synem w domu spędzam.
U ginki ok, w 16 tyg +1 kg na wadze także nie tak źle. Mam nadal brać żelazo i połówka za miesiąc, termin na reszcie ustalony na 19.07
Zapisałam też syna do alergologa, takie jakieś nieprzyjemne to miejsce, ale cóż.
Chybra
Hey! Uff spać mi się chce. W pracy spoko, posiedziałam tam godz, bo z każdym trzeba było pogadać, wszyscy pozytywni aż mi się tęskni A na l4 przejdę od marca.
Katanka nieznosze tak z opóźnienia właśnie ale staram się jak mogę.
On się męczy biedny.. Leżeć musi? Przepraszam, nie wiem jak teraz przedszkola w pl wyglądają ale to brzmi jak coś z moich czasów, gdzie zmuszano do zupy mlecznej i spania.. Co on ma dobic tyle czasu??
To normalne, nasz tez się tak łamie o podobnej godzinie. Jak był młodszy zdarzyło się, że zasypial w aucie tez. Od znajomych dzieci mają baardzo oodobnie.
Za to jak drzemka by się zdarzyła to tragedia bo nie chciałby iść spać do 22-23. I znowu rano chce spać dłużej, wszystko poprzestawiane,
Nie możesz powiedzieć, że nie życzysz sobie by syn był kładziony skoro nie potrzebuje? Może w nim coraz większą złość narastac od tego i będą problemy. Niestety trzeba liczyć się też z jego zdaniem. Pamiętaj, że ta kryzysowka szybko mija, godzina i dIecko znowu jest energiczne.
Chyba, że jemu ewidentnie szkodzi niespanie..
Nie martw się już lozyskiem. Trzymam kciuki za wizytę
Kasiulka ładna waga, pięknie córa rośnie. Choć zdaje mi się, że z tych niższych wagowo póki co
Chybryda jaka masz dawkę żelaza??
On się męczy biedny.. Leżeć musi? Przepraszam, nie wiem jak teraz przedszkola w pl wyglądają ale to brzmi jak coś z moich czasów, gdzie zmuszano do zupy mlecznej i spania.. Co on ma dobic tyle czasu??
To normalne, nasz tez się tak łamie o podobnej godzinie. Jak był młodszy zdarzyło się, że zasypial w aucie tez. Od znajomych dzieci mają baardzo oodobnie.
Za to jak drzemka by się zdarzyła to tragedia bo nie chciałby iść spać do 22-23. I znowu rano chce spać dłużej, wszystko poprzestawiane,
Nie możesz powiedzieć, że nie życzysz sobie by syn był kładziony skoro nie potrzebuje? Może w nim coraz większą złość narastac od tego i będą problemy. Niestety trzeba liczyć się też z jego zdaniem. Pamiętaj, że ta kryzysowka szybko mija, godzina i dIecko znowu jest energiczne.
Chyba, że jemu ewidentnie szkodzi niespanie..
Nie martw się już lozyskiem. Trzymam kciuki za wizytę
Kasiulka ładna waga, pięknie córa rośnie. Choć zdaje mi się, że z tych niższych wagowo póki co
Chybryda jaka masz dawkę żelaza??
tea80
Właśnie dostałam grzybka po antybiotykach,spodziewalam się tego ,zawsze się smaruje starą dobrą mascia clotrimazolum,pytałam ginekologa,można w ciąży,kosztuje gorsze i jest naprawdę skuteczna,parę dni i po problemie,ewentualnie sa jeszcze globulki ale to chyba na receptę.Tak a pro po,ta maść ratuje też mojego synka gdy dostaje odparzenia,M.in.ostatnio właśnie po antybiotykach,nic tak szybko nie pomaga jak to.Pumalova w PL nie ma w zasadzie ludzi którzy bez suplementowania maja witaminę D w normie.
Dziewczyny mam pytanie odnośnie grzybka jestem w zasadzie przekonana, ze znowu mam.... na litość wiem ze to przypadłość kobiet w ciąży, ale ja mam juz trzeci raz!
Profilaktycznie uzywam lactovaginal i płyn pliva fem a on wraca....Czy mogę coś zrobić by zmienić sytuacje? Moze wszystkie majtki wyrzucić? Myśle jak ogrodnik jak masz strzępki w glebie to bez odkażania nie wygrasz. Czy tak samo jest w medycynie?
Co do kremow to ja chyba wszystko do 100-150 zł przetestowałam. W drugiej ciąży zaorało mi brzuch strasznie. Na razie nie mam nic.
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Alex_87
Lilith nikt cie nieprzebije..
Oj taak ruchy bobasa coś wspaniałego..wtedy (przynajmniej ja) zdaje sobie sprawę że ta ciąża nie jest fikcją..ze maleństwo rozwija się w brzuszku..Mimo że nie pierwsza ciąża to dalej jest to dla mnie takie niewyobrażalne że jak to nowe życie w moim łonie..i gdy patrzę tak na syna i pomyślę że też kiedyś nosiłam go pod sercem..ciężko to pojąć..hmm mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi..( hehe nie niezwariowałam jeszcze..)
Wszystkie mamy które wyczekują jeszcze na te pierwsze ruchy..życzę by w niedługim czasie mogły je poczuć i się nimi cieszyć..bez obaw nadejdą szybciej niż się wam wydaje..a później już pod koniec kopniaczki mogą nawet bolec.. Jednak podczas kolejnej ciąży ruchy pojawiają sie szybciej..także niesugerujcie się..
Co do mojego połówkowego usg to będzie jakoś pod koniec Lutego..co do dokładnej daty muszę jutro zadzwonić i ją ustalić.. Jestem już podekscytowana..będziemy dokładnie sprawdzać czy z malenstwem jest wszystko jak być powinno..noo i poznam płeć..
Widzę że temat migreny niedotyczy tylko mnie..Potrafię wieczorem położyć się spać z bólem głowy i obudzić się kolejnego dnia z takim samym bólem głowy..
Co do infekcji i grzybicy intymnych miejsc w pierwszej ciąży miałam z tym notorycznie problem..póki co odpukac nie..Ja używam płynu do higieny intymnej Biały Jelen i mi póki co pasuje..
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Oj taak ruchy bobasa coś wspaniałego..wtedy (przynajmniej ja) zdaje sobie sprawę że ta ciąża nie jest fikcją..ze maleństwo rozwija się w brzuszku..Mimo że nie pierwsza ciąża to dalej jest to dla mnie takie niewyobrażalne że jak to nowe życie w moim łonie..i gdy patrzę tak na syna i pomyślę że też kiedyś nosiłam go pod sercem..ciężko to pojąć..hmm mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi..( hehe nie niezwariowałam jeszcze..)
Wszystkie mamy które wyczekują jeszcze na te pierwsze ruchy..życzę by w niedługim czasie mogły je poczuć i się nimi cieszyć..bez obaw nadejdą szybciej niż się wam wydaje..a później już pod koniec kopniaczki mogą nawet bolec.. Jednak podczas kolejnej ciąży ruchy pojawiają sie szybciej..także niesugerujcie się..
Co do mojego połówkowego usg to będzie jakoś pod koniec Lutego..co do dokładnej daty muszę jutro zadzwonić i ją ustalić.. Jestem już podekscytowana..będziemy dokładnie sprawdzać czy z malenstwem jest wszystko jak być powinno..noo i poznam płeć..
Widzę że temat migreny niedotyczy tylko mnie..Potrafię wieczorem położyć się spać z bólem głowy i obudzić się kolejnego dnia z takim samym bólem głowy..
Co do infekcji i grzybicy intymnych miejsc w pierwszej ciąży miałam z tym notorycznie problem..póki co odpukac nie..Ja używam płynu do higieny intymnej Biały Jelen i mi póki co pasuje..
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
niewa88
Zaciekawiona BB
Niewa możesz, pewnie już Ci dziewczyny odpisaly nim ja przybylam.. W tej miałam z powodu zęba w poprzedniej na zatoki i to w 1 trym. Ja dostałam akurat penicyline, która działa na mnie najlepiej. Czasem infekcje są gorsze niż lekarstwa. Zdrówka.
Dzięki ;-) ale co do Penicyliny to jestem strasznie uczulona...
Jestem już po wizycie i uffff... Okazało się, że nie mam bakteryjnego zapalenia gardła czyli anginy itp. ale zwykle zapalenie gardła. Doktor powiedział że jak nie ma napuchniętego gardła, czy szyi, białych nalotów albo gorączki to spokojnie nie jest źle :-) płakać gardło i będzie gitara. Domowe leki spokojnie wystarczą.
Niektóre z Was pisało o tym, że nie czują ruchów dziecka...
Ja też chodź jestem w 17 tygodniu nic nie czuje. Jedynie jak mi się jedzenie w brzuszku przelewa hehe ;-)
Teraz jak będę w Polsce to się za wózkami porządnie porozglądam.
Musi być z długą gondolą, pompowanymi kołami, regulowaną rączką i dla wysokich rodziców.
Żeby w 9 miesiącu mama mi wysłała go pocztą :-)
Łóżeczka nie kupuje bo nawet nam się nie zmieści w naszym mini mieszkaniu, tym bardziej że 2-3 miesiące po porodzie będziemy wracać już na stałe do Polski.
Może dziecko w nocy w wózeczku spać?
Myślałam o dostawce też, ale słyszałam że szybko dzieci z niego wyrastają.
Dziewczyny nie stosujcie Bio Oil bo ta produkt z dosyć kiepskim składem z parafinę ciepłą na pierwszy miejscu która tragicznie potrafi zatykać pory.
Skład jest mega kiepski a kasę trzeba za ten badziew płacić niezłą.
Lepiej kupić nierafinowany olej kokosowy.
Zresztą przeczytajcie tu:
Link do: Farmaceutka radzi: Bio-oil
Ale się rozpisałam... ;-)
Zdrówka chorowitki życzę Wam :-* jak i sobie ;-)
Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
Ostatnia edycja:
Lilith starałam się
Nie odpisywałem jednak na wszystko bo by mi się taki spam nie pomiescil
Z resztą kolejny raz o wybranych ewentualnych imionami dla maluszka nie chciało mi się powtarzać... Może jestem Leniwa - na razie jednak koncepcji na imiona nie zmieniliśmy... W piątek mamy usg 4d..moze dzidzia pokaże kim jest
Wiecie co- mam wrażenie że ostatnio nie umiem się odnaleźć dosłownie w niczym... W społeczeństwie szczególnie. Jestem tak cholernie drazliwa że chyba powinnam się leczyć, bo nerwy mi funkcjonować normalnie nie dają... Za bardzo wszystko biorę do siebie...
Nawet zaczęłam się zastanawiać czy te bóle głowy, niemal nieustajace nie są przypadkiem właśnie na tle nerwowym...
Nie odpisywałem jednak na wszystko bo by mi się taki spam nie pomiescil
Z resztą kolejny raz o wybranych ewentualnych imionami dla maluszka nie chciało mi się powtarzać... Może jestem Leniwa - na razie jednak koncepcji na imiona nie zmieniliśmy... W piątek mamy usg 4d..moze dzidzia pokaże kim jest
Wiecie co- mam wrażenie że ostatnio nie umiem się odnaleźć dosłownie w niczym... W społeczeństwie szczególnie. Jestem tak cholernie drazliwa że chyba powinnam się leczyć, bo nerwy mi funkcjonować normalnie nie dają... Za bardzo wszystko biorę do siebie...
Nawet zaczęłam się zastanawiać czy te bóle głowy, niemal nieustajace nie są przypadkiem właśnie na tle nerwowym...
D
Deleted member 134305
Gość
Kasiulka super, gratulacje dobrze ze to łożysko sie podniosło, pamietam ze sie tym martwiłas
Alex mam dokładnie tak samo jak Ty, czyli dalej cieżko ni uwierzyć w ciąże mimo ze mam juz jedno dziecko i przecież ono było takie samo jak to w brzuchu.
Ja poczułam napewno ruchy w sobotę, rozpychanie pod pępkiem i chyba przed chwila poczułam ale nie jestem pewna, nie mam detektorka ze sobą i sie zaczynam martwić jak zawsze
Musieliśmy wezwać lekarza do hotelu bo myślałam ze młody wypluje płuca, w sumie ma coś grypowego , na szczęście płuca i oskrzela czyste, tylko teraz nie bede mogła go zaszczepić na ta ospę
Co do grzybicy to faktycznie clotrimazolum pomaga bardzo, a kosztuje z 5 zł chyba, na razie akurat nie mam tego problemu, ale jako nastolatka ciagle miałam i czasem mi wracało, a nystatyna na receptę niestety :/
Alex mam dokładnie tak samo jak Ty, czyli dalej cieżko ni uwierzyć w ciąże mimo ze mam juz jedno dziecko i przecież ono było takie samo jak to w brzuchu.
Ja poczułam napewno ruchy w sobotę, rozpychanie pod pępkiem i chyba przed chwila poczułam ale nie jestem pewna, nie mam detektorka ze sobą i sie zaczynam martwić jak zawsze
Musieliśmy wezwać lekarza do hotelu bo myślałam ze młody wypluje płuca, w sumie ma coś grypowego , na szczęście płuca i oskrzela czyste, tylko teraz nie bede mogła go zaszczepić na ta ospę
Co do grzybicy to faktycznie clotrimazolum pomaga bardzo, a kosztuje z 5 zł chyba, na razie akurat nie mam tego problemu, ale jako nastolatka ciagle miałam i czasem mi wracało, a nystatyna na receptę niestety :/
reklama
Morela_87
Dziękuję , że pytasz. Nie mogę powiedziećKasiulka - gratuluję Kochana podwójnie udanej wizyty (Zosia, łożysko) [emoji3]
Teraz możesz już aktywnie cieszyć się ciąża [emoji5]
Megann - cieszę się, że wróciłaś do żywych [emoji5]. Główka jeszcze czasami może pobolec..w końcu i osłabienie swoje robi i fakt siedzenia w domu. Spaceru Ci brakuje [emoji6]
Morela - a jak u Ciebie sprawa zdrowia wygląda? Mam nadzieję, że spora poprawa nastała?
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
, że jest gorzej ale kaszel nie odpuszcza. w nocy raczej już rzadko mam napad ale toć to już 4 dzień antybiotyku i miałam nadzieję na lepsze efekty. Tym czasem wciąż kaszle i nic się nie odrywa. No i dlatego milczę bo leżę i staram się przesypiać kiepski stan. :*