reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Karolina, a jesteś teraz na l4? Jeżeli tak, to ja bym chyba nie zaryzykowała takiego dłuższego wyjazdu...

Maziajka i jak się skończyła sytuacja? Moja znajoma ma dwójkę chorych dzieci (ZA) i żeby dorobić robi na szydełku cudne maskotki. Ale robi to pod pseudonimem i wszystkimi formalnościami zajmuje się partner

reklama
Ika89 powiedziala ze nie bierze za to pieniedzy tylko jest to w formie wolontariatu.Ale tlumaczyc sie musiala...teraz tylko znajome dzieci rehabilituje.

010igov35ye70zfx.png

Agness racja z ta karma tez w nia wierze !
Np. Dzis w przychodni przyszlam i siedziala 1 kobita pytam czy ma na 9 i czy teraz jej kolej a ona ze tak ze ona teraz wchodzi i ma 9 no to ok.siadlam czekam byla tam z pol godz. Maly z M w samochodzie bo wiadomo w przychodni zarazki no i moja kolej wchodze do doktorka a on ze mialam byc na 9 20 mowie ze bylam tylko ta kobita mowila ze jest przede mna i pytam a co oklamala mnie a on oczy wywrocil i mowie do niego spoko to do niej wroci i tak bedzie ale zla bylam za kudly bym ja wytargala jakbym ja dopadla wrrr a maly wsciekal sie w aucie co za tupet wrednej baby [emoji36]

Co do.prawka jak.nie.miszkasz w dziurze tj malej miscince co to wszyscy o wszystkich wszystko wiedza to rob prawko umawiaj sie po 16 i luz w Zusie mozna miec milion wytlumaczen, nie ma co sie nimi przejmowac zawsze moglas nieotwierac bo akurat sciaskalas sie z toaleta życie, nie ma co swirowac [emoji5]
A prawka juz potem nie zrobisz bo z małym dzieciem ciezko z czasem i ochota. A co do stresu tylko uwazaj bo jak to przezywalam strasznie;)
A po wizycie ok ale tylkp tetna posluchal 164 bo usg mialam prenatalne we wt.to al sobie spokoj,ale skierowanko ma badanka mam wiec tylko o to mi chodzilo [emoji5]

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do kablowania to są różne sytuacje . Moja mama ma 4,dzieci . Ojciec sie ulotnil jak miałam z 13 lat ( i chwała Ci Jezu ) wiec moja matula bez żadnego ale poszla zlozyla wniosek o alimenty . Mój ojciec wyjechał do Anglii i tyle go widzieli , wiec pieniadze szly z funduszu alimentacyjnego . I wyobraźcie sobie . Wszyscy w szkole moja mama w pracy . Wracamy i list w skrzynce , sprawa o wyudzenie alimentów . Szok . Mieszkaliśmy na wsi ( ale takiej lepszej :-p nawet bylo 18 bloków :-D ) okazalo się ze jakiejś. Starej babie chyba nudzi sie w zyciu i potpierdzielila moja mamę , ze ta tutaj nie mieszka a pobiera kasę , powiedziała również ze mieszkamy w mieście i tam też pieniadze są pobierane . Co jest najlepsze ze mimo wszystko niby na wsi każdy sie zna , to nawet nie wiedziałam ze ta baba istnieje . Kiedy byla kontrola nas nie bylo w domu a oni po jednym razie stwierdzili ze to prawda . Nawet sąsiadów nie pytali . Kazali odrazu oddawać całą kasę z trzech lat po 800 zl miesięcznie to jest ładny pieniądz. Moja mama miała tydzień , zeby dostarczyć zaświadczenia ze chodzimy tu do szkoły i jechac do miasta i prosić o druk ze tam nic nie pobiera. Wiec tu nie koniecznie musi nas podkablowac znajomy a poprostu oby człowiek który ma nasrane w glowie . Co do prawka ja bym sie jednak upewnila czy możesz bo niestety nasze prawo jest chore .

dziewczyny co do kontroli z zus to raczej rzadko sie zdarza, zeby kontrolowali od tak sobie, najczesciej jest to albo zgloszenie przez kogos, albo ktos pracował bardzo krotko na umowe o prace i tu nagle zwolnienie, albo to samo nazwisko co wlasciciel, czyli zatrudnienie rodziny, albo nagły wzrost pensji np z najnizszej krajowej do 5 tys (ale i tak liczy sie za 12 miesiecy srednia). Druga sprawa ja mialam kontrole i to mnie wzywali do zusu, głownie były pytania o to czy ja tam naprawde pracuje. Druga sprawa tak jak pisałam, boja sie cofac zwolnienia bo juz były przypadki komplikacji ciazy i naprawde zus musiał za to wielke odszkodowania płacic. Mnie lekarz w tej ciazy co poroniłam nie chciał wystawic zwolnienia, na nastepnej wizycie juz nie było serduszka, jakbym była wredna to bym sprawe do sadu oddała, ze to przez chodzenie do pracy poroniłam.

Karolina, a jesteś teraz na l4? Jeżeli tak, to ja bym chyba nie zaryzykowała takiego dłuższego wyjazdu...

Maziajka i jak się skończyła sytuacja? Moja znajoma ma dwójkę chorych dzieci (ZA) i żeby dorobić robi na szydełku cudne maskotki. Ale robi to pod pseudonimem i wszystkimi formalnościami zajmuje się partner[/QUO

teraz nie jestem na zwolnieniu

Karolina jedz spokojnie:-)

Prawda jest taka ze nie mozna robic wiele rzeczy na l4 ale jak sie pokmibnuje mozna i takie prawko zdawac i pewnie nic sie nie stanie jednak trzeba miec swiadomosc ze to wbrew zasadom i zawsze mozna miec z tego tytulu problemy:-).
Ja bym sie troche bala ze spotkam na skrzywania np jadac elka szefowa :D albo kogos z pracy... jednak kazdy ma swoj rozum i zrobi jak uwaza:-)

010igov35ye70zfx.png

reklama
Do góry