reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Karolina super! Bardzo sie ciesze, zd Twoj wynik tak dobrze wyszedl:-D

Truskawka, kika333 sciskam mocno i trzymam dziewczyny kciuki za Wasze wyniki, na pewno bedzie dobrze! Wierze w to:)
Ja czekam na wyniki pappa, ktore maja byc we wtorek i dla mnie to wiecznosc....

Agnes, jezeli masz L4 "chodzace" (a Twoje zdrowie pozwala i czujesz sie dobrze) to rob prawko koniecznie!;) zobaczysz pozniej jak urodzi sie dziszius jakie to ulatwienie (wizyty u lekarza, szczepienia, gdzies dalej do parku mozna podjechac, zskupy itp itd...:))

Ostatnia edycja:
reklama
Agness - wiesz co masz robić [emoji6][emoji3].

Ja często w 1 ciąży byłam na L4 (takich po 2 tyg, a juz po 30 tc byłam na stałym zwolnieniu). W tym czasie studiowałam mgr-ke zaocznie, i normalnie jeździłam na zjazdy i egzaminy. Trzeba być totalnym ch..jem, bądź s..ka, by w ten sposób kogoś podpierdzielic.
Te jazdy trwają na maxa 2 h, i możesz je robić popołudniu (po 15:00), czyli nie w godzinach potencjalnej pracy.

Masakra..

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja często w 1 ciąży byłam na L4 (takich po 2 tyg, a juz po 30 tc byłam na stałym zwolnieniu). W tym czasie studiowałam mgr-ke zaocznie, i normalnie jeździłam na zjazdy i egzaminy. Trzeba być totalnym ch..jem, bądź s..ka, by w ten sposób kogoś podpierdzielic.
Te jazdy trwają na maxa 2 h, i możesz je robić popołudniu (po 15:00), czyli nie w godzinach potencjalnej pracy.

Masakra..

Aga no cóż ludzie są różni czasami zazdrość czasami kogoś boli,że inni mają lepiej itp itd....
Ludzie robią różne rzeczy i proszą się czasem o podpierdzielenie,jednak ja osobiście nie potrafiłabym komuś niszczyć życia,każdy robi co uważa zgodnie ze swoim sumieniem.Jedni kradną i są bogaci do końca życia ale ja wierzę,że karma do każdego wróci...

Masakra..

zazdrosne baby zdolne są do wielu rzeczy :D

Dziewczyny co myślicie na temat wyjażdu do zakopanego w połowie ciązy. Bo nawet o tym nie myślałam że mogą być jakieś przeciw wskazania . Wyjazd zaklepany od września i bardzo chce jechać.

Bez sensu z tym L4. Ja mam od lekarza nakaz leżenia i stosuje się - wszyscy którzy do mnie przychodzą mają klucze a ja nikomu nie otwieram wiec nawet jakbym miała kontrole to bym przegapila :D i co w takiej sytuacji? A L4 mam generalnie chodzące.

Agness ja dokładnie rok temu zdawalam prawko. Tez byłam bliska rezygnacji ale rodzina mnie bardzo motywowala i nie odpuscilam. Teraz bardzo sie cieszę. Wiadomo wiąże sie to ze stresem, ale mysle, ze jak bedziesz dobrze przygotowana to na pewno sie uda! Ja sie wkopalam i mialam strasznego nauczyciela wiec moj stres byl na pewno większy z tego powodu.
Jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań to spróbuj! Wiem, jak to jest byc zależnym od kogos. Teraz sie przeprowadzam 20km od mojego rodzinnego miasteczka i wiem, ze to nie bedzie problem majac prawko i auto.

Agnes tak jak juz Teczowa pisala to ze ma sie l4 chodzace nie znaczy ze moze sie robic co sie chce.Sama lekarka mnie przed tym przestrzegala teraz sa podobno wzmozone kontrole i kazala siedziec w domu i nie szalec czy jezdzic na wakacje.Mozesz isc do.lekarza do apteki,na spacer ale w razie kontroli jak Cie nie bedzie musisz sie tlumaczyc..bo masz l4 po to by odpoczywac i sie leczyc sama ciaza to.nie podstawa do l-4.Zreszta sama mozesz anonimowo zadzwonic do Zus i sie zapytac czy mozna robic prawo jazdy na L4 i jestem na 100% pewna ze odpowiedz bedzie negatywna.Kazdy zrobi jak uwaza ja mimo wszystko bym sie bala zyczliwych nie brakuje....moja znajoma ktora wychowuje chore dziecko i bierze na nia swiadczenia sasiadka podkablowala ze prowadzi zajecia z hipoterapii i bierze za to kase.( KUPILA KONIA BY REHABILITOWAC CORKE)

010igov35ye70zfx.png

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry