reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej

Ja Wam powiem ze nie odczuwam niedosytu wole jednak sie polozyc i niech dziecko wyciagaja,.jest 21 wiek jak tak mozna to czemu nie? Zreszta u mnie nie ma wyjscia wiec sie nad tym nie rozczulam.

A co do krzykow sama nie rodzilam ale raczej to poloznym nie powinno przeszkadzac chce sobie krzyknac kobieta niech krzyknie, przeklnie cokolwiek.Wiadomo , ze nikt sie caly porod drzec nie bedzie bo nie da rady.
Z doswiadczenia to.przewaznie kobiety krzycza wczesniej a jak juz sie rodzi jest cisza a potem krzyk dziecka:-) piekny krzyk.

Aga zdrowka! Mam nadzieje ze dzis lepiej!
Truskawka kciuki!!!

Dziewczyny polowkowe w ktorym tygodniu? Do 20?

010igov35ye70zfx.png

reklama
No jak dziewczyna zamiast rodzić to krzyczy to wtedy to zaczyna przeszkadzać i to nie tylko że położnej ale przede wszystkim dziecku bo zwiększa się niedotlenienie okołoporodowe jak się przedłuża poród :p i czasem były takie gwiazdy co tak próbowały :p

Hejka.

Ja właśnie przerwę w sprzątaniu mam na kawkę i na Was.

Poród mnie przeraża. . . pierwsze miałam w Holandii CC, ale po 12h skurczy dopiero zdecydowali, bo rozwarcie stanęło na 4cm.
Ale teraz to mam dylemat jak nie wiem co ,w sumie nie planuję 3 dziecka ale jak mi się zechce to lepiej żebym urodziła naturalnie;,a przynajmniej spróbowała, bo niby 3cc odpada hmmm

A z drugiej strony poszła bym na CC i miałabym z głowy, wiem co i jak i byłabym spokojna.

Dziewczyny, pijecie kawę ??, bo ja prawie codziennie pije taka slabiutka, rozpuszczalna pół na pół z mlekiem ,ale może to za dużo [emoji54]

Piłam aż mnie odrzuciło, teraz powoli myślę że chyba znów spróbuję. U mnie na oddziale wszyscy mówią że na lajcie jedna dzienną zwykła lub słaba jest ok.

Aha- możesz coś więcej napisać o porodzie w Holandii? mam tu rodzic i jestem ciekawa jak to wygląda. Ile dni po cc wyszlas do domu? I jak ogólnie oceniasz poród tutaj?
Ja kawę pije tylko jak mnie najdzie, w pierwszych tygodniach nie piłam bo jak tylko czułam zapach to miałam mdłości.

Ania023 rodziłam w Hadze, o porodzie w domu oczywiście nie było mowy, chociaż położna próbowała mnie przekonać ,ale dla mnie to było jakieś średniowiecze.
Przenosiłam ciążę o 2 tygodnie, więc zjawiłam się w szpitalu na wywołanie porodu, ogólnie opieka w moim przypadku super. Minus był taki,że nawet jak zdecydowałam się na znieczulenie to czekałam na anastezjologa ponad godzinę, bo tam w nocy nie ma standardowo na dyżurze ,chyba że coś się zmieniło [emoji6] no i trochę długo podejmowali decyzję o CC. CC miałam pod pełną narkoza, więc o samym zabiegu nic nie powiem. Urodziłam w środę, a wyszlam w niedzielę. Sama opieka w szpitalu ponad przeciętna, pielęgniarka nawet pytała mnie czy umyć mi jablko [emoji4] ale to było 8 lat temu i mogło się pozmieniać, w sumie przy każdym porodzie sporo zależy od tego na jaki personel trafisz. Ja wspomnienia mam b.dobre.

Kramzorg nie brałam, bo od razu miałam mamę.

Aha kawę można

Ja Was rozumiem z tym niedosytem po cc, ale na pewno nie możecie czuć sie gorsze i wybrakowane.. bo jak patrzyłam na dziewczyny po cc to aż chwytało mnie za serce jakie biedne. Prawda jest taka ze tu boli przed a tam po.

Dalej co do zakupów zima tez przyjdzie zaraz po lecie wiec warto. jak jest jakis super kombinezon. Ubranka są w przedziale na 3 mce wiec dość łatwo sie wstrzelić.

Maziajka do 18-22 połówkowe

Truskawka &

Teraz kramzorg jest obowiązkowy minimum 3 h dziennie przez 10 dni. Kurcze, trochę mam obawy szczególnie że mówię tylko po angielsku i też nie perfekcyjnie. W jakim języku się porozumiewalas?

Ania to juz musisz słuchać siebie i lekarza. Mojej bardzo dobrej koleżance pierwszy poród zatrzymał sie na 7 cm i koniec, podobnie jak u Ciebie. Spadek tętna, mega skurcze ktore nie dawały rozwarcia, skończyło sie cc. Teraz rok i 9 mcy pózniej kolejny poród. Lekarze namawiali, żeby cc ale ona bardzo chciała SN. Lekarz wrecz powiedział, ze umywa ręce od jej decyzji. Niestety sytuacja sie powtórzyła tylko doszło do 8cm... Ona szczęśliwa i tak bo spróbowała i robiła to w zgodzie z sobą. Podejrzewają sie przez jej budowę macicy (dwudrożny?! Chyba nie pomyliłam) skurcze zle sie rozkładały i mimo, ze silne nie dawały rozwarcia. Planuje 3cie dziecko kiedyś i mówi, ze juz wie ze nie uda jej sie SN

Kasiulka chyba chodzi Ci o macice dwurozna. Ja mam taka i lekarz mowil ze raczej sa male szanse na porod SN.

Maziajka gratuluje ciociu [emoji18]
Polowkowe to jakos od 18-24tc.

Truskawka kciuki za badania [emoji110][emoji110]

Co do ciuszkow ja niewiele bede musiala dokupic wszystko prawie dostane od siostry po siostrzencu ktry urodzil sie tez w lipcu [emoji2]
Bede musiala to wszystko tylko jakos przewiezc do pl.

xnw43e3k256g9p2p.png

reklama
Do góry