reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Liluli jasne w tlusty czwartek można jeść ile chcemy :D tez pierwszy raz będę robić ale widzę, że te co Aim wrzucila przepis są łatwiejsze chyba się skuszę na te :D hehe

Haha Pumelova właśnie o tobie pomyślałam że mało składników ;)

ewella90 dokładnie :D nawet nie jest skomplikowane! pewnie mi nie wyjdą, mi nic nie wychodzi.

robiłam sernik na zimno (też z serków + galaretka) i kupiłam za mały spód biszkoptowy i zrobiłam w szklanych miseczkach.. nie wiem czy to wyszło :D czekam na męża to spróbujemy :D

Alex świetna wiadomość gratuluję córeczki;-) ;)
Pumelova to my jutro wizytujemy:)
Co do tłustego czwartku dla mnie dzień jak co dzień:)

Katanka tak to jest szczepionka dustna, dziecko trzyma pod językiem, trzeba czekać aż się rozpuści, mój pierwszy raz miał ją jak miał 2,5 roku i nie było problemu z podaniem. Tylko tak jak mówię zapytaj czy by tego od czerwca nie zacząc bo nie może chorowac z goraczka w tym czasie... Ja szczerze mówiąc spektakularnych efektów nie widziałam, ale dwóch lekarzy mi to polecało no i w sumie nie wiadomo jak by chorował gdyby tego nie miał podanego... na pewno infekcje u nas trwają krócej teraz, czasmi to tylko katar i gardło lekko :) my mamy sąsiadów, ich dzieci w ogóle nie chorują, nawet kataru nie maja, nie wiem jak oni to robią :) a wcale tak nie musi być, że starszy będzie mlodszego zarażał, mój kolega w pracy tak ma że sarsza choruje, a malutka dopiero teraz pierwszy raz od września, więc trzeba być dobrej myśli.

Alex_87 gratulacje :) i jeszcze to co ci się marzyło to super :)

Mumusia_Muminka a to się leczy jakoś ?

co do dłustego czwartku, to ja co roku robiłam, ale w zeszłym roku wyszły średnie i powiedziałam nie... kupię kilka :) a do pracy zamówiłam 100 na 25 osób :D ja wtym roku wychodze z założenia że mogę zjeść ile chcę, bez wyrzutów ;) tylko taki mam problem że ja w tej ciaży mały moge jeśc, jak coś zjem to od razu brzuch wzdęty :( i czuję się jak słoń ;)
a i mnie przeziębienie dopadło, na razie ból gardła i lekki katar zobaczymy w którą stronę pójdzie...

Dla mnie wszystko jedno jaki jest dzień bo i tak często jem słodycze :D ale jednak dieta bezglutenowa ma swoje ograniczenia i jak całe miasto, w pracy, ludzie częstują się paczkami, a mój mąż ich nie może... To wiem że może mu trochę być przykro. Więc dbam o to by w taki dzień on zawsze miał swoją porcję :)

reklama
Katanka tak to jest szczepionka dustna, dziecko trzyma pod językiem, trzeba czekać aż się rozpuści, mój pierwszy raz miał ją jak miał 2,5 roku i nie było problemu z podaniem. Tylko tak jak mówię zapytaj czy by tego od czerwca nie zacząc bo nie może chorowac z goraczka w tym czasie... Ja szczerze mówiąc spektakularnych efektów nie widziałam, ale dwóch lekarzy mi to polecało no i w sumie nie wiadomo jak by chorował gdyby tego nie miał podanego... na pewno infekcje u nas trwają krócej teraz, czasmi to tylko katar i gardło lekko :) my mamy sąsiadów, ich dzieci w ogóle nie chorują, nawet kataru nie maja, nie wiem jak oni to robią :) a wcale tak nie musi być, że starszy będzie mlodszego zarażał, mój kolega w pracy tak ma że sarsza choruje, a malutka dopiero teraz pierwszy raz od września, więc trzeba być dobrej myśli.

Alex_87 gratulacje :) i jeszcze to co ci się marzyło to super :)

Mumusia_Muminka a to się leczy jakoś ?

co do dłustego czwartku, to ja co roku robiłam, ale w zeszłym roku wyszły średnie i powiedziałam nie... kupię kilka :) a do pracy zamówiłam 100 na 25 osób :D ja wtym roku wychodze z założenia że mogę zjeść ile chcę, bez wyrzutów ;) tylko taki mam problem że ja w tej ciaży mały moge jeśc, jak coś zjem to od razu brzuch wzdęty :( i czuję się jak słoń ;)
a i mnie przeziębienie dopadło, na razie ból gardła i lekki katar zobaczymy w którą stronę pójdzie...

Co do szczepionki ismigen mnie pediatrka zapytala kiedy sie urodzi malenstwo -powiedzialam ze w polowie lipca, a ona chwilke pomyslala i powiedziala zeby zaczac podawac od polowy sierpnia (nie dopytalam sie dlaczego - czy ze wzgledu na dzidziusia miesiac po urodzeniu, czy zeby podac pozniej i zeby na zime dzialalo?)
Ta szczepionka dziala przy bakteryjnych gardlach czestych. Ja kiedys mialam bardzo czeste anginy, dostalam od lekarki luivac (wczesniejsza wersja ismigen) i od tej pory nie mialam ani jednej anginy - 15 lat juz:)

Do góry