reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
no to ja byłam w tym co ewela. Szło się korytarzami :)
Alex cieszę się, że córcia:) Fajnie:)
pumelova z imieniem dla chłopaka u nas też trudno. Nie możemy się w tej sprawie dogadać:) Za to dziewczynka Emilka:)

No ja mam skan w piątek. Mam nadzieję, że dzidziuś pokaże co tam ma albo czego nie ma:)

Alex super gratuluję dobrych wiadomości i córeczki :)

Pumelova haha mój przepis ma 10 składników achyba dam rade zajrzyj może akurat przepis Cię przekona ;) Link do: Moje Wypieki | Słodkie pączkowe bułeczki
ee za dużo roboty :p a pączka zjem jednego, mój mąż więcej ale nie aż tyle żeby warto było robić :D a do tego panieński organizuję w piątek i mam zamiar już w czwartek coś przygotować :D

no to ja byłam w tym co ewela. Szło się korytarzami :)
Alex cieszę się, że córcia:) Fajnie:)
pumelova z imieniem dla chłopaka u nas też trudno. Nie możemy się w tej sprawie dogadać:) Za to dziewczynka Emilka:)

No ja mam skan w piątek. Mam nadzieję, że dzidziuś pokaże co tam ma albo czego nie ma:)
to trzymamy kciuki za dziewczyny, żeby było prościej :p

Tata dzis znowu mi dodal slowa otuchy: w lecie to spoko jeszcze jak sie dziecko urodzi, ale pozniej, zobaczysz, zobaczysz, mlody bedzie Ci chorowal, bedzie zarazal drugie, bedziesz tylko w domu z nimi siedziala, bedzie jesien, zobaczysz jak to bedzie..." to chyba dopelnienie a propo tego, ze zostane z 2 dzieci kura domowa... :-o

Oczywiscie gratulacje Alex :-D

Wielka prośba o pomoc !!
Witam, jestem studentką logopedii na Uniwersytecie Gdańskim, piszę pracę licencjacką pt.: stan wiedzy przyszłych rodziców na temat profilaktyki logopedycznej w pierwszym roku życia dziecka. Proszę o pomoc przyszłe mamy, a także przyszłych tatusiów i wypełnienie krótkiej ankiety w tym temacie potrzebnej do napisania powyższej pracy. Byłabym bardzo wdzięczna za poświęcenie 5 minut.

Link do ankiety --> Link do: Stan wiedzy przyszłych rodziców na temat profilaktyki logopedycznej w pierwszym roku życia dziecka

P.S. Chętnie odpowiem później na pytania, jeśli ktoś byłby zainteresowany, w jakiejś prywatnej wiadomości lub po zakończeniu moich badań.
Z góry dziękuję :)

Kasia, nie pisz post pod postem!! Edytuj. Wcześniej po 2 teraz po 4 i jeszcze takie krótkie..

Oo widzę, że już wiesz.. Nie musisz ciągle cytować przecież.

Tez mam od dziecka krzywy kręgosłup i jeszcze plaskostopie miałam. Chodziłam na korekcyjna co za porażka, w uzdrowiskach tez byłam i jeszcze na wdychaniu czegoś jako mdga alergik..

Maziajka, tak nie ale lactovaginal co kilka dni mam, taki w żelu. O to Ci chodzi?

Katanka z ta Wit D dobra rada. Moje dzieci dostają dodatkowo tran. Warto spróbować.
Torty proste i cudne na Moje wypieki są,
Co lubi Twój mąż?? Jakie ciasto chciałabyś zrobić? Biszkopt, ucierane, beze przekladane?? Kruche?

Pumelova dokładnie. Dlatego dla mnie waga czy rozmiar to tylko cyferki. Każdy inaczej wygląda i nie da się dopasować, że tak źle czy niedobrze.
Pociesze Cie, mój zawsze tyje w ciazach ze mną :p za to po jest łatwiej, bo w dwójkę się motywumemy.

Pola Wit d jest jeszcze bez recepty. Czy się mylę?
Dawaj jeszcze Wit c w okresie przezienien.

Alex świetna wiadomość, gratuluję!!!

Tłusty czwartek a mi się nie chce nic szykoeac..

Mamusia muminka - a co Ci wyszlo w moczu? Mialas moze szczawiany wapnia?
Wyniki z krwi i z moczu będę miała dopiero jutro także nei wiem co tam wyszło, natomiast na USG było widać poszerzenie układu kielichowo-miedniczkowego + charakterystyczne objawy i stwierdzili zastój i kolkę nerkową.

Katanka ja wszystkie torty robie ze strony Moje wypieki zawsze wszystko sie udaje [emoji6]
Sama bede robila w przyszlym tygodniu czekoladowy z nutella i truskawkami [emoji39]

Alex gratuluje corci [emoji18]

Ewella tez bede robila paczki w czwartek z MW ale te ze skorka pomaranczowa [emoji2]

Tez bylam 3x w sanatorium w Krynicy i Kudowie ale dobrze to wspominam [emoji5]

xnw43e3k256g9p2p.png

reklama
Ja pewnie jak co roku zrobię "pączki" z serka homogenizowanego. Łatwe szybkie i najważniejsze dla mnie-bezglutenowe (wymóg zdrowotny, nie fanaberia). Próbowałam zwykłych ale z mąki b/g i TOTALNIE nie wyszły także drugi raz nie próbowałam tym bardziej że sporo zachodu z nimi. A tak to te z serka godzina i po sprawie, cała fura ich :D

Do góry