reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Co do krzyków, mój wujek anastezjolog opowiadał że nie raz takich się tekstów na porodówce nasłuchał... ;-) zazwyczaj skierowanych do przyszłych tatusiów ;-)

reklama
Inka ja tam wole pieluszki jednorazowe, tak jest po prostu wygodniej

Lilith tez bym wolała zeby moj syn był bardziej cywilizowany, ale wcześniej zawsze był grzeczny na zakupach, ostatnio taka ma fazę wiec po prostu to przeczekamy. Ta smycz napewno jest wygodna szczególnie gdzies przy ulicy zeby pilnować dziecko zeby sie nagle nie wyrwalo ale dalej w Pl jest to rzadko spotykane, choć lepsze to niż 3 latek w wózku, kiedyś widziałam taka duża gruba dziewczynkę w wózku (napewno nie była niepełnosprawna) miała chyba z 5 czy 6 lat ehhh...

Curran gratulacje!!!

Kasiulka - Ojjj Róża, tez nie. Znam jedną taką [emoji6]. Lila i Laura też odpada.

My też wszędzie z małą Jaga jeździliśmy, zresztą mieliśmy i mamy na tyle dobrze, że..większość naszych znajomych jest dzieciata, więc imprezy (z noclegiem to już w ogóle) nie są problemem. A im większa ekipa (w tym też ta dzieciowa) tym fajniej [emoji3].

Mamusia Muminka - o jaaa... Tos się pobasenowala. Masakra.. Współczuję.
Dzięki za ostrzeżenie.

Lilith - śliczne kwiaty [emoji5]

Curran_twins - gratuluję [emoji3][emoji3][emoji3]. Cudne dzidziolki [emoji5]

Dziewczyny co myślicie o pieluszkach wielorazowych ( otulacz i wkład) ? Przyznam się że niedawno o nich dowiedziałam się. Kupiłam 5 sztuk...Zaletą tych pieluch to to że są eko i zdrowsze dla dzidzi. No a wadą trzeba prać i przeciekają. Tak myślę że w domu będę używać wielorazowe a jednorazówki na noc i poza domem.
Nie wiem co ja myślę ale historia mojej przyjaciółki była taka że nabyła te pieluszki, dla niej być eko jest bardzo ważne itd i szybko przeszła na "zwykłe" że względu na wygodę właśnie. A ona dość zdeterminowana w tej kwestii jest więc chyba to musiało być mega niewygodne :p przy drugim dziecku od razu miała jednorazowe :)
No tak logiczne, ze glownym wyznacznikiem jest kwestia dlaczego zostala wykonana pierwsza cesarka... Ale pytanie postawione czysto teoretycznie ;-) wiec nie zaglebiam sie w szczegoly, tylko chodzi mi bardziej o teorie z medycznego punktu widzenia...:-)
No to właśnie z medycznego punktu widzenia to zależy od pacjentki indywidualnie co jest lepsze :) serio, to nie jest tak że cała medycyna jest zgeneralizowana :D

Dziękuje dziewczyny za Wasze zdanie. Nie nastawiam się na takie pieluchy całkowicie. W domu aby dupka oddychała albo jakby wystąpiło odparzenie. Z tego co wiem to na taką pieluszkę nakłada się bibułkę papierową która zatrzymuje kupę i później można ją spłukać w toalecie.

Curran gratuluję :)

Kasiulka oo u mnie by wiara nie przeszła haha, balabym się.

Truskawka za to tu od groma takich makych grubaskow i albo w wózkach albo że smokiem, powagą. 6 lat i tak to wygląda. Przyszłość narodu angielskiego hihi. Z tym, że ja mieszkam gdzie mieszkam..
Mi się wydaje, że to taki okres, typowe. Jak pewne zachowania dla danego wieku, mój teraz to orzechodzi jak i różne ataki histeri z powodu wyjść. Ważne by to kontrolować i ogarnąć jak najszybciej, dużo takich 'atrakcji' jeszcze przed nami, będą dzieci fundowac. Cierpliwość przede wszystkim :)

Miałam podejście do ogorkowej po raz 3 i juz wiem, jaki czas idealny dla tego gara przy prawie pełnym nakładzie, czyli na dwa dni. 5 min. Teraz zrobiłam 7 i zidmniaki za miękkie, ważne że się nie rozpadają ale jednak.

Córka zaś szopki zaczyna, jutro ma crafty i będzie kończyć słoiczek ta metoda co Morela czy Ewcia robi.. Ale w sumie sobie nie zasluzyla i nie wiadomo co zrobić..

Katanka wiem, wiem :) bo to w sumie ciężki temat jest..

Maziajka ja dziś 19t 2d nawet mnie nie straszcie że te mdłości mogą trzymać tak długo..Z synkiem to był lajcik...

Curran_twins ale super ze będą dwa takie same brzdące..czyli to oznacza także ze musza być tej samej płci tak? Nieznam się ;)

Inka dla mnie te pieluchy też niesa..należę chyba do wygodnych..

Czy to temat porodu czy temat dzieci..żaden z nich niejest tematem prostym..zdaza się że ma ktoś odmienne doświadczenie..i osobiście cieszę się i każdej życzę..sobie oczywiscie tez tego zycze..by było wszystko jak sobie wymarzy.. :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Laseczki szybkie pytanie bo zaraz wychodzę i sie ubieram - wcislam na siebie nie ciążowe grube rajstopy, naciagnelam pod biust ale są obcisle - szkodzi to jakos dziecku? Mam wrażenie ze mnie uciskaja cale ale caly dzień chodziłam w majtkach :p

Edit: Dobra znalazłam takie co mniej cisną :D

Ostatnia edycja:
hmm ja też naciągnęłam ile się da, staram się, żeby mi się nie wrzynały tam gdzie dzidziuś jest, cały czas je podciągam pumelova:) są takie rajstopy dla kobiet w ciąży, nawet miałam sobie kupić ale machnęłam ręką póki te co mam są jeszcze dobre. Ale jak cię cisną to nie jest to komfortowe. Kiedyś psycholog na podyplomówce powiedział nam, że powinniśmy unikać cisnących rajstop czy chociażby pasków przy spodniach bo to blokuje przepływ krwi przez obszar brzuchowy, że tak powiem:) Bardzo sobie to zapamiętałam:)

reklama
Laseczki szybkie pytanie bo zaraz wychodzę i sie ubieram - wcislam na siebie nie ciążowe grube rajstopy, naciagnelam pod biust ale są obcisle - szkodzi to jakos dziecku? Mam wrażenie ze mnie uciskaja cale ale caly dzień chodziłam w majtkach :p

Edit: Dobra znalazłam takie co mniej cisną :D
Częste i długie będą szkodzić, jednorazowe na kilka godzin nie :)

Do góry