reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hahaha,rozpakowalam ciuszki,przesada,śpiochy 92 a prawie córka by się w nie zmiescila,reszta to samo,miały być na teraz a będą dobre jak dobrze pójdzie za rok

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czy któraś ma ochotę od przyszłego tygodnia chodzić na basen i wspólnie się motywować do chodzenia ?? :)

abed - jak masz zbyt wysokie TSH to znaczy, że jest niedoczynność tarczycy a jak obniżone to nadczynność tarczycy. Takie pogmatwane :D

pumelova - a Ty chodzisz prywatnie czy na NFZ do ginekologa?? Bo ja na NFZ i jak na razie miałam robione na pierwszym spotkaniu i drugim USG.... też czekam na połówkowe, żeby dowiedzieć się z kim mam w brzuchu przyjemność. :)

Czy któraś ma ochotę od przyszłego tygodnia chodzić na basen i wspólnie się motywować do chodzenia ?? :)

abed - jak masz zbyt wysokie TSH to znaczy, że jest niedoczynność tarczycy a jak obniżone to nadczynność tarczycy. Takie pogmatwane :D

pumelova - a Ty chodzisz prywatnie czy na NFZ do ginekologa?? Bo ja na NFZ i jak na razie miałam robione na pierwszym spotkaniu i drugim USG.... też czekam na połówkowe, żeby dowiedzieć się z kim mam w brzuchu przyjemność. :)
Prywatnie :) miałam usg, na kazdej wizycie mam, ale tak się ulozylo ze nie bylo widac co jest miedzy nogami :D lekarz badał szyjkę, oglądał łożysko, żołądek nerki serduszko.. Tylko między nogami olal :p

Mamusia_Muminkowa to już doczytałam :) tylko zastanawiam się czy to już na tyle podniesione że trzeba wdrożyć leczenie, wizytę mam dopiero we wtorek i oszaleję chyba do tej pory. Zastanawiam się czy do tej pry nie zrobić dodatkowych badań, o których pisze Kasiulka

Czy któraś ma ochotę od przyszłego tygodnia chodzić na basen i wspólnie się motywować do chodzenia ??
Ja bym chciała już w ten weekend pójść ale w praktyce zobaczę czy skoro za miesiąc nie pójdę-mam teraz więcej obowiązków w pracy i po prostu może się okazać że braknie mi czasu... Ale za miesiąc to już na bank chyba że znów coś nowego mi "wyskoczy" :p

Ja tez miałam do Lidla pojechać, ale musiałabym specjalnie po pracy jechać, kiedyś już tak pojechałam i nic nie było co chciałam więc zrezygnowałam....

Dziewczy mam pytanie odnośnie pozimu TSH w ciąży, w 10 tc jak robiłam miałam wynik 2,69 mlU/l, lekarka powiedziała że trochę za dużo jak na pierwszy trymestr, kazała powtórzyć przed następną wizytą, powtarzałam wczoraj i mam wynik 2,93 uIU/ml, norma dla kobiet w ciąży jest 2.35 ulU/ml. Czy któraś z was maiła tak prekroczone ? I zastanawiam się czy to dużo czy mało ? Jakieś macie doświadczenia ?

Też mam problem z tsh. .. w 8 tygodniu mój wynik to 4,6 po miesiącu 2.7 a wczoraj odebrałam wynik i jest 0.9 . Mam niedoczynność subkliniczną i Hashimoto. Nie martw się. Najważniejsze że jesteś pod opieką lekarza.

Abed wcześniej tzn we wcześniejszych tygodniach? Tak miałam 3,3 i dawkę 25. Teraz w 21tc 3,5 i dawkę 50. Przed ciąża miałam zupełnie ok.

Pumalova superancko

Mamusia jak uporam sie z grzybkiem to chyba zacznę

reklama
Haha moje identyczne ale nie zdazylam i tylko z 1kg zrobilismy jutro koncze bo farsz zostal ale ze smaku w ogole nie mam to farsz popieprzylam na maxa.
Ja po wizycie koniec zludzen chłop jak dąb wywalił przyrodzenie i mowi matka patrz i płacz [emoji13]ale spoko pogodzilam sie z tym juz dawno , chlopaki beda firastac razem bic,sie kochac i doprowadzac mamuske do siwizny a co tam.;) tylko mi mamuski dobre synowe wychowajcie ;))

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Do góry