reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Przyznam że rzadko się udzielam w tej kwestii w internecie :) jak tobie się chce, czujesz powołanie, sens i misję tego to jasne, spoko :) ale ja generalnie nie walczę już z internetem, nie poprawiam raczej błędów, rzadko udzielam porad, tak po prostu :) i nie ważne czy ktoś pisze z błędem z branży czy spoza niej :) choć większość informacji jak nie jestem pewna tego co czytam to weryfikuje w źródłach, dokształcam się, ale nie prostuje już później internetu :)
Dobrze powiedziane, dlatego zawsze trzeba mieć z tyłu głowy, że informacje na internetowym forum powinny być weryfikowane przez czytającego bo to tylko opinia "KOGOŚ" i na pewno nie zastąpi porady od specjalisty w danej dziedzinie. Z tą misją, powołaniem i sensem to trochę przesada.

Mamusia może odpowiesz??
Lilith, czy mogłabyś sprecyzować to o jakie Ci pytanie chodzi ?

reklama
Podobno wysokie tetno moze byc z powodu nerwów mamy samym badaniem, a ja sie denerwuje juz kilka dni przed usg. Powiem Ci, ze mnie na usg lekarz bardzo ruszał brzuchem, bo dziecko sie nie chciało ustawic, wiec to tez moglo miec wplyw. A co do pappy to zapomnialam Ci napisac, ze mnie wyszła kiepska biochemia i razem z tym wysokim tetnem wyszło wysokie ryzyko tris 13, robiłam nifty, na szczescie wszystko wyszło dobrze :)
No zobaczymy, na razie zostaje mi czekać. A mogę zapytać ile kosztuje nifty? Chyba do najtańszych nie należy...

Liluli myślę, że może to wynikać z tego, że musi być zachowany odstęp, chyba 12 godzin między zastrzykiem z clexanu a znieczuleniem w kręgosłup.

Monti, pierwsze słyszę o tej zielonej herbacie. Ja bardzo lubię i wypijam codziennie przynajmniej jedną. Mam nadzieję, że nie zaszkodziło to dzidziusiowi.

Chybara, ja też mam termin na koniec lipca i czuje dokładnie to samo co Ty :) Najbardziej wyczekuję pierwszych ruchów, ale wiem , że mam jeszcze na to czas. Niektóre już na półmetku, a ja połówkowe dopiero na początku marca :)

Morela, trzymam kciuki!

Ja miałam dziś kiepską noc. Obudziłam się do toalety i później zasnąć nie mogłam. Ciągle myślałam o jakiś głupotach i jakoś tak się nakęciłam, że wcale nie spałam. Mąż pojechał do pracy, a ja pospałam do 11 :D

Karo89 płaciłam 2400 za nifty, ale ryzyko mialam 1:216, to juz sie kwalifikowało do aminopunkcji, lekarz powiedzial, ze jesli mnie stac to zebym zrobila nifty, amino za duze ryzyko, a ja sie za długo o ta ciaze starałam. Dokladnie to troche cena za spokoj, ale nie wyobrazam sobie tkwic w niepewnosci tyle czasu, zadreczylabym sie.

Teczowa na kiedy umowilas sie na nfz?

Ika89 tak o tym slyszalam ze musi byc 12h odstepu. Poki co jeszcze czas to na wizytach bede dopytywac o wszystko.

Joanna84 jak wizyta?

xnw43e3k256g9p2p.png

reklama
Do góry