reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Przyznam że rzadko się udzielam w tej kwestii w internecie :) jak tobie się chce, czujesz powołanie, sens i misję tego to jasne, spoko :) ale ja generalnie nie walczę już z internetem, nie poprawiam raczej błędów, rzadko udzielam porad, tak po prostu :) i nie ważne czy ktoś pisze z błędem z branży czy spoza niej :) choć większość informacji jak nie jestem pewna tego co czytam to weryfikuje w źródłach, dokształcam się, ale nie prostuje już później internetu :)
Dobrze powiedziane, dlatego zawsze trzeba mieć z tyłu głowy, że informacje na internetowym forum powinny być weryfikowane przez czytającego bo to tylko opinia "KOGOŚ" i na pewno nie zastąpi porady od specjalisty w danej dziedzinie. Z tą misją, powołaniem i sensem to trochę przesada.

Mamusia może odpowiesz??
Lilith, czy mogłabyś sprecyzować to o jakie Ci pytanie chodzi ?

reklama
Podobno wysokie tetno moze byc z powodu nerwów mamy samym badaniem, a ja sie denerwuje juz kilka dni przed usg. Powiem Ci, ze mnie na usg lekarz bardzo ruszał brzuchem, bo dziecko sie nie chciało ustawic, wiec to tez moglo miec wplyw. A co do pappy to zapomnialam Ci napisac, ze mnie wyszła kiepska biochemia i razem z tym wysokim tetnem wyszło wysokie ryzyko tris 13, robiłam nifty, na szczescie wszystko wyszło dobrze :)
No zobaczymy, na razie zostaje mi czekać. A mogę zapytać ile kosztuje nifty? Chyba do najtańszych nie należy...

Liluli myślę, że może to wynikać z tego, że musi być zachowany odstęp, chyba 12 godzin między zastrzykiem z clexanu a znieczuleniem w kręgosłup.

Monti, pierwsze słyszę o tej zielonej herbacie. Ja bardzo lubię i wypijam codziennie przynajmniej jedną. Mam nadzieję, że nie zaszkodziło to dzidziusiowi.

Chybara, ja też mam termin na koniec lipca i czuje dokładnie to samo co Ty :) Najbardziej wyczekuję pierwszych ruchów, ale wiem , że mam jeszcze na to czas. Niektóre już na półmetku, a ja połówkowe dopiero na początku marca :)

Morela, trzymam kciuki!

Ja miałam dziś kiepską noc. Obudziłam się do toalety i później zasnąć nie mogłam. Ciągle myślałam o jakiś głupotach i jakoś tak się nakęciłam, że wcale nie spałam. Mąż pojechał do pracy, a ja pospałam do 11 :D

Karo89 płaciłam 2400 za nifty, ale ryzyko mialam 1:216, to juz sie kwalifikowało do aminopunkcji, lekarz powiedzial, ze jesli mnie stac to zebym zrobila nifty, amino za duze ryzyko, a ja sie za długo o ta ciaze starałam. Dokladnie to troche cena za spokoj, ale nie wyobrazam sobie tkwic w niepewnosci tyle czasu, zadreczylabym sie.

Teczowa na kiedy umowilas sie na nfz?

Ika89 tak o tym slyszalam ze musi byc 12h odstepu. Poki co jeszcze czas to na wizytach bede dopytywac o wszystko.

Joanna84 jak wizyta?

xnw43e3k256g9p2p.png

reklama
Do góry