reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Witajcie wszystkie mamusię, te nowe również.
Trudno się wystrzelić po takim czasie w wątek niemniej czytam na bieżąco.
Lilith ściskam kota mocno. Nie lubię jak moja choruje bo nie może powiedzieć co jej jest. Już mniej więcej wiem jak się zachowuje i z czym to powiązać. Często ma infekcje dróg moczowych i problemy z drogami zolciowymi, to już wiem co jej podać, ale jak mi kiedyś przyszła z polamanym ogonem to prawie na zawał zeszłam.
Kurcze też muszę na basen pochodzić, plan był że z mężem ale to dopiero po zdjęciu gipsu. Jeszcze dwa tygodnie bo po ostatniej kontroli lekarz mu skrócił termin noszenia, ale i tak zdecyduje rentgen.
Nie chce się dobijać i na wagę wejdę po nowym roku, u teściów byłam 3dni a oni tak tlusto jedzą że moja wątroba się buntowala. No i dzisiaj zaczynam 4 miesiąc- ale zleciało. Już widziałam że pojawiają się mamy wrześniowe powoli na forum.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lilith - jak to bez jedzenia cały dzień wytrzymujesz?? Tylko kawa?! No nakopie Ci chyba :p
Gdzie kawa przy problemach zoladkowych? (nawet taka bezkofeinowa)

Córa na początku nie dowierzala [emoji3], ale już po chwili zaczęła się cieszyć. Oczywiście wolałaby siostrę. A imię od ręki podała dla brata (Cyprian) [emoji6].
Jej radość została w trakcie wigilii w połowie przygaszona -dostała telefon pod choinkę, więc zaraz zaczęły się konfiguracje, zapisywanie nr do bliskich, sms-y, gry, itd.
Także wiedzieć wie. Sprzedała info Tesciom - za co jestem jej wdzięczna, bo dawno się tak nie uśmiałam [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, mysle ze nie ma sie co przejmowac az tak waga (rosnaca;)) teraz, wazne zeby dostarczac dla naszych dzidziusiow w brzuchach wartosci odzywczych i jak tylko mozemy to jesc normalnie:biggrin2:
Ja sie zaczelam przejmowac waga, ale w druga strone, tzn. jak waga zaczela wskazywac 2 kg mniej (tzn. najpierw przybralam na wadze, a pozniej od lezenia i mdlosci nie mialam/nie mam tak apetytu i schudlam). No staram sie cos wiecej jesc teraz (np. zupy itp.).

Ps. Lilith biedny kotek, dobrze ze juz lepiej

Lilith - jak to bez jedzenia cały dzień wytrzymujesz?? Tylko kawa?! No nakopie Ci chyba :p
Gdzie kawa przy problemach zoladkowych? (nawet taka bezkofeinowa)

Córa na początku nie dowierzala [emoji3], ale już po chwili zaczęła się cieszyć. Oczywiście wolałaby siostrę. A imię od ręki podała dla brata (Cyprian) [emoji6].
Jej radość została w trakcie wigilii w połowie przygaszona -dostała telefon pod choinkę, więc zaraz zaczęły się konfiguracje, zapisywanie nr do bliskich, sms-y, gry, itd.
Także wiedzieć wie. Sprzedała info Tesciom - za co jestem jej wdzięczna, bo dawno się tak nie uśmiałam [emoji23][emoji23][emoji23]

Aga a ile Twoja córa ma lat? wydawało mi się, że 6 jak moja?

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Morela - Jaga ma 7,5 (maj 2009).
Pytanie pewnie odnosi się do telefonu [emoji6] - więc tłumacze: często zostawiamy ja w domu samą (na godzinkę dosłownie, ona odrabia lekcje, a ja w tym czasie lecę na zakupy), na zajęciach plastycznych zostaje sama ok.3h. Raz poszła "na chwilę" do nowo poznanej koleżanki na naszym osiedlu. Nie było jej ponad 2 h, a ja nie wiedziałam ani gdzie koleżanka dokładnie mieszka, ani jak się nazywa. Takich sytuacji tylko przybywa, więc stwierdziliśmy, że nie ma co - lepiej żeby telefon miała przy tyłku. Do szkoły oczywiście ma zakaz zabierania.

Kasiulka no wiadomo, że zdecydowanie większe szanse na zblokowanie maja dziewczyny, które aktywnie korzystały z basenu także przed ciążą. Mnie jednak jakoś tak mocno weszło to do głowy, że nie będę testować na sobie tej teorii [emoji6]. Mam nadzieję, że aerobik i spacery utrzymają tyłek w ryzach [emoji12]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Morela - Jaga ma 7,5 (maj 2009).
Pytanie pewnie odnosi się do telefonu [emoji6] - więc tłumacze: często zostawiamy ja w domu samą (na godzinkę dosłownie, ona odrabia lekcje, a ja w tym czasie lecę na zakupy), na zajęciach plastycznych zostaje sama ok.3h. Raz poszła "na chwilę" do nowo poznanej koleżanki na naszym osiedlu. Nie było jej ponad 2 h, a ja nie wiedziałam ani gdzie koleżanka dokładnie mieszka, ani jak się nazywa. Takich sytuacji tylko przybywa, więc stwierdziliśmy, że nie ma co - lepiej żeby telefon miała przy tyłku. Do szkoły oczywiście ma zakaz zabierania.

Absolutnie nie chciałam Cie jakoś oceniać pod tym kątem :) każdy ma prawo decydować o swoich dzieciach zgodnie ze swoim przekonaniem.

Pytałam bo właśnie córka idzie od września do szkoły i za rok właśnie chciałam jej kupić telefon żebym miała z nią kontakt :) także dobrze , że o tym napisałaś bo się zastanawiałam właśnie czy to nie za szybko ale Twoje argumenty też do mnie przemawiają :)

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

reklama
Witam się już z drogi do Kołobrzegu,czuje się jakbym miała chorobę lokomocyjna,ale jestem zabezpieczona suchym prowiantem i ciągle podjadam
Wczoraj byłam u mamy pożyczyć walizkę i wyskoczyła z tekstem"boże,jaki ty wielki brzuch masz już,miesiąc temu jak byłaś w szpitalu nie miałaś w ogóle" a jak podniosłam bluzkę to aż się zasmiala i stwierdziła że chłopak jak się patrzy,bo po bokach jestem płaska a dosłownie pod skórą widać gdzie się macica zaczyna i brzuch mam już od góry pod cyckami i w stożek.Nawet pępek mi już na wierzch wyskoczył i widać że z boku idzie pepowina,oj będzie w tej ciąży co nosić :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry