reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Witajcie wszystkie mamusię, te nowe również.
Trudno się wystrzelić po takim czasie w wątek niemniej czytam na bieżąco.
Lilith ściskam kota mocno. Nie lubię jak moja choruje bo nie może powiedzieć co jej jest. Już mniej więcej wiem jak się zachowuje i z czym to powiązać. Często ma infekcje dróg moczowych i problemy z drogami zolciowymi, to już wiem co jej podać, ale jak mi kiedyś przyszła z polamanym ogonem to prawie na zawał zeszłam.
Kurcze też muszę na basen pochodzić, plan był że z mężem ale to dopiero po zdjęciu gipsu. Jeszcze dwa tygodnie bo po ostatniej kontroli lekarz mu skrócił termin noszenia, ale i tak zdecyduje rentgen.
Nie chce się dobijać i na wagę wejdę po nowym roku, u teściów byłam 3dni a oni tak tlusto jedzą że moja wątroba się buntowala. No i dzisiaj zaczynam 4 miesiąc- ale zleciało. Już widziałam że pojawiają się mamy wrześniowe powoli na forum.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lilith - jak to bez jedzenia cały dzień wytrzymujesz?? Tylko kawa?! No nakopie Ci chyba :p
Gdzie kawa przy problemach zoladkowych? (nawet taka bezkofeinowa)

Córa na początku nie dowierzala [emoji3], ale już po chwili zaczęła się cieszyć. Oczywiście wolałaby siostrę. A imię od ręki podała dla brata (Cyprian) [emoji6].
Jej radość została w trakcie wigilii w połowie przygaszona -dostała telefon pod choinkę, więc zaraz zaczęły się konfiguracje, zapisywanie nr do bliskich, sms-y, gry, itd.
Także wiedzieć wie. Sprzedała info Tesciom - za co jestem jej wdzięczna, bo dawno się tak nie uśmiałam [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, mysle ze nie ma sie co przejmowac az tak waga (rosnaca;)) teraz, wazne zeby dostarczac dla naszych dzidziusiow w brzuchach wartosci odzywczych i jak tylko mozemy to jesc normalnie:biggrin2:
Ja sie zaczelam przejmowac waga, ale w druga strone, tzn. jak waga zaczela wskazywac 2 kg mniej (tzn. najpierw przybralam na wadze, a pozniej od lezenia i mdlosci nie mialam/nie mam tak apetytu i schudlam). No staram sie cos wiecej jesc teraz (np. zupy itp.).

Ps. Lilith biedny kotek, dobrze ze juz lepiej

Lilith - jak to bez jedzenia cały dzień wytrzymujesz?? Tylko kawa?! No nakopie Ci chyba :p
Gdzie kawa przy problemach zoladkowych? (nawet taka bezkofeinowa)

Córa na początku nie dowierzala [emoji3], ale już po chwili zaczęła się cieszyć. Oczywiście wolałaby siostrę. A imię od ręki podała dla brata (Cyprian) [emoji6].
Jej radość została w trakcie wigilii w połowie przygaszona -dostała telefon pod choinkę, więc zaraz zaczęły się konfiguracje, zapisywanie nr do bliskich, sms-y, gry, itd.
Także wiedzieć wie. Sprzedała info Tesciom - za co jestem jej wdzięczna, bo dawno się tak nie uśmiałam [emoji23][emoji23][emoji23]

Aga a ile Twoja córa ma lat? wydawało mi się, że 6 jak moja?

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Morela - Jaga ma 7,5 (maj 2009).
Pytanie pewnie odnosi się do telefonu [emoji6] - więc tłumacze: często zostawiamy ja w domu samą (na godzinkę dosłownie, ona odrabia lekcje, a ja w tym czasie lecę na zakupy), na zajęciach plastycznych zostaje sama ok.3h. Raz poszła "na chwilę" do nowo poznanej koleżanki na naszym osiedlu. Nie było jej ponad 2 h, a ja nie wiedziałam ani gdzie koleżanka dokładnie mieszka, ani jak się nazywa. Takich sytuacji tylko przybywa, więc stwierdziliśmy, że nie ma co - lepiej żeby telefon miała przy tyłku. Do szkoły oczywiście ma zakaz zabierania.

Kasiulka no wiadomo, że zdecydowanie większe szanse na zblokowanie maja dziewczyny, które aktywnie korzystały z basenu także przed ciążą. Mnie jednak jakoś tak mocno weszło to do głowy, że nie będę testować na sobie tej teorii [emoji6]. Mam nadzieję, że aerobik i spacery utrzymają tyłek w ryzach [emoji12]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Morela - Jaga ma 7,5 (maj 2009).
Pytanie pewnie odnosi się do telefonu [emoji6] - więc tłumacze: często zostawiamy ja w domu samą (na godzinkę dosłownie, ona odrabia lekcje, a ja w tym czasie lecę na zakupy), na zajęciach plastycznych zostaje sama ok.3h. Raz poszła "na chwilę" do nowo poznanej koleżanki na naszym osiedlu. Nie było jej ponad 2 h, a ja nie wiedziałam ani gdzie koleżanka dokładnie mieszka, ani jak się nazywa. Takich sytuacji tylko przybywa, więc stwierdziliśmy, że nie ma co - lepiej żeby telefon miała przy tyłku. Do szkoły oczywiście ma zakaz zabierania.

Absolutnie nie chciałam Cie jakoś oceniać pod tym kątem :) każdy ma prawo decydować o swoich dzieciach zgodnie ze swoim przekonaniem.

Pytałam bo właśnie córka idzie od września do szkoły i za rok właśnie chciałam jej kupić telefon żebym miała z nią kontakt :) także dobrze , że o tym napisałaś bo się zastanawiałam właśnie czy to nie za szybko ale Twoje argumenty też do mnie przemawiają :)

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

reklama
Witam się już z drogi do Kołobrzegu,czuje się jakbym miała chorobę lokomocyjna,ale jestem zabezpieczona suchym prowiantem i ciągle podjadam
Wczoraj byłam u mamy pożyczyć walizkę i wyskoczyła z tekstem"boże,jaki ty wielki brzuch masz już,miesiąc temu jak byłaś w szpitalu nie miałaś w ogóle" a jak podniosłam bluzkę to aż się zasmiala i stwierdziła że chłopak jak się patrzy,bo po bokach jestem płaska a dosłownie pod skórą widać gdzie się macica zaczyna i brzuch mam już od góry pod cyckami i w stożek.Nawet pępek mi już na wierzch wyskoczył i widać że z boku idzie pepowina,oj będzie w tej ciąży co nosić :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry