reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aga- ostatni rok :) prace pisze. Jest tego duzo ale mam nadzieje ze jak pojde na l4 to sie wtedy ogarne. Oligofrenoped. robie wiec kierunek na bycie w ciąży niezachęcający bo cały czas praktycznie czytam o niepełnosprawnosciach..ale generalnie jestem zadowolona. I musze je skonczyc bo i tak juz przerwe po licencjacie miałam.

Co do mlodego macierzynstwa to jest super ale czlowiek sie duzo starzej czuje niz rowiesnicy i to chyba taki główny minus ;)

Truskawka - kolejna rowiesnica widze ;)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Jesteśmy w tym samym wieku i też robię właśnie Oligo tyle że podyplomowe, masz rację slaby kierunek na obecny stan ale wyrobie się przed rozwiązaniem [emoji4]

Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzięki dziewczyny za przyjęcie. Z tymi rozstepami to zależy od skłonności chociaż ja na pośladkach i udach mam bardzo dużo po okresie dojrzewania a w ciazach nie zrobił mi się ani jeden a jakoś specjalnie się nie smarowalam, fakt że brzuch miałam mały teraz tez jeszcze nic i minus 5 kilo na chwilę obecną. Włosów nie fabułę i ogólnie nic z nimi nie robie przy każdej ciąży włosy mam fatalne i od początku mam tak ze nie chcą schnac susze suszarka i nic. Miłej nocy .

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Lilth to keratynowe? Trzeba szukać bez formaldehydu

Co do kremu balsamu na AZS najbardziej na świecie polecam LaRoche AP + inne te emolienty sie chowają.
Blog sroka o.. znacie?

Maziajka co do tętna dziewczynek to być może mają wysokie tętno moja córka w tamtym roku miała ciągle wysokie tętno teraz nie wiemy co będziemy mieli ale dzidziuś ma wysokie tętno...

Cześć Laski [emoji3]

Ja dzisiaj znowu zdychajaca. Wczoraj z rana kiepsko się czułam, ale w ciągu dnia jakoś sie rozchodzilam. Do 17:00 musiałam pokrecic się na zakupach itd, bo o 17:00 miałam radę rodziców, i padło na mnie, że muszę w niej uczestniczyć. Stąd obiad po 18:00, a później do 22:00 skręcalam rurki z gazet (wiklina papierowa) na dzisiejsze klasowe tworzenie ozdób choinkowych (dodam, że robiłam to 1 raz.. Więc z początku było ciężko - rurki za sztywne i twarde, ale na YouTube wydawało się to taaaakie proste ;-) ). Także dzisiaj po 15:00 walcze klasowo z gwiazdkami, a w domu może choinkę skręce z tych rurek ;-).

No ale właśnie.. Ja zawsze padam ok. 18-19:00, więc takie zarwanie wieczoru odbiło się na mnie - czuje się jakbym wstała w środku nocy.

Maziajka - tortu nadal nie ruszyłam :p . Wieczorem mało jem - nie powiem mam ochotę na więcej - ale cierpię po każdej ilości (odbija mi się, mam zgage, lub najchętniej zwróciłabym wszystko). A do pracy zapominam spakować [emoji6]

DorciaS - cieszę się, że wszystko w porządku [emoji3] [emoji3] [emoji3]

Mafu, Ika - no to ufff, cieszę się, że jesteście na końcówce studiów :-) - zawsze to już z górki ;-). Kierunek rzeczywiście mało przyjemny - ale potrzebny dla ludzkiej świadomości.
Dla mnie jest to bardzo czuły i kontrowersyjny temat.

Lilith - no myślę, że to woda (cellulit wodny) - kiedyś wspomagalam się hydrominum (do tej pory nam nawet w szufladzie biurowej tabsy, ale w ciąży nie wolno) i schodzilo. Do tego drenaż limfatyczny (rollki) i było cacy.

aim - dobrze, ze znalazłas sposób na nudności w postaci migdałów [emoji3]. Ponoć pomocne są też przy zgagach. Na mnie to średnio działało w 1 ciąży - miałam wrażenie, że po tych migdałach dodatkowo mnie "paliło". Ale to były jakieś nasze "polskie" migdały. Teraz zamawiam migdały od córki kadrowej, która mieszka w Holandii, i sa pyyyycha, tylko ostatnio ochoty na nie nie mam.

Olisiaa - ja robię prenatalne z racji wieku. Gdybyś chciała sama je wykonać, to koszt ok. 200-300 zł.

Kasiulka - La Roche posey jest niepodwazalnie dobrą marką, ale i cenowo wygląda "dobrze". Moja córka ma "taką urodę" z tą skórą (tak to określiła p.dermatolog), że zawsze będzie ja musiała natłuszczac. Przerabialam wszystko co możliwe, łącznie ze specyfikami ze sterydami (na zaostrzone zmiany), i do codziennej pielęgnacji od roku jesteśmy wierne balsamowi z medidermu. Przerzucila się na niego też moja mama i bratowa M. Działa rewelacyjnie bez konieczności przeplacania [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny
dorcia gratulacje :D

Olisiaa u mnie prenatalne 450 zł za pakiet usg 3D + testy pappa

Lilith a u Ciebie z tym tetnem dziecka sie sprawdziła pozniej plec? U mnie na ost. wizycie tętno 167, ale to nie jest przypadkiem tak, ze w danym tygodniu po prostu kazdy zarodek ma podobne tetno niezaleznie od płci? Sama juz nie wiem, nawet boje sie pytac lekarza o to bo mnie wysmieje ;p
a co do prostowania keratyną to ja robiłam sobie sama w zeszłym roku w domu i fajnie to wyszło, ale krótko sie trzymało mimo uzywania profesjonalnych kosmetyków. Polecam kupowac miniaturki produktów, wtedy starcza na ok. 2-3 uzycia, zalezy jakie długie i geste wlosy masz.

Agnes specjalistką nie jestem, ale nie wydaje mi sie, aby na wysypkę oliwka była dobra, mysle, ze moze jeszcze bardziej uczulac. Ja bym poszła z tym do dermatologa, zeby cos jednak konkretnego przepisał.

AIM hmm tez moze kupie migdaly, choc nie przepadam za nimi. Dobry jest jeszcze imbir, mozesz dodac sobie do wody z cytrynka lub do herbatki, na takie mrozne wieczory w ogole fajnie taka herbatke sobie zrobic z imbirem i cytrynka :) mozna jeszcze gozdzik dodac i juz w ogole super smaczna bedzie :)

Aga super sa te choinki z poskrecanych rurek, widzialam u znajomych dzieci i strasznie mi sie to spodobało :) wygladaja trochę jak z wikliny.

A właśnie Truskawka - no właśnie o takie spodnie mi chodziło [emoji3]. Fajna jest też wersja materiałowa. Ja akurat dostałam takowe od mojej przyjaciółki - ale sa z Reserved.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam porannie
Wczoraj w pracy mieslismy urwanie glowy jak to w drogeri przed swietami a ludzi Do pracy coraz mniej. Podbrzusze po pracy mnie masakrycznie pobolewalo ale zaraz sie polozylam zjadlam chyba z Pol bochenka swiezutkiego chrupiacego chlebka z maselkiem o 22 i Mi przeszlo[emoji6]
Dzisiaj jestem w mojej drugiej pracy ktora Robie Co dwa tyg jeden dzien przez Pare godzin wiec Dzisiaj luz a jutro oby Jakos przetrwac na nogach 8 godzin i w czwartek wizyta

Trzymam kciuki za wizytujace

U nas NT plus Test Papa okolo 300 Euro,a ja Robie tylko NT to moj lekarz robi za darmo.w poprzednich dwoch ciazach mialam pobierana dodatkowo krew z lozyska tzw badanie chromosomow to to koszt okolo 800 Euro ale ze u mnie bylo wskazanie pokryla Mi kasa chorych ale ceny u nas tez wysokie.moj lekarz robi duzo za darmo,czy np 3D czy cos bo tak to normalnie samo 3D okolo 150 Euro

Dziewczyny super to ogarniacie ze studiami plus dwojka dzieci.ja praca na Pol Etatu na zmiany Plus druga dodatkowa i czasmi niewiem gdzie rece wlozyc z jednym dzieckiem.macie pomoc rodzicow? Ja myslalam tutaj w niemczech o dalszym ksztalceniu sie ale wlasnie ze wzgledu ze nikogo niemamy niezdecydowalam bo jednak jest to obciazenie

Ja Wczoraj kupilam dwie Pary spodni jeginsow poprostu rozmiar wiekszych. Kolezanka jakies dzinsy Mi jeszcze przyniesie z pasem jeszcze jedne mam po poprzedniej ciazy ale jeszcze wszystko za duze. Ale obecnie najlepiej czuje sie w leginsach

f2w3flw15r2h1ssa.png

reklama
Hej dziewczyny!Jak samopoczucie?Mi w końcu mdłości minęły z czego bardzo się cieszę.Ciekawa jestem czy z tym wyższym tętnem na dziewczynkę to prawda.Dzisiaj czeka mnie wyjazd z synem do ortodonty do Krakowa,całe popołudnie z głowy.Pozdrawiam dziewczyny i życzę miłego dnia!

Do góry