reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

A jakieś bóle brzucha ?
Normalnie powinnam czekać na pierwsza wizytę i usg do końca listopada , ale z powodu bólu brzucha miałam wczoraj usg, zeby wykluczyć ciąże pozamaciczna.
Łapie mnie kilka razy dziennie ból podbrzusza az mnie zgina w pół i po chwili puszcza . Położna nie stwierdziła żadnych nieprawidłowości a ból brzucha dalej jest zagadka.
Tak sobie myśle,ze to mogą byc skurcze jelit , a ze jelita niżej sa bardziej uciskane to ból może sie kumulować tam. Strasznie denerwujący ból. Wlasnie podobny do skurczu jelit.

reklama
Palina bolalo mnie troche malpowo w okoolicach terminu @ ale nie byl to jakis mocny bol zebym musiala tabletki brac czy cos.A na usg bylo widac pecherzyk?

ganngov3t4agl1lv.png

Palina my sie staralimy od maja.Troche trwalo ale i tak nie ma zle.Mam synka 6 letniego o niego 2 cykle i sie udalo.

ganngov3t4agl1lv.png
To starałyśmy sie podobnie[emoji14]tylko my zaczelismy od czerwca[emoji14]a co do bóli podbrzusza to mi sie wydaje ze w okolicach wlasnie @ tez mnie łapały a teraz czasami mnie cos tam zaboli ale tez nie na tyle mocno zebym musiała brać tebletke przeciwbólową:p moze dlatego ze zawsze miałam straszne bóle podczas okresu .. Pierwsze 2-3 dni masakra :o

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Część Dziewczyny :) Dziś mój 30dc. Jutro miała przyjść @. W 26 dc robiłam testy i wychodziły ledwo widoczne drugie kreski. W 27 dcpowtorzylam i też ledwie widoczne wiec zrobiłam bete i wyszla 15,85.Dziś robiłam sikanca i wyszla druga kreska, blada lecz ciemniejsza niż kilka dni temu. Martwię się żeby beta rosła. We wtorek pójdę do ginekologa. Będę zaszczycona mogac do Was dołączyć :))))

My mamy 1.5 synka w drugim cyklu się udało. Teraz udało się za pierwszym razem :)

Bóli typowo okresowych juz nie odczuwam. Teraz największym objawem jest głód i dziś doszła płaczliwość z byle powodu, do tego nie wyspalam się
Dobrze ze mąż dzisiaj w domu to zawsze będzie raźniej :)

Miłego dnia :*
Witam nowe dziewczyny i gratulacje :)

Sarat witaj:-) juz do gina idziesz moze lepiej bete zrob pecherzyk widac dopiero od bety powyzej 1000.Ale oczywiscie jak tam chcesz ja nie jestem zwolennikiem tak wczesnych wizyt bo i tak.nic nie widac a szkoda nerwow...

Dorota widze nowy suwaczek ciekawe czy bedzie sie przesuwal.

A my dzisiaj idziemy na urodziny do synka znajomych mam nadzieje ze wysiedze jakos.

ganngov3t4agl1lv.png

Witam nowe przyszłe mamy,
Tak sobie myśle,ze to mogą byc skurcze jelit , a ze jelita niżej sa bardziej uciskane to ból może sie kumulować tam. Strasznie denerwujący ból. Wlasnie podobny do skurczu jelit.
Na razie jelita nie sa uciskane za mocno, możesz odczuwać ucisk od kiszki stolcowej, Taki nagłe bóle że aż zgina w pół sie zdążają, albo takie ukłucia spróbuj magnez brać powinno sie to rozgonić. No i nospe jak by bardzo bolało

Mnie ten brzuch coś za często boli i martwi mnie to. Pęcherzyk był, nawet zdjęcia mam. Obejrzała tez jajniki i wszystko w porządku. Nie widziała tam nic co by wskazało nam powód bólu. Jeśli nie ustąpi to ginekolog. W Holandii cała ciąża pod opieka położnej , a ginekolog dopiero jak położna stwierdzi,ze jest konieczność.
Jeszcze przed chwila odrobinka krwi w śluzie , jeśli jeszcze raz zauważę to dzwonię do położnej.
Wykończy mnie ten strach :(

Megan22 masz rację, nie można dać się zwariować od byle kataru.. To sobie powtarzam :) Jednak moja droga do ciąży była długa, poza tym dwa poronienia, dlatego reaguję strachem. Jak to napisała Maziajka - będę rzygać z uśmiechem :) bo ciąża to najpiękniejsza rzecz jaka mogła mnie spotkać.

reklama
Sarat witaj:-) juz do gina idziesz moze lepiej bete zrob pecherzyk widac dopiero od bety powyzej 1000.Ale oczywiscie jak tam chcesz ja nie jestem zwolennikiem tak wczesnych wizyt bo i tak.nic nie widac a szkoda nerwow...

Dorota widze nowy suwaczek ciekawe czy bedzie sie przesuwal.

A my dzisiaj idziemy na urodziny do synka znajomych mam nadzieje ze wysiedze jakos.

ganngov3t4agl1lv.png
Pójdę do gina żeby zlecił kolejne badania krwi i moczu. Nie będę robiła USG bo z Synkiem robiłam w 6tc I był tylko pęcherzyk.Potem nerwy czy serce bedzie bić. Z poczatku ucieszylam sie ze beta wyszla 15,85 bo bylo 13dpo lecz teraz sie boje czy nie byla za mala.

Do góry