reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Melduję się po wizycie. Maluch nadrobił różnicę i między terminem z om a usg jest już tylko jeden dzień różnicy [emoji4] ogólne wskazania odpoczywać.
A co do jedzenia to ja też bekam, jak mi się tak wieczorem nazbiera z całego dnia to myślę że niedługo nauczę się wybekiwać cały alfabet [emoji6]
Ale za to smak czekolady wrócił [emoji16]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ika witaj i ogromnie gratuluję!!

Wendy który to tydzień?? masz czas pewnie przed prenatalnym znakezc nowego choć pewnie i zapisy trwają..

Kasiulka ale to leci. ja czekam aż skończę 12 choć chyba 13 byłby bardziej odpowiedni, sama niemwiem. dziś mam 11+1 i jakoś aż mi się wierzyć nie chce..

Buulkasia witaj :) powodzenia z bkizniakami.. moje niestety nie dały rady ale o podkradaniu chyba słyszałaś..

Misia zadowolona?? termin dobry wychodzi??

Dobradziewczyna tez tak ostatnio szłam i się okazało, że nie wiedzą o co chodzi ech..

Katanka trzymam mocno kciuki!! a poszło coś z krwią??

ZonaGraja, Tule mocno i Oby jutro było lepiej, ty dalej taka emocjonalna czy coś lżej??

Mafuu miałam przodujace lozysko nisko położone i to się plami/ krwawi w późniejszym okresie.

Minti super wiadomość :)

Maziajka ładny pokoik, pewnie wszyscy zadowoleni.

Dziś nic więcej nie napisze., Aga, Tea o tych magicznych preparatach jutro chętnie podyskutuje. dziś jestem wykonczona i nic mi się nie chce. zrobiłam jeszcze wieczorem sałatkę i koniec. idę się klasc.

U mnie 12tc i nie mam jak dawniej apetytu z rana, jadam dopiero obiado kolacje kolo 17 potem coś i wieczorem jeszcze coś. moge zjeść nkrmalna porcję albo większą :)

W poprzednich ciazach nie jadłam prawie nic.

Ostatnia edycja:
LILITH u mnie 7tc5dzien juz zapisalam sie do innego ginekologa a prenatalne jeszcze u innego bo ta moja nie bawi sie w nie, moze to i dobrze zawsze inne oko obejrzy bede spokojniejsza juz sie wyluzowalam :))) teraz tylko cieszyc sie i nie narzekac nie po to staralismy sie rok zeby teraz marudzic ;)) a kazda ciaza inna w 1 jadlam za dwoch w 2 normalnie teraz prawie w ogole mecze sie przy bułce robie 2 kanapki zjem 1 i tak ciagle juz schudlam 1kg ale w spodnie sie nie dopinam [emoji12]no coz trza sie klasc spokojnej nocy.

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

Ika witaj i ogromnie gratuluję!!

ZonaGraja, Tule mocno i Oby jutro było lepiej, ty dalej taka emocjonalna czy coś lżej??

Mafuu miałam przodujace lozysko nisko położone i to się plami/ krwawi w późniejszym okresie.

U mnie 12tc i nie mam jak dawniej apetytu z rana, jadam dopiero obiado kolacje kolo 17 potem coś i wieczorem jeszcze coś. moge zjeść nkrmalna porcję albo większą :)

W poprzednich ciazach nie jadłam prawie nic.
Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa pocieszenia. W emocjonalna jestem nadal z tym że moje emocje są zawsze czymś spowodowane a przynajmniej te dzisiejsze emocje. Nieprzyjemnie jest usłyszeć z rana że jest się pierdolniętym nienormalnym i że tak samo wychowałam moje dziecko,a- tu cytuję kolejny " bachor "na pewno nie będzie lepszy...
A wszystko Za to że zwróciłam mojemu teściowi uwagę a raczej czysto teoretycznie stwierdziłam że trzylatek powinien już chodzić bez pieluchy albo przynajmniej próbować.... i że włączanie bajek na cały dzień tylko dla własnego spokoju też nie jest dobrym rozwiązaniem...
Ech z resztą historia jest nieco dłuższa...
Poryczałam się strasznie bo nie zasłużyłam sobie na to by ktoś nazwał mnie dziadówą żyjącą na czyjeś łasce... O innych epitetach nie wspomnę... Nie :(

Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa pocieszenia. W emocjonalna jestem nadal z tym że moje emocje są zawsze czymś spowodowane a przynajmniej te dzisiejsze emocje. Nieprzyjemnie jest usłyszeć z rana że jest się pierdolniętym nienormalnym i że tak samo wychowałam moje dziecko,a- tu cytuję kolejny " bachor "na pewno nie będzie lepszy...
A wszystko Za to że zwróciłam mojemu teściowi uwagę a raczej czysto teoretycznie stwierdziłam że trzylatek powinien już chodzić bez pieluchy albo przynajmniej próbować.... i że włączanie bajek na cały dzień tylko dla własnego spokoju też nie jest dobrym rozwiązaniem...
Ech z resztą historia jest nieco dłuższa...
Poryczałam się strasznie bo nie zasłużyłam sobie na to by ktoś nazwał mnie dziadówą żyjącą na czyjeś łasce... O innych epitetach nie wspomnę... Nie :(
Nie przejmuj się gadaniem innych, jesteś w ciąży i masz dbać o swoje dobro fizyczne jak i psychiczne, więc głowa do góry bo po każdej burzy jest słońce [emoji274][emoji274][emoji274]

Czesc dziewczyny. Nie odzywam sie bo humor kiepski. Dzisiaj dzień "prawdy" będę wiedzieć wszystko.o 17.40 mam wizytę. Boję się strasznie. Dobrze że ide do pracy to się zajme czymś :-(

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Zonograja o matko a maz nie moze jakos tatusia ustawic??

Joanna moj maly jest zapalonym snokerzysta ma ten stol juz od 2 roku zycia uwielbia snookera , a jak go dostal to dziecka 2 h nie bylo tak lubi:-) do teraz mu ta pasja zostala jak bedzie tak.dalej to zapiezemy go do klubu snokera ale to.dopiero od 12 roku zycia.

Samotnaja a Ty mialas juz jakas wizyte/ usg??

Ja tez dzisiaj wizytuje o 13.30 mam nadzieje ze usg tez zrobi bo chce kropka zobaczyc:-)

Jeszcze z mlodym musze sie zaraz zebrac i do dentysty bo mu plomba wyleciala z zeba i go boli bardzo...

010igov3fkey3mez.png

Witajcie o poranku [emoji2]

Żonograja (Karola) - Kochana, wiem, że jest Ci strasznie ciężko i psychicznie i fizycznie (bo to sie ze sobą łączy). Przechodzilam podobną sytuację, która doprowadziła do naszej wyprowadzki (wiem - pytałam już wcześniej o Wasze możliwości zmiany mieszkania, nie mniej jakbyś chciała pogadać tak od serca, i zrzucić z siebie pewien balast to zapraszam na PW - może będę mogła jakoś pomóc, bądź wskazać rozwiązanie. Placicie za Wasz pobyt w mieszkaniu Rodziców, więc to nie jest tak, że jesteście na czyjejś łasce).
Trzymaj się cieplutko [emoji8]

Katanka - powiem Ci, że ja bym po kolejnym silnym krwawieniu w trybie pilnym wylądowała na IP. Ale pisałaś, że uspokoiło się, więc w tej chwili to chyba można się już trzymać jutrzejszej wizyty.
Mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku.

Maziajka - świetny pokoik, i jak w nim jeszcze czysto i przejrzyście [emoji3]. Bilard - świetna sprawa [emoji106]

Co do jedzenia, to wracam do normalności. Fakt, że jak zjem więcej na raz (a w weekend poszalalam, bo i wciaglam porcję lasagne, a na drugi dzień double burger - wytłumacze tylko, że śniadania były znikome, stad wilczy głód przy obiedzie [emoji14]), to trzyma mnie to cały dzień. A tak staram się co 3 h coś zjeść. Śniadaniowy zestaw (bulka +masło +ser żółty) został w tym tygodniu zamieniony na bulka + pasztet z pomidorami suszonymi + ogórek konserwowy + uwaga... Musztarda [emoji3].
Nadal mi się odbija - ale do bekania mi daleko.

A pomidorówke chyba dzisiaj zrobię, bo też mam ochotę [emoji6]

Maziajka, anissima - powodzenia na dzisiejszych wizytach! [emoji3] [emoji110][emoji110]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Czytam, czytam i może w końcu zaczne regularnie pisać :)
Maziajka trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę &&&&
samotnaja kochana trzymaj się ciepło i myśl pozytywnie :* czekamy na info
Zonograja współczuję ci stresu, nie wiem jak można komuś takim tekstem rzucić :( ludzie są okropni... staraj się nie denerwować choć wiem ze łatwo się mówi ale pamiętaj musisz troszczyć się o swoją kruszynkę.
Przeczytałam o waszych rewolucjach żołądkowych i trochę się uspokoiłam bo też mam czasami uczucie że to co jem nie trawi się i jest mi tak ciężko na żołądku. Na apetyt nie narzekam chociaż staram się jesc tyle co zawsze żeby nie przedobrzyć bo później ciężko te kg zgubić ;)
Dzisiaj ide odebrać wyniki, wczoraj robiłam badania prywatnie i zabuliłam 170 zł masakra!
Jutro wizyta - jestem dobrej myśli :)
Miłego dnia Wam życzę :)

reklama
Witajcie kobietki :) Ostatnio się nie odzywam,bo samopoczucie kiepskie ale cały czas czytam co piszecie :)
Stresuję się od rana, bo dziś o 20.40 wizyta mam nadzieję,że usłyszę serduszko i założy mi kartę ciąży i że wszystko jest ok.
Tak strasznie się boję trzymajcie kciuki ....

Maziajka trzymam kciuki za twoją wizytę :)

Samotniaja kciuki zaciśnięte :)

Do góry