reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol - mimo, że siedzę wiecznie u dermatologa i alergologa (nawet dzisiaj ze starsza jadę), to nie umiem Ci wprost napisać czy to to. U nas nadmiar jakiegoś alergenu objawia się wyrzutem, pomimo, że wcześniej było dobrze. I tak np.uwazam na jajo i mleko. Drożdże też potrafią uczulac, fakt. Słuchaj a może Artur jadl jakiegoś pomidora czy inne warzywko które mogło wspolzareagowac? Bo jeżeli wcześniej jajo było ok, to może krzyżówka tu wystąpiła? Aaa... A może ketchup?

Podaj Arturowi fenistil jeżeli masz, ew.wapno. Ja czasami zmiany u Kaliny smaruje też clotrimazolum. Obserwuj. Może dzisiaj samo zniknie.

A powiedz mi jeszcze... Akcja zęby się nie rozwija?

reklama
Emol u mojej Oli od slinienia wychodzi cos podobnego wg mnie, dermatolog kazala smarowac zinadermin (masc z cynkiem) i profilaktycznie bioderma abc derm peri-oral

Zęby na razie dały odpocząć. Więc nie ślina. Nie jadl ketchupu. Jadł tylko pastę jajeczna. Ale to już któryś raz. Jadł wczoraj drożdże i rzadko je winogrona. Może to tak razem?

Emol mój też tak ma czasem ale ja obstawiam smoka, bo go rzuca gdzie popadnie. Za to miał 2 dni temperaturę, potem biegunkę, a wczoraj jęczmień na powiece. :(

O jejku, zdrówka dla Grzesia. My organizowano od 2 miesiecy. Pewnego dnia Artur właśnie gdzieś wypłynął smoczek i znaleźć nie mogłam. Kilka dni nie umiał zasnąć Ale potem sie unormowalo. Teraz czasami ukradnie liwci gdy jej wypadnie (rzadko daje bo ona prawie zawsze wypluwa. A zamykać ja muszę jak np czeka na jedzenie) ale to zabiera i ucieka aby go gonić. Kilka razy tylko wziął do buzi. Więc smoczek na pewno nie. Dzisiaj zjadł winogrona i nic mu dodatkowo nie wyskoczyło. Jak mu zniknie to znowu zobaczę ta kombinacje... dzięki za pomoc

Emol no to najlepszego i oby kolejne lata były jeszcze bardziej szczęśliwe tylko pewnie z powolniejszym powiększaniem rodzinki hehe

Emol - wszystkiego najlepszego na kolejne wspólne lata!

Misia - zdrówka dla Grzesia! Hmm... To może jak tak rzuca tego smoka, to mu go zabrać? Będzie dramat? Może przy weekendzie?

reklama
Do góry