reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol - mimo, że siedzę wiecznie u dermatologa i alergologa (nawet dzisiaj ze starsza jadę), to nie umiem Ci wprost napisać czy to to. U nas nadmiar jakiegoś alergenu objawia się wyrzutem, pomimo, że wcześniej było dobrze. I tak np.uwazam na jajo i mleko. Drożdże też potrafią uczulac, fakt. Słuchaj a może Artur jadl jakiegoś pomidora czy inne warzywko które mogło wspolzareagowac? Bo jeżeli wcześniej jajo było ok, to może krzyżówka tu wystąpiła? Aaa... A może ketchup?

Podaj Arturowi fenistil jeżeli masz, ew.wapno. Ja czasami zmiany u Kaliny smaruje też clotrimazolum. Obserwuj. Może dzisiaj samo zniknie.

A powiedz mi jeszcze... Akcja zęby się nie rozwija?

reklama
Emol u mojej Oli od slinienia wychodzi cos podobnego wg mnie, dermatolog kazala smarowac zinadermin (masc z cynkiem) i profilaktycznie bioderma abc derm peri-oral

Zęby na razie dały odpocząć. Więc nie ślina. Nie jadl ketchupu. Jadł tylko pastę jajeczna. Ale to już któryś raz. Jadł wczoraj drożdże i rzadko je winogrona. Może to tak razem?

Emol mój też tak ma czasem ale ja obstawiam smoka, bo go rzuca gdzie popadnie. Za to miał 2 dni temperaturę, potem biegunkę, a wczoraj jęczmień na powiece. :(

O jejku, zdrówka dla Grzesia. My organizowano od 2 miesiecy. Pewnego dnia Artur właśnie gdzieś wypłynął smoczek i znaleźć nie mogłam. Kilka dni nie umiał zasnąć Ale potem sie unormowalo. Teraz czasami ukradnie liwci gdy jej wypadnie (rzadko daje bo ona prawie zawsze wypluwa. A zamykać ja muszę jak np czeka na jedzenie) ale to zabiera i ucieka aby go gonić. Kilka razy tylko wziął do buzi. Więc smoczek na pewno nie. Dzisiaj zjadł winogrona i nic mu dodatkowo nie wyskoczyło. Jak mu zniknie to znowu zobaczę ta kombinacje... dzięki za pomoc

Emol no to najlepszego i oby kolejne lata były jeszcze bardziej szczęśliwe tylko pewnie z powolniejszym powiększaniem rodzinki hehe

Emol - wszystkiego najlepszego na kolejne wspólne lata!

Misia - zdrówka dla Grzesia! Hmm... To może jak tak rzuca tego smoka, to mu go zabrać? Będzie dramat? Może przy weekendzie?

reklama
Do góry