reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Dziewczyny mam pytanko czy któraś jeździ na rowerze z maluchem? Bo mąż kupił rower taki na wypasie i ja mam jakiegoś rupiecia i myślimy o jezdzeniu z niuniem. Tylko że nie mam pojęcia jaki ten fotelik.

Jest szeroki więc wg mnie będzie latać na boki dziecko a druga sprawa to podnozki nie są regulowane. Niby jest od 9 miesięcy ale wg mnie to dla dzieci w wieku 1,5-2 lat. Widziałam w jakimś sklepie rowerowym (chyba na Fieldorfa w by the Way) takie mini foteliki ale nie pamiętam firmy a tym bardziej modelu żeby sprawdzić.

Misia mi siostra na pożyczyć fotelik ale będę go miała dopiero jakoś za miesiąc. Wiem tylko że jest montowany do kierownicy i jest mniejszy niż te standardowe.

Bab dzięki za info. Czyli trzeba mierzyc. My podjedziemy na wal tam jak baseny kora.
Liluli widziałam taki co się montuje pomiędzy kierownica a siodelkiem. Taki dla maluchów fajny. No nie wiem co robić z tym fotelikiem.

Misia mi fizjo mówiła że dla takich maluchów jak nasze jest za wcześnie na fotelik, jedynie przyczepka. A fotelik ok 3 roku życia, bo narazie mimo wszystko kręgosłupy naszych maluchów są zbyt poddatne na wszelkie wstrząsy, a ponoć w foteliku nawet jakimś super nie jest to tak amortyzowane jak w przyczepce. Też miałam ochotę na fotelik, bo uwielbiam jeździć rowerem, a od ciąży wcale nie jeździłam...

Misia ja mam po starszym hamax ma regulowane przypinanie stop, już raz z Piotrkiem jeździliśmy wiem że niby nie można takich małych dzieci ale my nie jeździmy godzinami tylko parę minut żeby się przyzwyczajał. Jak kupisz ten z przodu to szybko z tego wyrośnie . A i kask obowiązkowy :)

reklama
Nika jak od 3 lat jak one niektore są do 3 lat czy tam 18 - 20 kilo. Ja bym tych wstrząsów nie demonizowala bo nie planuje MTB w terenie jeździć, tylko miejskim po asfalcie/drodze rowerowej. Wózek trzęsie na chodniku, auto na polskich drogach jeszcze bardziej.
Do tego ja z kolei słyszałam że przyczepka dużo bardziej niebezpieczna. Nawet ostatnio reportaż o tym oglądałam. Dzięki za opinie. No i weź tu się zdecyduj.

Do góry