reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Przypuszczam że mojego męża też ciężko by mi było namówić.A co do starania to wydaje mi się że za bardzo chcemy i wtedy nasza psychika dużo robi.Tak było w moim przypadku,strasznie chciałam drugie dziecko,leczyłam się 1,5 roku i nic z tego.W końcu odpuściłam i zaraz byłam w ciąży.
My tez rok czasu się staraliśmy (z przerwą na ew.termin grudzień - styczeń, bo w tym terminie to nie chcieliśmy Dzidziola [emoji12]). I jak w końcu stwierdziłam, że może lepiej odczekać, dokończyć chatę, i wtedy się postarać...to nagle zatrybilo [emoji1]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Btw ja dziś byłam na kontroli wszystkich wyników badań i było ok ale też poprosiłam o szybkie usg żeby sprawdzić czy wszystko ok i jest ok, serduszko cały czas bije, nic nie krwawi, nic się nie odkleja, więc ok. Tylko tydzień młodsza ciąża niż z om wychodzi.
Super! - bardzo się cieszę [emoji2]

dobrze czytać takie pozytywne wiadomości ;-) Aim
Co do wróżb, to może cos polejemy woskiem ;D Bardziej dla młodego,żeby miał radochę, chociaż w przedszkolu maja mieć andrzejki:p

Ja po wizycie. Maluszek ok, rośnie. 2,4cm :) z usg 9+1 dziś. Oddałam krew na podstawowe badania + prenatalne. 4 fiolki krwi :o i usg prenatalne 19.12 więc nie rozumiem co ta babka wczoraj mówiła, że 12.12 na terminowe za późno -. - ale ok. Najważniejsze, że wszystko w porządku :)

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Katanka to teraz musisz je znieść ze strychu...hehe.Ja muszę wszystko od początku kupować bo nie mam nic z poprzednich ciąż,wszystko oddałam bo nie myślałam że jeszcze będę mieć jedno dziecko.Także czekają mnie zakupy jak przy pierwszym :-)

Aim gratulacje,cieszę się że wszystko dobrze :-)

Truskawka można zrobić wróżby z dzieciakami,będą miały fajną zabawę :-)

Truskawka - ja nie wróżbuje ;-). Moje dziecko - w szkole będzie miało jakieś zabawy - więc wystarczy [emoji6]

Paalina - to Ci uczkli tej krwii [emoji6]
Cieszę się, że z dzidzia wszystko w porządku :-) super [emoji108]

Dorcia- no muszę się tam pofatygować, ale też mnie czekają zakupy, łóżeczka, bujaczki itp itd. Bo przy pierwszym dziecku miałam wszystko po kuzynach i musiałam już pooddawać... Ale te zakupy to są fajne ;-) tylko jeszcze jakby sie tak w Lotka wygrało to już w ogóle suuper;D

Dziewczyny gratulacje udanych wizyt:-)

Co do wrozb mi rok temu w Andrzejki z wosku wyszedl dzidzius no i sie sprawdzilo!!

Pytanie do dziewczyn ktore chodza na NFZ jak to jest z prenatalnymi nfz przysluguja bezplatnie wszystkim.Chodzi mi o te podstawowe oczywiscie:-)

7 lat temu z Jasiem mialam tylko prenatalne usg w 12 tc bez zadnych z krwi.

010igov3fkey3mez.png

no i jestem po wizycie. wprawdzie nie miałam jeszcze USG ale trafiłam na świetną, kompetentna lekarke. wybadala mi na razie że mam znacznie większa macice jak na ten wiek ciąży i albo są bliźniaki albo dziecko starsze o miesiąc albo jakieś inne kłopoty. mam skierowanie do szpitala na patologie ciazy (niebezpieczne tsh, nie zazywanie witamin ani kwasu foliowego od poczatku, branie silnych leków w momencie zapłodnienia, powiększenie macicy) w piątek mam się zgłosić na jej dyżur. jedyny plus taki że nie muszę chodzić po badaniach i czekać w chorych kolejkach a będzie kompleks badań zrobionyod razu.
no i endokrynolog prywatnie na już. Ale wolę wydać te 200 zł niz potem mieć do siebie żal że nie zadbalam i wszystko :)

reklama
O kurde... Olokolo.. Dużo tych niejasności. Szkoda, że usg nie miałaś zrobionego. To już by coś wyjaśniło.
Dobrze, ze wzięli Cie do szpitala - sprawdzą wsio, a i przyoszczedzisz na badaniach (szczególnie, że prywatnie kłania Ci się endokrynolog).
Trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie wszelkich niejasności [emoji110][emoji110].
Będzie dobrze [emoji106] [emoji2]

Do góry