Murable ale gin ustawia sobie w usg date ostatniej OM i sprawdza czy pokrywa sie z obrazem widocznym na USG ja bylam na pierwszym USG rowniez w 6 tyg od ostatniej miesiaczki i tak tez wyszlo na USG.Zawsze wiek ciazy okresla sie na podstawie ostatniej miesiaczki wiec w terminie kolejnej gdy wykonuje sie test jest juz sie w 4 tygodniu.Byc moze u Ciebie owu byla pozniej i ciaza jest mlodsza.
reklama
Laski - będzie co będzie. Życie nas nie raz zaskakuje: dobrze i źle.. Bywa także brutalne :-(.
Ciąża ciążą, mam kilka koleżanek, które straciły swoje maluszki przy porodzie, albo tuż po nim. Te przypadki uczą Nas większej czujności, nie mniej zawsze należy zachować zdrowy rozsądek - . Na pewne rzeczy /sytuacje nie mamy wpływu.
Murable - wiek ciąży liczy się na podstawie ostatniej miesiączki. Oczywiście usg i ustalona w kalkulatorze data mogą się różnić od siebie - ale są to bardzo delikatne wahania (kwestia kilku dni).
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Ciąża ciążą, mam kilka koleżanek, które straciły swoje maluszki przy porodzie, albo tuż po nim. Te przypadki uczą Nas większej czujności, nie mniej zawsze należy zachować zdrowy rozsądek - . Na pewne rzeczy /sytuacje nie mamy wpływu.
Murable - wiek ciąży liczy się na podstawie ostatniej miesiączki. Oczywiście usg i ustalona w kalkulatorze data mogą się różnić od siebie - ale są to bardzo delikatne wahania (kwestia kilku dni).
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
dorcia w 1szej ciazy oprócz gestozy na koncówce nic mi nei było- ciaza idealna. U nas problemem jest bardzo zle nasienie meza. Prawdopodobnie to było przyczyna poronienia.
Murable zawsze podaje sie tydzien ktory wynika z ostatniej miesiaczki, czyli jestes w 6 tygodniu
Napisz mi jeszcze,że ma grudki w nasieniu...?
dorcia w 1szej ciazy oprócz gestozy na koncówce nic mi nei było- ciaza idealna. U nas problemem jest bardzo zle nasienie meza. Prawdopodobnie to było przyczyna poronienia.
A w których tygodniach m
Murable zawsze podaje sie tydzien ktory wynika z ostatniej miesiaczki, czyli jestes w 6 tygodniu
A bierzesz leki na podtrzymanie?Najgorsze pierwsze trzy miesiące,myślę że tym razem wam się uda i będzie wszystko ok.dorcia w 1szej ciazy oprócz gestozy na koncówce nic mi nei było- ciaza idealna. U nas problemem jest bardzo zle nasienie meza. Prawdopodobnie to było przyczyna poronienia.
Napisz mi jeszcze,że ma grudki w nasieniu...?dorcia w 1szej ciazy oprócz gestozy na koncówce nic mi nei było- ciaza idealna. U nas problemem jest bardzo zle nasienie meza. Prawdopodobnie to było przyczyna poronienia.
D
Deleted member 134305
Gość
dorcia biore luteinusa tylko, w poprzedniej ciazy apteka leków w domu i nic to nie pomogło w sumie. Tez juz mam nadzieje, ze swoje przeszłam i bedzie ok
Katanka grudek chyba nie ma (przynajmniej nie wiemy o tym), ale mała liczba i duzo nieprawidłowych. Androlog nawet raka jadra podejrzewał, ale wyniki z krwi wykluczyły. Jest to podobno u nas wyleczalne, tylko moj musiał by miec laparoskopie a powiedział, ze nie pojdzie na zadna operacje i koniec tematu :/ dorosły jest, wiec ja go zmusic nie moge. A u was są tez jakies problemy z nasieniem?
Katanka grudek chyba nie ma (przynajmniej nie wiemy o tym), ale mała liczba i duzo nieprawidłowych. Androlog nawet raka jadra podejrzewał, ale wyniki z krwi wykluczyły. Jest to podobno u nas wyleczalne, tylko moj musiał by miec laparoskopie a powiedział, ze nie pojdzie na zadna operacje i koniec tematu :/ dorosły jest, wiec ja go zmusic nie moge. A u was są tez jakies problemy z nasieniem?
dorcia biore luteinusa tylko, w poprzedniej ciazy apteka leków w domu i nic to nie pomogło w sumie. Tez juz mam nadzieje, ze swoje przeszłam i bedzie ok
No właśnie miał iść na badanie nasienia, bo staraliśmy się juz trochę, nic z tego nie było, a miał też grudki w nasieniu...próbowałam go chyba 3 miesiące zaciągnąć i w końcu nie poszliśmy, bo się okazały dwie kreski...Więc na dobrą sprawę, nie wiem....
Także z tymi chłopami tak jest - żeby się leczyli, badali- zapomnij!
Przypuszczam że mojego męża też ciężko by mi było namówić.A co do starania to wydaje mi się że za bardzo chcemy i wtedy nasza psychika dużo robi.Tak było w moim przypadku,strasznie chciałam drugie dziecko,leczyłam się 1,5 roku i nic z tego.W końcu odpuściłam i zaraz byłam w ciąży.
mam wrażenie,ze dla facetów to jest taka hmmm "ujma" ... A co do starań i psychiki to jest też prawda... w październiku stwierdziłam,że jak nie to nie i w ogóle to biorę sie za szukanie pracy, a rzeczy ciażowe poszły na strych a tu - niespodzianka;-)
reklama
D
Deleted member 134305
Gość
hehe u nas tak było za 1sza ciaza, tez mu kazałam isc na badania- jak mial sie wybrac to okazało sie, ze jestem w ciazy niestety teraz to juz nie zadziałało, ale w sumie nie wazne jak sie zajdzie w ciaze, wazne zeby na koncu drogi był dzidzius
aim super a masz jeszcze dalej te plamienia?
zmieniajac temat, robicie jakies wrozby jutro na adrzejki?
aim super a masz jeszcze dalej te plamienia?
zmieniajac temat, robicie jakies wrozby jutro na adrzejki?