reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Poranna burza dlaczego przeżyłaś rozmowe?

Nie No jesli chodzi o to co on pije, to od poczatku bez problemu wode. Mam taki silikonywy smoczek a avent ale taki jakby płaski i tak podaje wode. Ale tez ostatnio ciagle go gryziez
Chciałabym powoli eliminować butelkę, ale watpie, zeby szybko poszło.
A je wlansie na leżąco tzn z podwyższeniem delikatnym (na poduszce)

reklama
Ola W - zostaje z małym w domu i wiem, że mój pracodawca krzywo na to patrzy. Martwię się co będzie potem... Gdy poszłam na zwolnienie lekarskie był podobny telefon czy to długoterminowe zwolnienie. Mam samodzielne stanowisko i muszą mieć kogoś na zastępstwo.

OLA ja karmię w foteliku w pozycji półleżącej, Emilka pewnie sama by umiała wypić mleko bo jak jej mówię:sama sobie trzymaj to trzyma butlę ale nie chcę jej się za bardzo.Nie zamierzam z butli rezygnować jeśli chodzi o picie mleka, dzieci tak piją nawet do 3 lat.Jeśli chodzi o wodę to dawałam jej kubek z rączkami ale za bardzo nie kuma co się z tym robi.Jeszcze przyjdzie czas:)
Linoone ja naprawdę jestem z siebie dumna, że nauczyłam Emile pić wodę uff bałam się, że nie będzie chciała bo ja całe życie nie lubiłam, dopiero ciąża mnie zmotywowała do picia wody a teraz już sobie nie wyobrażam nie mieć wody niegazowanej w domu.Jak czasem nam się skończy na wieczór to wpadam w panikę[emoji3]lubię pić w nocy i dlatego.Emi tylko wodę pije, żadnych innych soków, herbatek bo nie lubi po prostu.Jeszcze kilka miesięcy temu lubiła herbatki a teraz już się nie tknie.
Pierwsze słyszę o czymś takim jak bbox:) zaraz tu wygoogluje hehe
Byłyśmy na zajęciach, znów płakała ehh w ogóle !a dziś kiepsko dzień, cały czas wrzeszczy jakby ją ze skóry obdzierano a nic jej się nie dzieje.Rano poszłam umyć glower, nagle słyszę niemiłosierny wrzask -szybko wyleciałam z tą mokrą głową bo myślałam, że może się nadziała na klocka a ona jak mnie tylko zobaczyła to mamama i przestała krzyczeć.I tak caaałe dopoludnie zleciało.Teraz śpi, taka była zmęczona po tych zajęciach że usnęła mi w wózku i nawet się nie obudziła jak ją przeniosłem do łóżeczka, i też na śpiąco nakarmiłam.Teraz odpoczynek:)

Pumelova - w tym rzecz. Ja nie byłam przygotowana na rozmowę. Bawię z synem, a tu "czy planuje Pani wykorzystać urlop za 2018 rok czy wraca Pani 24 sierpnia do pracy?"
Planuje urlop wychowawczy. Jednak coraz intensywniej myślę o drugim dziecku :D

Ostatnia edycja:
Ola W ja karmie butelka w pozycji bardziej nawet siedzacej niz pollezacej i po wypiciu zabieram od razu butle. Bardzo zle dla zebow jest jak dzieci pija na lezaco same w lozeczku, bo robia sobie z butli smoka i ucza sie zlych nawykow, przed spaniem trzeba przeciez umyc zeby.
Mleko Oliwka pije z butelki, jak Karolinka byla starsza to trzymalismy jej taka duza szklanke z ikei z mleczkiem i pila sobie przez rurke, moze tez tak bedziemy robic;)
Wode Oliwka pije z takiego niekapka avent z miekkim ustnikiem, musze pokupowac jej rozne, bbox czy bidon i taki niekapek z twardym ustnikiem, zobaczymy co bardziej jej podejdzie, chcialabym zeby umiala pic z roznych butelek:)
Bardziej martwie sie o smoczek czy/kiedy odebrac...

Ja mam w planie rezygnowanie butelki zaczynać po 1 roku. Będzie łatwiej jak dziecko będzie jadło mleko tylko na noc i na pobudke. Bo jak narazie mleka jest nieco więcej niż pokarmów stałych :)
Ale nie mam pojecia jak mu wprowadzic bidon lub nauczyć picia z niekapka. Nie bardzo chce. Woli wypić kilka łyczkow z mojej szklanki, bo u mnie woda "lepiej" smakuje

Moja jak ma ochotę to pije sama wodę z butelki, a raczej ja muszę jej trzymać. Po Waszych postach, stwierdzam, że pora na niekapek, więc jak będę gdzieś to kupię i zaczniemy przygodę :)
Emol z mojego kubka też lepiej smakuje :)

Czy miksujecie zupki jeszcze na gładko? Bo ja od jakiegoś czasu widelcem rozgniatam

reklama
Ola ja już jakiś czas (może 2 miesiące) walczę o wymianę butli na kubek [emoji85]
U nas też tylko woda, my też tylko woda. Ja to w ogóle chleje litrami a w ciąży to już w ogóle z 6 litrów leciutko

Emol Może spróbuj z taką wodą źródlaną z ustnikiem dla dzieci (byle nie ta z rossmanna bo z tego się nie da pić) łatwiej niż z rurki się ciągnie i załapie idee. Przy mojej też się nie da napić żeby jej nie dać. Kubek szklanka czy butelka z wszystkiego wode wydoi.

Beatka prawidłowo, grudki powinny już być jak najbardziej.

Do góry