reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Wiesz Ola mam podobną szwagierkę. Przy nas obgaduje wszystkich do tego stopnia, że mam wrażenie, że ona autentycznie nikogo nie lubi. Jestem pewna, że tak samo obgaduje nas w innym towarzystwie. Taki typ. Tylko ja mam to w dupie, bo jakbym się nią przejmowała to już dawno rozstałabym się z tą rodziną. Ogólnie to (przepraszam za zwrot) sram na to [emoji16] jak ktoś nie ma swojego życia to jest takim właśnie zgorzkniałym krytykiem kanapowym. Najlepsze jest to że przy obcych jest taka urocza i miła, że mam wrażenie że ma rozdwojenie jakieś czasami.

Pumelova ja też mam panieński [emoji16] ale z tego wrażenia tygodnie mi sie pomyliły. To dopiero w przyszłą sobotę

reklama
Hej Dziewczyny, jestem ze starsza u logopedy, z mloda zostala babcia, mam wiec wreszcie chwilke zeby cos napisac:)

Ola pewnie zrozumiemy te nasze tesciowe jak same zostaniemy babciami;) ja mam niby fajna tesciowa, ktora nomen omen siedzi teraz z Oliwka, ale zawsze czuje sie przy niej spieta jak spinacz, jakbym siedziala na egzaminie z zycia normalnie;)

Aim spoko ze w zlobku nadal ok. Dzisiaj mialas pierwszy dzien w pracy? Jak minal?

Kasia pisalas jakisczas temu o schizach z oddychaniem u dziecka, nie jestes sama, ja tez tak schizuje, zawsze mam wlaczony monitor oddechu. Zreszta mialam takie akcje po szczepieniu 3 noce pod rzad nam wlaczal sie alarm...masakra.

Szkoda ze czesc dziewczyn nie pisze, tez oczywiscie jestem ciekawa co u nich slychac i jak ich szkrabki:) mysle czasem co u Madziat i u jej dzidziusia.

Aim zazdroszczę szybkiego wdrozenia w żłobek. Chciałabym mieć to już za soba, bo pewnie bardziej to przeżyje niż dziecko.

Monti dacie rade, myślę że nasze dzieci w tym wieku chcą cyca w nocy z przyzwyczajenia. A wieczorem albo w nocy zawsze Ty wstajesz? Czy twój też może ja uśpić bez karmienia? Bo mój po wieczornym karmieniu jak się obudzi to usypia przez to wiem że mogę na spokojnie wyjsc.
Idziecie na imprezke?:)

Pola ja też używam monitora. Tak to bym stała i patrzyla czy oddycha rowniez:D czasem jak śpi dłużej niż 3h to się zastanawiam czy oddycha a śpi już w innym pokoju to się schizuje bo nie słyszę zupelnie. Więc się uspokajam że przecież jest monitor. Wolałam widzieć ta lampke migajaca [emoji23][emoji23]

Ja również należę do klubu schizujących matek, ale ja nie mam takich urządzeń jak monitor oddechu. Za to wieczorem jak już Panna Hanna śpi to ją odwiedzam często, w nocy ją słyszę bo śpi ciągle z nami ( ale kiedyś potrafiłam się przebudzać i sprawdzić co u niej pomimo miliona pobudek na jedzenie - jest postęp[emoji106])

Zupełnie nieoczekiwanie zadecydowaliśmy że jedziemy w maju nad morze [emoji85] oboje nie przepadamy za pl morzem, a urlop dłuższy dopiero w sierpniu więc jedziemy w maju na tydzien do kołobrzegu, mam nadzieję że chociaż deszczu nie będzie [emoji23]

Szamałyśmy dzisiaj super ciastki, polecam robi się je 10 minut a pysznościowe są. Tylko amarantus ekspandowany jajko i banan

Ojj Ola temat rzeka, mnie i rodzice wnerwiają i teściowie, przesrane, ale cóż zrobić:-p

No i chyba te nowe ćw vojty dają efekt, bo robimy je od pon, a tu L dziś tak śmiało już nawet na śliskiej powierzchni wbija w czworaki, no na reszcie!:laugh2:Ale widać też, że humory swoje pokazuje. Poza tym po tej jednodniówce jeszcze qpy ma rzadkie, co chwilę je robi i dupkę ma strasznie odparzoną:oo2:Płacze przy każdej zmianie biedny. Jutro Mu zrobię ryż z marchewką na obiad aby Go zatwardzić.

Dziś pierwszy raz jadł banana i pierwszy raz w tym podajniku z silikonową siateczką, był mega zachwycony, tylko za szybko wciągał, bo co chwila musiałam Mu dokładać. Teraz zjadł butlę i śpi.

Zrobiłam dziś ręce z Rebbecą i byliśmy po południu na spacerze. Spać mi się chce. Aaaa zapomniałam, K dostał się do przedszkola! Od września idzie! Mój mały kochany Miś, nie wierzę, aż koszmary miałam hehe na prawdę:laugh2: Gdy przychodzi do takiej ważnej zmiany ja po prostu dostaję palpitacji:-p

No właśnie ona przy cycu zasypia u mnie a u męża na rękach, ale jak się przebudza to cyca potrzebuje żeby usnąć. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Teraz problem trochę bo dwójki wychodzą i jest przez to trudniejsza w obsłudze.

To jest cały panieński weekend z nocną imprezą. Najwyżej wrócę szybciej [emoji849]

Moja banana wcina już ze smakiem na przekąskę podczas spaceru. Mam wrażenie że to jej ulubiony owoc.

reklama
Judith poproszę przepis. Wprawdzie chwilowo żyjemy bez kuchni ale w maju powinna być więc może coś zrobię.

Chybra nam w szpitalu na mega odparzona pupę Zosi zalecali
clotrimazolum hasco, maść cynkowa oraz alantan ale krem a nie maść i stosować zamiennie przy każdej zmianie pieluchy plus dodatkowo wietrzenie pupy. Ślad dalej ma ale widać że już ją nie boli i taki zestaw w miarę szybko pomógł. Znajomi jeszcze polecali tormentiol i bepanthen. Natomiast probiotyk na biegunkę to enterol i również pomógł ale tu jednak zanim ilość kup się ustabilizowala to minęło ok 10 dni.
Super że ćwiczenia pomagają. Za chwilę ciężko Ci będzie ogarnąć dwójkę chłopców :)

Do góry