reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Nie ogarnia bo ona musi jechać do pracy. Taki człowiek. Dużo razy pisałam ze to raczej normalne nie jest.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

reklama
Emol i kolejny raz musicie sobie radzić sami, w sensie bez właściciela, jakiś nie normalny jest. Aj no w domu cały czas się coś dzieje.

Jenny gdy wrócę do pracy to K będzie chodził do przedszkola, a L będą się musieli na zmianę zająć moi rodzice i teściowa.

Chybra jakby to był mój dom. Bo on to wszystko w dopie ma, byle kasa po 1 była dostarczona. Z mężem ciągle oglądamy nieruchomości na sprzedaż, bo tutaj to święty by zwariował. Miałam się dzisiaj uczyć ale nie chce mi się :/ mam jeszcze kilka dni a materiału mało więc jutro to ogarnę. Ale przez te wycieranie podłogi to jestem zmęczona.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Beatka ja robię zupkę albo daje jakieś puree.Nie robię pierwszego i drugiego dania.Emilka na początku bardzo ładnie jadla, zjadała ok 100ml a teraz kilka łyżeczek.Nie wiem czemu tak odmawia jedzenia.I do ręki jej daje różne rzeczy i to nie pomaga.

O kurcze Kylesa...wystraszyłas mnie.Moja Emilka też zaczyna się bać takich codziennych hałasów. Kiedyś suszarka, odkurzacz czy pralka nie przeszkadzały jej a teraz bardzo, od razu płacze.Najgorzej przy pralce, włączam jak wychodzimy z domu.Niestety mamy ją w kuchni...

Napisane na KFDOWI w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia myśle, ze to taki etap. Kubą tez troche sie boi odkurzacza, blendera. Inna sprawa, ze rzadko tego przy nim używamy.
Ale jest cos takiego, ze w drugim półroczu dzieci sie boja hałasów.

Kuba dla odmiany robi marna kupę.... ze śluzem. I teraz bądź człowieku madry czy to przez zyrtec, zeby czy cos jeszvze innego

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mąż uporal się usterka, która zalała mi połowę kuchni. I coś go tchnelo wy zobaczyć czy nic mu z grafiku nie zmienili. Oczywiście ze tak. 2h wcześniej do pracy. Na szybko mu prasowalam koszule. Nic do jedzenia nie wziął więc zawiozlam go z małym i czekam na info kiedy będzie na pętli aby przywieźć mu coś do jedzenia. Artur przynajmniej zasnął to siedzę w samochodzie i czekam aż się obudzi

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Hej,

Mamy wirusa w domu (najpierw mnie sponiewieralo, teraz starsza.. Ehhh oby Mloda ocalilo) wiec ciezko z pisaniem. Czulam, ze cos z oddzialu przyniesiemy [emoji19].

Olu - z tym szpitalem, to mozliwe, ze wlasnie o ta kase chodzi. My mialysmy byc min.3 dni, czyli pon-czw, ale wyszlysmy w srode ("dla naszego dobra", bo za duzo chorych dzieci zaczelo sie pojawiac) z wypisem czwartkowym, gdyz nfz placi za 3 doby [emoji19].
Boze.. Pogmatwana na maxa ta historia. Nikt nie byl chociaz w polowie doinformowany w karte choroby Kuby. A sytuacja tego Maluszka.. Ciary mi przyszly. Dobrze, ze Matka tego nie zostawila bez echa.

Jenny - zdrowka! Remont? O jaaaaa - co dzialacie?

Misia - ale Wam zazdraszczam tych wakacji [emoji4]. Spacerowka...hmmm... Wszystkie moje latajace z maluchami kolezanki mialy docelowe spacerowki, nie spotkalam sie z historia, aby cos zostalo uszkodzone.

Kylesa - ojjj, kurcze to masz teraz stresa z Szymem [emoji37]. Wierze, ze cwiczenia cuda zdzialuja, wiec raz dwa sytuacja moze ulec zmianie, czego Wam z calego serducha zycze.
Sytuacja z mezowym mega dolujaca.. Chyba kazda z nas potrzebuje teraz wsparcia, i takiego naturalnego partnerstwa. Ale.. On chyba nie poradzil sobie sam z soba by moc byc pozytecznym dla innych?

Beatka - achhh Tesciowie [emoji23]. Nie poddawaj sie! Korki prowadzisz indywidualnie i to z malolatami, wiec hellolll? nieco sie lepiej ciesza, ze jestes taka madra i zaradna, o!

Emol - a u Was znowu akcja, mammmoooo... Pamietam jeszcze ta szklanke z woda sprzed roku. Kurde Wasz wynajmujacy jest totalnie nieodpowiedzialny..
P.S. A z Ciebie to zona na medal [emoji5]

Aniek - gratuluje zabka nr 4 [emoji3]. Oby nocki ulegly poprawie [emoji110].

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Aga km zdrowka zycze, byle by mala nie dotknelo :(
Mąż ma za dobrze. Zrobiłam nawet herbatę w termos. Nie mówiąc ze wczoraj na recznikach latalam ale miałam malego pomocnika który wodę chciał scierac rajstopami.

Wyparzylam ręczniki. Do pralki na 90℃ z octem. Umylam te naczynia nieszczęsne, odkurzylam, zrobiłam jedzienie, pojechałam na pętlę. Muszę młodego położyć bo widzę, że śpiący jest i się na mnie pokłada. Gorączkę ma 37,5. Na zęby jak nic. Ale dopiero kupiłam termometr bo miałam jakiś lipny. Ciągle pokazywał temterature w normie. A raz jak zmierzylam sobie rteciowym i miałam gorączkę, potem na podczerwień i była ok to już przestałam używać tego ale musiałam coś kupić na podczerwień, bo jak młodemu zmierzyć.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

reklama
Aga zdrowia!

Emol No mi by sie nie chciało [emoji23][emoji85] Twoj maz to szczęściarz!

Z Kuba juz ok :) górna dwójka sie wybiła, teraz czekamy na jedynkę. Dzis juz kupa na oko ok ;p
Takze na spokojnie juz mu zrobie morfologie za kilka dni

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry