reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja też próbuję czytać jakieś bajeczki, ale póki co mała bardziej jest zainteresowana łapaniem i gnieceniem kartek. Czasami przygląda się obrazkom. Nie czytam do snu, tylko tak w ciągu dnia.

U nas -9 teraz,a w nocy było -16. Też odpuszczamy spacer

reklama
Ola ja czytam ale młoda wyrywa mi książeczki.Czytam raczej w ciągu dnia.Na dobranoc śpiewam:) A z tym klepaniem po pleckach ja postanowiłam wypróbować, żeby uspokajać młodą przed spaniem.Raz działa a raz nie:)

Ewella odkąd się urodziła to wszędzie ją zabieramy, do każdej knajpy bo złote dziecko.Lecz 2godz to Max kiedy może być poza domem, później już widać że jest nieszczęśliwa i zaczyna delikatnie marudzić.

Chyba ostatni raz się tak czułam przy porodzie po gazie hehe extra było[emoji3]

Wczoraj też pięknie usnęła i 20 i spała do 4:)
Dziewczyny natrafiłam na taki lęk homeopatyczny Virbucol.Slyszalyscie o nim?ponoć super przy ząbkowaniu, gorączce kiedy dziecko jest niespokojne i marudne.Jest w czopkach i kropelkach.Ja lubię leki homeopatyczne więc chyba wypróbuję.

Napisane na KFDOWI w aplikacji Forum BabyBoom

Z tym CRP dobra sprawa żeby kontrolować, my ostatnio robiliśmy w domu bo szczerze mówiąc boję się iść do przychodni żeby mi nic nie złapała. Kupiłam taki paskowy w aptece.

U nas też mega zimno, ale wczoraj na spacerku byłyśmy pól godzinki pierwszy raz od 1,5 ty ( najpierw szczepienie i gorączka a później ja chora) i tak nam zleciało.

Podziwiam Was za te diety, ja jestem nieogar, nie wiem czy dałabym rade znowu tak sobie wszystko szykować. Ale od jakiegoś czasu o tym rozmyślam [emoji12]

Coś u mnie słabo z czasem muszę Was nadrobić [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Któraś z Was pisała o stawianiu baniek.Ja jestem jak najbardziej za.Bańki naprawdę są dobre, nie tylko na zapalenia oskrzeli ale generalnie na przeziębienia.Można postawić takie próżniowe.Szczerze nie odważyłabym się postawić tych ogniowych:)

Napisane na KFDOWI w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone a powiedz mi mały więcej je w dzień wtedy jak w nocy mniej dostaje ?

Ja bym chciała jeść takie zdrowe dobre jedzenie ale nie mam czasu szukać przepisów i gotować ...

Kasia slyszalam o Virbucol, stosuja to dla dzieci jak zabkuja i nawet jak są niespokojne..czytalam na forum jakimś . no to Iga w restauracji nie wysiedzi bo caly czas chce wszędzie zagladac i chodzić tzn raczkowac..

U nas -12, pojechalam ale autem do rodziców na spacer nie idziemy za zimno, dla mnie :D

Na razie strasznie ciezko ida nam te ćwiczenia. Niestety ale ona jest silniejsza ode mnie, jak sie zaprze nogami to nie idzie jej przekręcić na bok. Ach w środę wizyta to po prosze o inny zestaw ćwiczeń w domu ;) Napolka szybkiego powrotu do zdrowia dla Asi.
Ola my mamy takie kontrastowe ksiazeczki więc jej opowiadam i sama wymyślam bajki. Ona tak srednio jest tym zainteresowana, bardziej ja lapie i chce gryźć. Zamówiłam teraz w empiku wierszyki Tuwima i ta z przepisami co Kasia z niej korzysta. Zobaczymy czy będzie jej sie podobać.
Dałam jej w sobotę chrupka ale bez euforii, przyłożyła tylko do ust, zrobiłam dziwna minę i później machala nim bo taki lekkil

Ja wlasnie zaczęłam, ale tez probuje kartki wyrywać. Zastanawiałam sie czy któraś zaczęła wczesniej i czy jesli tak, to dziecko juz przyzwyczajone i siedzi spokojnie.
Wczoraj dostał glupawki jak mu czytałam rzepkę [emoji23]

Zdrówka ślą chorych!

Ja podałam 2 razy viburcol. Raz przy kolce i ostatnio jak miał histeryczny napad płaczu nie do uspokojenia (nie wiem cyz to ząb czy nie) i podziałało.

Judith jak sie ten paskowy crp robi takiemu maluchowi? Bo nie słyszałam o paskowym

U mnie chrupek pierwsze 2 razy słabo. Teraz je chetnie i szybko :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kurczę choroby, antybiotyki, współczuję. Jak wrócę do pracy to pewnie co chwilę będę musiała opiekę brać na choroby chłopaków:oo2:

Ufff przespałam się chwilę, chłopaki śpią, zaraz chłop przyjedzie z pracy. Mama przywiozła kapustę z grochem, ale się obżarłam uhhhh:laugh2:

Książeczek mamy dużo, bo K od zawsze lubił, ale bardziej obrazki. Do wieczornego czytania to jeeeeeeszcze qpa czasu, w sumie nie mogę się tego doczekać. L na razie je zjada.

Co u Was tak słabiutko z temperaturą? U mnie - 20 było w nocy:-p Teraz -14.

A tak w ogóle to kompletujemy papiery aby zapisać K do przedszkola i aż mnie mdli:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry