reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja też próbuję czytać jakieś bajeczki, ale póki co mała bardziej jest zainteresowana łapaniem i gnieceniem kartek. Czasami przygląda się obrazkom. Nie czytam do snu, tylko tak w ciągu dnia.

U nas -9 teraz,a w nocy było -16. Też odpuszczamy spacer

reklama
Ola ja czytam ale młoda wyrywa mi książeczki.Czytam raczej w ciągu dnia.Na dobranoc śpiewam:) A z tym klepaniem po pleckach ja postanowiłam wypróbować, żeby uspokajać młodą przed spaniem.Raz działa a raz nie:)

Ewella odkąd się urodziła to wszędzie ją zabieramy, do każdej knajpy bo złote dziecko.Lecz 2godz to Max kiedy może być poza domem, później już widać że jest nieszczęśliwa i zaczyna delikatnie marudzić.

Chyba ostatni raz się tak czułam przy porodzie po gazie hehe extra było[emoji3]

Wczoraj też pięknie usnęła i 20 i spała do 4:)
Dziewczyny natrafiłam na taki lęk homeopatyczny Virbucol.Slyszalyscie o nim?ponoć super przy ząbkowaniu, gorączce kiedy dziecko jest niespokojne i marudne.Jest w czopkach i kropelkach.Ja lubię leki homeopatyczne więc chyba wypróbuję.

Napisane na KFDOWI w aplikacji Forum BabyBoom

Z tym CRP dobra sprawa żeby kontrolować, my ostatnio robiliśmy w domu bo szczerze mówiąc boję się iść do przychodni żeby mi nic nie złapała. Kupiłam taki paskowy w aptece.

U nas też mega zimno, ale wczoraj na spacerku byłyśmy pól godzinki pierwszy raz od 1,5 ty ( najpierw szczepienie i gorączka a później ja chora) i tak nam zleciało.

Podziwiam Was za te diety, ja jestem nieogar, nie wiem czy dałabym rade znowu tak sobie wszystko szykować. Ale od jakiegoś czasu o tym rozmyślam [emoji12]

Coś u mnie słabo z czasem muszę Was nadrobić [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Któraś z Was pisała o stawianiu baniek.Ja jestem jak najbardziej za.Bańki naprawdę są dobre, nie tylko na zapalenia oskrzeli ale generalnie na przeziębienia.Można postawić takie próżniowe.Szczerze nie odważyłabym się postawić tych ogniowych:)

Napisane na KFDOWI w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone a powiedz mi mały więcej je w dzień wtedy jak w nocy mniej dostaje ?

Ja bym chciała jeść takie zdrowe dobre jedzenie ale nie mam czasu szukać przepisów i gotować ...

Kasia slyszalam o Virbucol, stosuja to dla dzieci jak zabkuja i nawet jak są niespokojne..czytalam na forum jakimś . no to Iga w restauracji nie wysiedzi bo caly czas chce wszędzie zagladac i chodzić tzn raczkowac..

U nas -12, pojechalam ale autem do rodziców na spacer nie idziemy za zimno, dla mnie :D

Na razie strasznie ciezko ida nam te ćwiczenia. Niestety ale ona jest silniejsza ode mnie, jak sie zaprze nogami to nie idzie jej przekręcić na bok. Ach w środę wizyta to po prosze o inny zestaw ćwiczeń w domu ;) Napolka szybkiego powrotu do zdrowia dla Asi.
Ola my mamy takie kontrastowe ksiazeczki więc jej opowiadam i sama wymyślam bajki. Ona tak srednio jest tym zainteresowana, bardziej ja lapie i chce gryźć. Zamówiłam teraz w empiku wierszyki Tuwima i ta z przepisami co Kasia z niej korzysta. Zobaczymy czy będzie jej sie podobać.
Dałam jej w sobotę chrupka ale bez euforii, przyłożyła tylko do ust, zrobiłam dziwna minę i później machala nim bo taki lekkil

Ja wlasnie zaczęłam, ale tez probuje kartki wyrywać. Zastanawiałam sie czy któraś zaczęła wczesniej i czy jesli tak, to dziecko juz przyzwyczajone i siedzi spokojnie.
Wczoraj dostał glupawki jak mu czytałam rzepkę [emoji23]

Zdrówka ślą chorych!

Ja podałam 2 razy viburcol. Raz przy kolce i ostatnio jak miał histeryczny napad płaczu nie do uspokojenia (nie wiem cyz to ząb czy nie) i podziałało.

Judith jak sie ten paskowy crp robi takiemu maluchowi? Bo nie słyszałam o paskowym

U mnie chrupek pierwsze 2 razy słabo. Teraz je chetnie i szybko :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kurczę choroby, antybiotyki, współczuję. Jak wrócę do pracy to pewnie co chwilę będę musiała opiekę brać na choroby chłopaków:oo2:

Ufff przespałam się chwilę, chłopaki śpią, zaraz chłop przyjedzie z pracy. Mama przywiozła kapustę z grochem, ale się obżarłam uhhhh:laugh2:

Książeczek mamy dużo, bo K od zawsze lubił, ale bardziej obrazki. Do wieczornego czytania to jeeeeeeszcze qpa czasu, w sumie nie mogę się tego doczekać. L na razie je zjada.

Co u Was tak słabiutko z temperaturą? U mnie - 20 było w nocy:-p Teraz -14.

A tak w ogóle to kompletujemy papiery aby zapisać K do przedszkola i aż mnie mdli:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry