reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Linoone faktycznie buziaczki to buziaczki, policzka mi nie ssie ;-)

Emol moja się budzi sama jak w zegarku co 2h więc można uznać że robimy twoim sposobem:D Agatka dużo nie przybierze bo jest alergikiem ale ważne żeby przybrała cokolwiek po tej infekcji. Dzięki za rady:)

Liluli chciałam devikap ale on ma mnóstwo substancji pomocniczych - przy alergiach nie mogę tyle mieć bo nie wiem co może zaszkodzic.:/ za dużo niepotrzebnej chemii
O to widzisz bycie poniżej 3 centyla nie jest tragedia:D ja byłam na 75, a mąż alergik na 25:p ale na butli

Kasia extra ksiazka! Super że wam się rozkrecilo jedzonko:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny, czytam Was ale nie umiem nadążyć za odpisywaniem :) my bierzemy d3 400. Nasz pediatra powiedział że większa dawkę mamy dawać po 1 roku życia. No i polecał te witaminy w kropelkach- bo to jest lek a nie suplement diety.
Kupka powinna być plastelinowata po rozszerzeniu diety, ale nam zawsze pediatra mówiła żeby się nie przejmować jak raz czy dwa jest inna bo to normalne że różnie może dziecko zareagować na dane jedzonko :)

Ehhh musze sie wyżalić. Odkąd maz miał urlop (nie jego wina [emoji23] tak sie po prostu złożyło w czasie) Kuba nie umie spac bez smoczka, nie umie sam zasnąć, budzi die ok 4rano, pozniej idzie dalej spac, ale ok 4 chce jesc gdzie normalnie jadł ok 6....

Do tego oczy mu sie zamykają, ale nie daje sie położyć, ostatkiem sił sie podnosi. No jest ciezko. Nie wiem dlaczego :/

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Jeny u nas jest plastelina, czasami trochę bardziej wodnista. Ale kolory to albo zielony, brązowy, a jak je buraka to czerwony a jak batata to taka pomarańczowa.

Kupka może być jak najbardziej plastelinowata przy rozszerzaniu diety.
Pumelova - Wit D mam tą samą co Pola, ale jak tylko skończy mi się opakowanie i kupuje kropelki. Są takie bez recepty, że jeden psik to 200 j to wtedy dam 3 psiki ;)

My z mężem teraz też zombiaki. Mały nie chce spać dłużej w nocy niż 2.5 h i jesteśmy polprzytomni. A od kwietnia/maja muszę się już szykować Do pracy :(
Wody z butelki pić nie chce tylko łyżeczka a babcie mówią, że jak mnie nie będzie to łyżeczka lub kubeczkiem tak małemu dziecku dawać nie będą i koniec. I co tu zrobić.... mleko cieplutkie z buteleczki cacy a reszta nie cacy :)

Kurczę szkoda, jednak już ratować nie będą :(

Ola W. U nas taki kryzys był w zeszłym tygodniu, a teraz jest ok, tez nie wiem skąd się to małemu wzięło.
Mamusia Muminka a ciepłą herbatkę owocową probowalas? U nas zimna woda tez nie przechodziła a ciepła herbatka juz tak :)

Plastelinka jak najbardziej spoko:blink:

My już skończyliśmy Bebilon Ha i od dziś już tylko na Bebilonie jedziemy, daję nam 2 tyg na przyzwyczajenie się do tej zmiany, na razie qpy raz zielone raz żółte, ale podobno to normalne, dobrze póki co, że większych problemów z tym nie ma.

Hehe K macha L przed twarzą poduchą i oboje mają zaciesz:laugh2:
Ja poćw, posprzątane, spaghetti na obiad zrobione, zaraz L powinien mieć drzemkę, a ja się coraz bardziej boję i cieszę, bo w pt mąż ma wolne, a ja robię tatuaż na udzie na reszcie! Potrwa to ok 4-5 h raaaany, non stop o tym myślę:laugh2:

Ola w to na 100 są buziaki.
Wiem co czujesz, Majka od listopada ma powalone spanie i do 3.00 meksyk.

Pola to Oliwcia dużo mówi takich pojedynczych, Maja nie ma tak bogatego słownika:-D
Wypowiadała się żona himalaisty, że najmłodszy syn go bardzo prosił żeby nie wyjeżdżał...

Misia a pamiętasz nazwę tej z długim patyczkiem? Gratulujemy załapania wody

Pumelova ja mam vit D na receptę, daje się jedną kropelkę do buzi, bo Majcię od innych bolał brzuszek. Vigantol.
Oj my też jesteśmy z rozszerzaniem daleko w tyle:sad:
Agatka raz dwa nadgoni, nie martw się. Też nie podajętDHA bo nie wiedziałam że trzeba.

Beatka moja teściowa bardzo chce żebym jej małą zostawiała, tylko że Majka nie chce i płacze. Ograniczamy to zostawianie do koniecznego minimum. Ja mam mięso pomrożone od siostry ze wsi królik, indyk, kaczka po troszkę.

Linoone ja też ciągnę kp i nie zamierzam przestać narazie. Dha nie biorę, tylko vitaminy dla karmiących i vit.D2000

Bab u nas też zbytnio jedzonko nie podchodzi tylko dynia i pasternak, bardziej lubi owoce i kaszkę.
Super waga! Jak zniosła szczepienie?

Liluli to piątka z tą wsią. Brrrrr

Kasia Maja też od kilku dni dopiero świadomie otwiera buzię i ściąga jedzonko.

Jenny u nas kilka kupek dziennie bardzo wodniste, z grudkami, po mięsku była plastelina .

Chybra zazdroszczę, też się przygotowuję ale jak skończe kp.

Maja oczywiścin u babci dała koncert podczas mojego fryzjera, wieczorem była tak zmęczona i zmierzła, że nie szło jej opanować i tylko drzemki kilkuminutowe do 3.00 robiła. Teraz jeszcze śpi, ale co1.5 godz.karmienie.

reklama
Jenny u nas kupy różne ale zwykle zielone o konsystencji musztardy, a czasem plastelinka i zielona i żółta, w każdym bądź razie o wiele bardziej śmierdzą[emoji3]
Ola jak jesteśmy same to mamy pewien system a jak wchodzi ktoś jeszcze np mąż czy babcia itd to wszystko idzie w łeb.U mnie w tygodniu jest wszystko jak w zegarku a w weekend jak R jest w domu to wszystko.się wali-ona nie chce spać, jest mega pobudzona i różne takie.Jak byłam w pl to przez pierwszy tydzień był koszmar bo dni całkowicie były rozwalone-niestety nie mogłam mieć takiego planu jak w domu skoro.chciałam wszystkich poodwiedzać a to ja musiałam się dostosowywać do czyjegoś planu dnia ze względu na prace tych ludzi.Po tygodniu jakoś nowy plan sam się ułożył i było ok.
Emilka przewróciła się w końcu na brzuszek a płakała co nie miara.Oczywiście nie widziałam tego, usłyszałam tylko płacz, patrzę a ta na brzuchu.Przestraszyła się, nie mogłam jej uspokoić.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry