reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ewela właśnie. Ja mam mieć wyrywane 2 po tej samej stronie jednego dnia i pewnie nie do funkcjonowania jest taki ból.

Mój nie spał od 15 więc pewnie zaraz padnie. Wystarczy że pół dnia kupa meczyla i dcopiero co zrobił.

reklama
Ewella kciuki żeby było znośnie jak zejdzie znieczulenie. Ja jechałam na ketonalu a i tak bolało.

Dziewczyny których dzieciaki mają katar czy mają problemy z jedzeniem? I czy zauwazylyscie może że bardziej się pocą?

Karuzela u nas od jakichś 3 tyg jest masakra z poceniem, jak je to pot potrafi spływać mu po głowie, w nocy jak się budzę to młodego przekładam bo w miejscu gdzie ma główkę, jest mokra plama... masakra... pytałam pediatre i stwierdziła że to albo niedokrwistość albo tarczyca. Dostaliśmy skierowanie na mocz, morfo, tsh i wit d3, ale że jest przeziębiony to mamy odczekać 2 tyg

Karuzela jak miała ten mocny katar to trudniej jej było jeść.Jadła mniej ale częściej.Lekarz powiedział że to normalnie.Zresztą jak my dorośli mamy zatkany nos to też nam trudno jest jeść.
Po południu pospała tylko 40min a usypiałam pół gdz.Czytam i czytam o tym usypianiu niemowląt ale u mnie się nic nie sprawdza.Ona po prostu nie znosi się usypiać.Moja mama mówi że ja i mój brat też mieliśmy z tym problem.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny :) trochę mnie tylko boli, bardziej głowa. Ale zaraz idę spać bo mąż w domu ;) A później jadę do Tesco w FF podobno wyprzedaże :)

Kasia mam to samo z Iga ona jest bardzo zmęczona ale nie chce zasnąć płacze i płacze chodzi mi o dzień teraz, jak była ostatnio ta pani z poradni laktacyjnej to mi powiedziała żeby nie zmuszać dziecka spać bo później jest niespokojne, u nas np. Były 3 drzemki w ciągu dnia ja widziałam że ona jest śpiąca do wózka i usypialam a ona płakała 15min a spała np.20min no i ta pani mówi żeby położyć do wózka jeżeli chwilę pobujam nie chce spać to z powrotem się bawić za jakiś czas znowu marudzi to znowu próbować uspac aż po paru razach zaśnie a po paru dniach unormuje się i będzie sama zasypiać w ciągu dnia na jedną dłuższą drzemkę. Kladlam ją jeszcze koło 16 ale teraz mam tego nie robić tylko przeciągnąć ją już do wieczornego spania (u nas 18.30) mąż przychodzi o 15 z pracy to ma ją zabawiac. Wczoraj był pierwszy dzień kiedy nie próbowałam jej usypiac na siłę to spała rano na spacerze 15min później po 12 też na spacerze 40min i już później cały czas się bawiła ale o 16 jak ją karmilam to na rękach zasnęła tak na 15min, nie była nerwowa jak to zwykle bywało. Zobaczymy jak to dzisiaj będzie :) nie wiem czy zrozumiale to napisałam jak coś to pytaj, ja sama nie wiem czy to będzie działać że rzeczywiście będzie miała tą jedną drzemkę długą, już słyszę że marudzi i chce spać, może wyjdę na spacer zaraz.

Miłego dnia

Pumelova poplakałam się ze śmiechu :D
Ja często szukam telefonu jak rozmawiam przez niego i kiedyś nie założyłam Idze w ogóle pampersa, skaplam się jak ją podnosiłam mówię hmm coś tu nie pasuje :D

A co do śmiechu podczas karmienia piersią to kiedyś kabaret ogl i tak się śmiałam a Iga nie wiedziała co się dzieje ;)

Ewella cenna rada. Chociaz mam nadzieje, ze u Kuby to nie działa :/ sama juz nie wiem. Rozregulował sie na maksa.... a ja jedtem zmęczona.
Strasznie mi sie dzis darł jak go wlasnie kładłam. Tzn najpierw spokojny i chyba zaczal przysypiac ale cos go wkurzyło i potem godzine nei mogłam uspokoić... teraz śpi juz godzine. Takze tak....

A wczoraj zasnął j spał cała noc na brzuchu. Moj syn, ktory NIENAWIDZIŁ lezec na brzuchu do niedawna, a spac nie umiał. Raz w zyciu spał na brzuchu. W szpitalu. I to dosłownie raz i to i tak dlatego, ze przysypiał i położna go rak ułożyła... nigdy wiecej sie to nie powtórzyło do wczorajszego wieczora. Az zrobiłam pamiątkowe zdjecie [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja to często zapominam. Czasami mam wrażenie jakbym miała Alzheimera. Idę do kuchni ale nie pamiętam po co, zapominam czy umylam młodemu dziąsła czy nie. Czy dostał już leki. Co mam kupić w sklepie, niby zapisze na kartce ale zapominam ja wziac

Do góry