Masz racje nie musisz informowac pracodawcy o ciazy. Jezeli czujesz sie na silach to bierz pierwsza lepsza prace i sie nie martw tym co bedzie dalej. Z tego co mi sie wydaje to teraz macierzynski przysługuje nawet osobie bezrobotnej. Mama no coz jak to matka zawsze chce dobrze dla dziecka zrozumiesz.ja kiedys, moja plakala (i to nie ze szczescia) jak sie dowiedziala o pierwszej ciazy a ja dopiero zaczynalam studia i dalam rade )co do pracy właśnie czytałam wiele artykułów prawniczych, że pracodawca nie ma prawa mnie pytać o ciąże, czy jej ewentualne plany, jak np tutaj: Link do: Czy trzeba informować o ciąży na rozmowie kwalifikacyjnej?
chętnie jednak posłucham doświadczeń innych pań w tym temacie. wysłałam CV do paru miejsc (mam inżyniera (za chwilę magistra), mam doświadczenie, znam 2 języki obce więc sądzę że to powinno być wartością dla pracodawcy...) i teraz właśnie zastanawiam się jak w razie czego postąpić na rozmowie rekrutacyjnej - wcześniej zawsze pracowałam na umowę zlecenie, więc też trochę się gubię w temacie
Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom