reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
U nas nie pediatra ale znajomi też na początek polecali sinlac - nie ma cukru albo ma minimalna ilość w porównaniu z innymi o ile dobrze zapamiętałam.
U nas od paru dni tragedia. Również baaardzo dużo płaczu i marudzenia, nawet ręce nie zawsze pomagają. Zupełnie nie wiemy o co chodzi bo ewidentnie nie są problemy z brzucholem tzn czasem są ale nie całe dnie. Śpi również dosyć niespokojnie, w ciągu dnia to ona w ogóle prawie nie sypia ale w nocy budzi się co 1-1,5h . Czasem nawet oczu nie otworzy a już jest wrzask. Mamy umówiona wizytę u pediatry 8.11 bo muszę zgarnac receptę na szczepionki to od razu ją obejrzy. Nic też nie zmienialismy jedzeniowo itp.
Już sama nie wiem czy coś jej dolega czy to kolejny skok rozwojowy, który wg informacji w necie może trwać i 6 tyg.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Bab, mój wczoraj to samo, w ogóle nie spał, tylko na spacerze pół godziny. W ogóle w dzień ostatnio wcale nie sypia. No i wczoraj tak strasznie marudził. Zwykle jak go ponosze to odpuszcza, ale wczoraj to nie zadziałało i ryczał pół wieczoru. W efekcie ja się poryczałam z bezsilności, szczególnie że do wtorku jestem z nim sama. U nas nie ma problemów brzuchowych, więc to skok. Albo jak sugeruje mój mąż zęby.
Jutro kończymy 4 miesiące!

Emol, śliczny! Miałam kiedyś szczury, jak miałam kilkanaście lat. Tylko ja miałam dwa, dwóch panów, bo to stadne zwierzątka [emoji4]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Wiem, ze ani glutenu ani innych potencjalnie alergizujących sie nie opóźnia. Nalezy podawać wg schematu. Gluten tez, bo nie jest tak, ze późniejsze podanie zmniejszy ryzko alergii. Wiec nie zamierzam opóźniać. Ale w dalszym ciagu nie wiem kiedy i jakie ilosci wszystkiego :)
A kleik pod koniec 4 miesiaca, ale skończonego? Kuba kończy 4 miesiace 8.11. Czyli taki kleik moge podać w grudniu?

No dobra, a ten sinlac na początek chyva mniejsza ilośc?

Linoone najlepszego! :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Emol superszczurek! Tez kiedys mialam szczurka:)

Jenny wspolczuje jelitowki, moze podawaj dzidziolkowi prewencyjnie dicoflor? Ja w sumie podaje codziennie 1x5 kropelek - zalecenie pediatry, na bole brzuszka.

OlaW ide w srode do takiej bardzo madrej pediatry to sie wypytam dokladniej o rozszerzanie diety co i jak i kiedy i napisze, ok? My tez na mm + troche wlasnego mleka wiec bedziemy szybciej rozszerzac.

Wiem, ze ani glutenu ani innych potencjalnie alergizujących sie nie opóźnia. Nalezy podawać wg schematu. Gluten tez, bo nie jest tak, ze późniejsze podanie zmniejszy ryzko alergii. Wiec nie zamierzam opóźniać. Ale w dalszym ciagu nie wiem kiedy i jakie ilosci wszystkiego :)
A kleik pod koniec 4 miesiaca, ale skończonego? Kuba kończy 4 miesiace 8.11. Czyli taki kleik moge podać w grudniu?

No dobra, a ten sinlac na początek chyva mniejsza ilośc?

Linoone najlepszego! :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Nie, to raczej chodzi o listopad, bo po 8.11 bedziecie mieli juz skonczone 4 miesiace, czyli bedzie lecial 5 miesiac zycia.

Czytałam trochę o tym Sinlac co piszecie to nie ma za dobrego składu, dużo cukru, oleina palmowa i syrop glukozowy, chyba że jest jeszcze jakiś inny :)

Linoone Wszystkiego najlepszego na 4 miesiące :*

Emol ja się boję wszystkich klatkowych zwierzątek chomiki, świnki morskie, szczury, króliki nie wiem dlaczego :p ale wiem że nic takiego nie będziemy mieć ;)

Iga o 2 postanowiła robić kupę musiałam przebrać ją i prześcieradło w lozeczku a później przez godzinę nie umiała zasnąć ..
Też w środę idziemy do lekarza i szczepienie :)

Linoone wiem że stadne ale musimy ogarnąć większą klatkę bo ten jeden jeszcze sobie spokojnie chodzi, ale jeszcze urośnie.
Życzę lepszych dni.
Mój też nie był brzuszkowy, a do wczoraj ciągle się prezyl i miał ataki bólu brzucha, espumisan mu pomagał. Nawet leżeć na brzuchu nie chciał przez ten czas.

Ostatnio Artur wysoko pupę podnosi. Mało brakuje do przewrotu ale ciągle ręką go blokuje. Staram mu pokazać ze rękę musi do góry ale sam musi zatrybic :) i też zaczął obkrecac się wokół własnej osi i pelzac do tatusia :)

reklama
Córka w przedszkolu wkońcu troszkę czasu na bb ;-)
Kuba po pobraniu krwi i szczepieniu- obydwa gorzej zniósł. Na szczęście żadnych poszczepiennych akcji nie ma także to najważniejsze. Od kilku dni mamy też problem z karmieniem- są takie chwile że nie chce się wogóle przyssać bo nie leci z piersi tak szybko jakby sobie tego życzył i tak walczymy a później to już udziera się z głodu :-/ i wogóle wystarczy że coś go oderwie jakiś dźwięk czy zakrztuszenie i już po jedzeniu rozgląda się itp

Jenny zdrówka, oby Was ominęło

Pola dziękuje że napisałaś o próbie odizolowania dzieci, bo dzięki mojej rodzinie myślałam że coś ze mną nie tak że jak starsza chora to staram się ograniczyć "okazywanie miłości" do Kuby

Ola teraz schemat rozszerzania diety się zmienił więc ja też muszę o wszystko podpytać. Córka np na etapie Kuby jadła już kleik kukurydziany i ryżowy a zaraz potem była marchewka, ziemniak, dynia itd

Sinlac nie kojarzy mi się z dobrym składem ale może coś się zmieniło.
Kiepskie noce mogą też być związane ze zdobywaniem przez dziecko nowych umiejętności bo wtedy odreagowuje/przetwarza to w nocy/może je to wybudzać w nocy.

Misia historia z tik takiem aż mnie zmroziła

Do góry