reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Moj Misiek jest z samej owu ;)

Teoria nuba ma skuteczność 70% u nas sie sprawdziło 2 razy

O ciąży rodzice wiedzieli jakos 10 min od zrobienia testu, ja z moimi mega zżyta Wiec nie wyobrażam sobie z reszta nie widzę potrzeby opóźniania tego niusa

reklama
Moi rodzice też już wiedzą, moja mama tak dobrze mnie zna, że sama się połapała, że coś jest na rzeczy ;) teściowie jeszcze nie wiedzą, ale w pracy już tak, bo przyniosłam L4, więc się połapali..

My tez juz powiedzieliśmy :) Mój 4 latek tak się cieszy i 3 latka to samo codziennie się pytają "a ty na prawdę jestes w ciąży??? tam na prawdę jest dzidziuś??' i całują po brzuchu ;) a wczoraj córcia mówi tak : " jak się dzidzius ujodzi to bede się nim opiekowac, spiewac mu bede, psytulac, całowac i go bede baajdzo miłować ! " :)

Ja bym chciała żeby moi mieli mega prezent w Wigilię :)
Ostatnio pochwaliłam się za szybko po 2 kreskach na teście i niestety była ciąża biochemiczna najprawdopodobniej :(

Morela 87 trzymam kciuki
U nas niewie nikt tylko jedna kolezanka bo jest 3 tyg przedemna i se tak gadamy Co ktora ma. A tak nawet mala niewie.bardzo sie Bedzie cieszyc ale wiem ze jak jej powiemy a to straszna gadula to beda wiedzieli wszyscy plus cale przedszkole wiec Chcemy pod choinke jej zdjecie z usg zapakowac i dac. A rodzicom i tesciom tez powiemy Przez Skypa w wigilie

f2w3flw15r2h1ssa.png

Anetka witaj :-D

Dziewczyny macie jakieś oczekiwania co do płci ?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi się marzy dziewczynka :sorry:, ale jeśli będzie chłopczyk, to też będzie dobrze, bo syn będzie miał kompana do zabawy ;-) ;)

Witam nowe mamuśki,Anetka ciąża co do dnia tak samo jak moja[emoji1]
Jeśli chodzi o płeć,to mi 3 ciąże się zgadzaly z kalendarzem chińskim,teraz wychodzi synek i na to się nastawiamy,choć tak wysoka beta i te wymioty mogą być na dziewczynkę.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie z synkiem się nie sprawdziło, miała być dziewczynka.

Truskawka moja kolezanka 2 tygodnie temu corke a 4 lekarzy jej powiedzialo ze syn bedzie!! Wszyscy byli w takim.szoku:D takze najpewniej jak sie urodzi:D

010igov3fkey3mez.png

To ja miałam podobnie z córką. Lekarz cały czas mówił, że będzie chłopiec. A jak urodziłam, to pytam się położnej, co jest? a ona: dziewczynka, a ja jej na to: Pani chyba żartuje :-D
Na szczęście wszystko, co kupowałam wtedy dla dziecka było w uniwersalnych kolorach. Chyba coś czułam.

Morela kciuki zaciśnięte ;)

Właśnie dlaczego nie mogę przekroczyć 7-8tyg?
W poprzedniej ciąży musiałam się zgłosić do 10 tyg aby dostać becikowe. Czy coś się teraz zmieniło?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Olisiaa - nadal ta zasada obowiązuje [emoji3]. Napisałam o tych 7-8 tyg ze względu na pewne określenie ciąży, widok i dźwięk serduszka. No i później badanie na przeziernosc karkowa także najlepiej zrobić w terminie 11-14 tc. Jeżeli poszlabys przed 10 tc to i tak się lapiesz [emoji6].

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

To o.czym pisze Aim to.metoda shetelsa plan.benenda zaraz wam wkleje.

Ale ja to wszystko biore z przymruzeniem oka.

010igov3fkey3mez.png

No to mi wychodzi córa [emoji6].
A ciążę totalnie inaczej przechodzę jak z moją 7-letnia córa, także zobaczymy [emoji6]. Jakby nie wyszło będzie dobrze [emoji106]
A jeszcze tak looklam do tyłu - tak jak miałam z córa - i wg tej tabeli miał być syn [emoji6].

Anetkadg - witaj wśród nas [emoji3]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas nie wie nikt, jak będzie ok to powiemy w wigilie, jak jutro będzie serduszko to powiemy teściowej, pracuje w firmie rodzinnej i raczej na pewno zobaczy zwolnienie z kodem b. O poprzedniej ciazy nie powiedzieliśmy, dopiero o poronieniu rodzicom bo czekał mnie szpital i coś musieliśmy zrobić z młodym na ten czas, poza tym rodzinka strasznie wnikała kiedy drugie, poronienie ucięło te pytania choć z ich strony.

reklama
Hej dziewczyny młody dostał gorączki w nocy był w szkole ale pani dzwoniła że źle się czuję no to szybko podjechalam zabrałam go ma stan podgoraczkowy boli go gardło masakra jutro czeka nas lekarz;( dopiero był chory na zapalenie osjrzeli 3 tygodnie ;(
A co do płci marzy mi się córka bardzo według kalendarza wychodzi dziewczyna z ubiegłego roku też wyszlo że dziewczyna... dla mnie liczy się by donosić bez komplikacji urodzić i być zdrowym;)
U nas w rodzinie wie tylko moja siora i moje przyjaciółki nikomu nie mówię bo się boję...

Do góry