reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Moj Misiek jest z samej owu ;)

Teoria nuba ma skuteczność 70% u nas sie sprawdziło 2 razy

O ciąży rodzice wiedzieli jakos 10 min od zrobienia testu, ja z moimi mega zżyta Wiec nie wyobrażam sobie z reszta nie widzę potrzeby opóźniania tego niusa

reklama
Moi rodzice też już wiedzą, moja mama tak dobrze mnie zna, że sama się połapała, że coś jest na rzeczy ;) teściowie jeszcze nie wiedzą, ale w pracy już tak, bo przyniosłam L4, więc się połapali..

My tez juz powiedzieliśmy :) Mój 4 latek tak się cieszy i 3 latka to samo codziennie się pytają "a ty na prawdę jestes w ciąży??? tam na prawdę jest dzidziuś??' i całują po brzuchu ;) a wczoraj córcia mówi tak : " jak się dzidzius ujodzi to bede się nim opiekowac, spiewac mu bede, psytulac, całowac i go bede baajdzo miłować ! " :)

Ja bym chciała żeby moi mieli mega prezent w Wigilię :)
Ostatnio pochwaliłam się za szybko po 2 kreskach na teście i niestety była ciąża biochemiczna najprawdopodobniej :(

Morela 87 trzymam kciuki
U nas niewie nikt tylko jedna kolezanka bo jest 3 tyg przedemna i se tak gadamy Co ktora ma. A tak nawet mala niewie.bardzo sie Bedzie cieszyc ale wiem ze jak jej powiemy a to straszna gadula to beda wiedzieli wszyscy plus cale przedszkole wiec Chcemy pod choinke jej zdjecie z usg zapakowac i dac. A rodzicom i tesciom tez powiemy Przez Skypa w wigilie

f2w3flw15r2h1ssa.png

Anetka witaj :-D

Dziewczyny macie jakieś oczekiwania co do płci ?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi się marzy dziewczynka :sorry:, ale jeśli będzie chłopczyk, to też będzie dobrze, bo syn będzie miał kompana do zabawy ;-) ;)

Witam nowe mamuśki,Anetka ciąża co do dnia tak samo jak moja[emoji1]
Jeśli chodzi o płeć,to mi 3 ciąże się zgadzaly z kalendarzem chińskim,teraz wychodzi synek i na to się nastawiamy,choć tak wysoka beta i te wymioty mogą być na dziewczynkę.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie z synkiem się nie sprawdziło, miała być dziewczynka.

Truskawka moja kolezanka 2 tygodnie temu corke a 4 lekarzy jej powiedzialo ze syn bedzie!! Wszyscy byli w takim.szoku:D takze najpewniej jak sie urodzi:D

010igov3fkey3mez.png

To ja miałam podobnie z córką. Lekarz cały czas mówił, że będzie chłopiec. A jak urodziłam, to pytam się położnej, co jest? a ona: dziewczynka, a ja jej na to: Pani chyba żartuje :-D
Na szczęście wszystko, co kupowałam wtedy dla dziecka było w uniwersalnych kolorach. Chyba coś czułam.

Morela kciuki zaciśnięte ;)

Właśnie dlaczego nie mogę przekroczyć 7-8tyg?
W poprzedniej ciąży musiałam się zgłosić do 10 tyg aby dostać becikowe. Czy coś się teraz zmieniło?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Olisiaa - nadal ta zasada obowiązuje [emoji3]. Napisałam o tych 7-8 tyg ze względu na pewne określenie ciąży, widok i dźwięk serduszka. No i później badanie na przeziernosc karkowa także najlepiej zrobić w terminie 11-14 tc. Jeżeli poszlabys przed 10 tc to i tak się lapiesz [emoji6].

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

To o.czym pisze Aim to.metoda shetelsa plan.benenda zaraz wam wkleje.

Ale ja to wszystko biore z przymruzeniem oka.

010igov3fkey3mez.png

No to mi wychodzi córa [emoji6].
A ciążę totalnie inaczej przechodzę jak z moją 7-letnia córa, także zobaczymy [emoji6]. Jakby nie wyszło będzie dobrze [emoji106]
A jeszcze tak looklam do tyłu - tak jak miałam z córa - i wg tej tabeli miał być syn [emoji6].

Anetkadg - witaj wśród nas [emoji3]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas nie wie nikt, jak będzie ok to powiemy w wigilie, jak jutro będzie serduszko to powiemy teściowej, pracuje w firmie rodzinnej i raczej na pewno zobaczy zwolnienie z kodem b. O poprzedniej ciazy nie powiedzieliśmy, dopiero o poronieniu rodzicom bo czekał mnie szpital i coś musieliśmy zrobić z młodym na ten czas, poza tym rodzinka strasznie wnikała kiedy drugie, poronienie ucięło te pytania choć z ich strony.

reklama
Hej dziewczyny młody dostał gorączki w nocy był w szkole ale pani dzwoniła że źle się czuję no to szybko podjechalam zabrałam go ma stan podgoraczkowy boli go gardło masakra jutro czeka nas lekarz;( dopiero był chory na zapalenie osjrzeli 3 tygodnie ;(
A co do płci marzy mi się córka bardzo według kalendarza wychodzi dziewczyna z ubiegłego roku też wyszlo że dziewczyna... dla mnie liczy się by donosić bez komplikacji urodzić i być zdrowym;)
U nas w rodzinie wie tylko moja siora i moje przyjaciółki nikomu nie mówię bo się boję...

Do góry