reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej pogoda do kitu...oby do wiosny;D

Pumelova a kiedy chlop wraca;D?

Kasia daj spokoj jestesmy tylko lurzmi ja tez nie raz mam nerwy na ktores z dzieci...faceci tego nie zrozumieja bo oni wieloma rzeczami w ogole sie nie przejmuja.

Katarzyna a coreczka jest na piersi czy mm? My poki co nie rozszezamy sama nie wiem kiedy zaczne Jasiowi rozszezalam w wieku 4 miesiecy ale teraz poczekam jeszcze mysle ze ok 5.5 miesiaca zaczniemy.

Aniek pff a nie mowili zeby zuru juz jej dac? Uwielbiam takie gadanie....kupilas jakas bielizne?

Abed kurcze przykra sprawa z dzieckiem kuzynki ale takie rzeczy niestety sie zdarzaja..tez pewnie bym sie stresowala.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Integral wariacie pewnie ze nie budzić. Już nasze maluchy są na tyle duże że nie trzeba. Tyle wolnego, korzystaj :)
Aga_k_m ja teraz używam rozka jak kolderki do wózka :) 8 kilo to więcej niż mój Grześ :) stalowe ramiona musimy mieć :)
Judith no super pomysł, muszę coś wymyślę na zimę bo mi też z rozkow powyrastal.
Abed też tak czytam jak karmie ale ciężko odpisać bo Grześ sobie teraz polubił trzymać mamusie za paluszki :)
Aniek biedna Majusia, my znowu nie mamy kupki 3 dzień, za to są smierdzace baki :/ tak miłe czy to nie dlatego że mieliśmy przerwę w vivomixx. Dziś już kupiłam i podałam. No i mamy różowego siurka od dziś na rivanolu jak nie przejdzie to idę jutro po antybiotyk. No a tak pilnowalam :(
Byliśmy dziś na pobraniu krwi z rana, tylko się wkurzylam bo z jakąś baba się kłócić musiałam. Za to Grześ nawet nie pisnął mimo że mu Pani dlubana ta igła bo w tej tlusciutkiej lapce nie mogła żyły znaleźć. Potem udało się iść na spacer, nawet słońce świeciło, bo teraz leje. Sprzedała Grzesia babci bo jestem ledwo żywa, chyba się strulam.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Integral spoko spoko, my też tylko mm i sytuacja wygląda bardzo podobnie.

Złość heh, to moje drugie imię, np cały ten tydz się trzymałam, a dziś mi tak nerwy puszczają, że nie mogę się doczekać ucieczki od dzieci lub zrzucenia dwójki na męża...

Katarzyna.anastazja na prawdę masz mega silną córę, w sumie to chyba najważniejsza jest tu intuicja mamy. Jeśli nie ma nic na siłę no to ok. L jest słabiutki więc nie liczę na to, że tak jak K zacznie siadać ok pół roku, a chodzić w okolicach roku...

Ja też nie za bardzo mam szczęście do wystawianych przedmiotów, wiszą mi na olx suknia, szafa dębowa i pierścień. Po dzieciach będę miała trochę rzeczy do wydania, chyba za darmo jedynie się uda, a i tu jeszcze nie ma żadnej pewności.

Abed smutna sprawa, ja tak dziwnie się czułam gdy pierwszy raz z K jechałam się spotkać z żoną brata ciotecznego, których córcia zmarła mając chyba 2 m-ce, ojjjj na prawdę mnie ściskało w gardle. Nie mamy wyjścia, musimy kochać te nasze małe cholery :*

Wiecie co? Biorę tabsy Elin i nagle we wszystkich aptekach ich nie ma i podobno mają być wycofane. Dzwoniłam do dr i Ona ma dla mnie jedno opakowanie, a później zobaczymy. Jeśli Elin nie wróci do aptek to będę przechodzić na coś innego.

Boże, chwila ciszy, oboje śpią. Mąż przyjedzie ok 17:30 , zje i przejedziemy się na zakupy. Jutro przywożą szafę i łóżko, a pojutrze chcę zostawić dwójkę pieronów u rodziców i na reszcie gdzieś pojechać z mężem. Może kino, obiad i zakupy? Zobaczymy.

Aniek ramper powinien być w pasie luźny. Taki kombinezon krótki rękaw i nogawki. Życzę miłych zakupów. Eh ja też muszę bieliznę pokupowac, najbardziej biustonosze. Mam deficyt :) kupiłaś coś fajnego?
Ostatnio widzę na forum ze sporo dzieciaczkow boli brzuszek. Mam nadzieję że kombo 3 kup już nie będzie Maji męczyć.

Aga 6 miesięcy? Mega szybko!
A masz rannego ptaszka w domu. 5 to i nie tak źle :)

Kasia może przypomnij mi, zawies na lodowce co kategorycznie się zabrania w stosunku do małej. Może poskutkuje.

Od 8 na nogach, Artur wstał 8.30 pije halismy o 9.30 na spotkanie dla mam. Dostałam sporo rzeczy dla siebie i Arturka. Wróciliśmy o 16 i złapał nas taki deszcz z gradem. Masakra. Cała mokra byłam. Artur dużo w ciągu dnia śpi, ale nie odczuwam tego na nocnym spaniu.

Zjadłam na szybko kopytka. I przebudzil się Artur i znowu zasnął przy piersi.

Moj tez jakis czas po szczepieniu (nie mowie, ze to z tym wiąże, ale czasowo sie tak złożyło) zaczal miec bole brzuszka. Jest na nutramigenie, a znowu zaczęło mu sie przelewać w brzuchu, buraczek i (nie za każdym razem), ale kilka razy np budzi sie z placEm albo przed zasnieciem płacze i sie napina i zraz potem ida bąki. A czasem puszcza tak jakby nie wiedział, ze to rovi. Nie wiem o co chodzi. Pod tym wzgledem juz było ok bez żadnych kropli itp. Tulko probiotyk. I jzu puszczał normalnie, a teraz znowu przy niektórych boli... dziwne.

Ja bede rozszerzać ok 5,5-6 miesiaca pewnie, bo jeszcze na miesiac mamy nutramigen, a potem jce sprobowac wrocic do hippa. No i musze odczekać jak bedzie to znosił. Bo jak wroce+wlacze mu warzywa, to znowu bede w D... bo jak
Cos bedzie nie tak to nie bede wiedziała
Po czym :D

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witam wszystkim. Czytam Was od jakiegos czasu I nie ukrywam, ze wiele skorzystalam z Waszych rad mam coreczke Lidke, jutro skonczy 4miesiace. Urodzilam sie malenka 2,200 przez niewydolnosc lozyska, ale juz chyba nadrobila brak po wazy 6,300 I mierzy 67 cm. Martwi mnie jedna rzecz. Ostatnio pediatra skierowala nas do neurologa , bo mala przy ciagnieciu za rece nie podciaga glowy. Wisi jej z tylu. Chociaz na brzuchu dzwiga ladnie glowe. Termin na nfz mamy na 18 grudnia, poprostu smiech. Umowilam sie prywatnie w pn jestesmy na liscie rezerwowych, a jak nie to 6 listopada. Czy ktos ma jakies doswiadczenie z podobnym przypadkiem? Nie ukrywam, ze juz przebieram nogami I nie moge sie doczekac wizyty. Mam nadzieje,ze moge do Was dolaczyc

Aga km ładny masz jakiś ten rozek?[emoji16]
Ja regularnie robię czystki w szafie (chociaż teraz bym weszła do rzeczy których się pozbylam) ale dotarło do mnie wczoraj że nie robiłam nigdy porządku w szalikach/apaszkach.. używam 4 a mam chyba z 40. Nie wiem co z tym zrobić, może faktycznie oddam jak będą zbierać ubrania.
Ciekawe co zawierają te specyfiki. Oby pomogły! Oczywiście że na dzieciach nie ma co oszczędzać[emoji813]
A to mieszkanie jest wasze i będziecie wynajmować czy sprzedajecie?

Kasia831 każdy ma chwilę słabości, nie przejmuj się. Ja już się nawet nie denerwuje, zmieniło mnie to macierzynstwo;-) mam więcej cierpliwości niż miałam w całym moim życiu

Abed wiem wiem wybacz:p ja jak karmię to młoda leży na rogalu więc mam 2 wolne ręce więc co karmienie Was czytam:*:*
Ojej biedna kuzynka..:(

Jutro wraca!!!!![emoji813][emoji813][emoji813] za 14h!!!

Joldzi87 jeśli chodzi o sen to u mnie się zgadza bo ja zawsze spałam 22-6 i młoda tak śpi :-) budzilam się zawsze o 4 sikac i ona często o 4 się budzi dopiero

Katarzyna.Anastazja ja rozszerzam po skończonych 6 miesiącach. Do 6 cyc:-)
Kurczę Twoja Diana będzie chodzić zanim moja usiadzie;-) nam fizjo nie pozwolil sadzac malej;-)

Aniek a jak dzisiaj brzuszek Majci?
Żakiet tylko kupiłam, granatowy[emoji813] a Agatce za duża czapkę, skarpetki i spiochy. Mam.ogromny problem z kupnem czapek i śpiochów bo ciągle kupuje za duże albo za male.

Maziajka jutro[emoji813][emoji813][emoji813]
Pogoda z dupy!

Misia mam nadzieję że wyniki będą dobre:-) i że udało Ci się odpoczac;*

Emol zrobiłaś mi smaka na kopytka[emoji7] w ogóle to najadłam się ciastek w tym tygodniu i małą wysypalo wszedzie. To tyle jeśli chodzi o dietę eliminacyjna:D
Też by mi się przydał biustonosz!

Ola W o jerona jak sobie pomyśle że poza moja dieta jeszcze bede ogarniać dietę mlodej.. masakra:D

Agniesia86 hejka!doświadczenia nie mam bo mi pediatra nic nie mówiła to chyba było ok. Ale może któraś Ci pomoze[emoji813]

Dziś kończymy 4 miesiące [emoji173][emoji813]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

U starszej rozszerzalam po 4 mies bo słabo przybierala i teraz chyba też tak będzie:happy: agniesia-mój K wczoraj skończył 3 mies. I też nie podciaga główki, a na brzuchu ładnie trzyma(chociaz nie lubi tej pozycji) :laugh2: tylko on jest ogólnie taki spiety i odruch moro dopiero niedawno mu minął. 15 listopada mamy szczepienie i wtedy zobaczymy co pediatra powie:unsure:

Angelisia witamy;-)

Pumelova a ja wlasnie szukam szalika na zime bo mam 2 kominy ale zadnego ladnego szalika musze znalezc jakis w krate najlepiej szary.
No to juz blizej jak dalej i bedziesz miec chlopa;-) jak milo po rozlace bedzie;D

Jagoda tez bole brzuszka miewa ale juz duzo lepiej moim zdaniem

Dzisiaj spala w ciagu dnia 2h ciagiem! Kurde ktos mi dziecko podmienil.

Emol to masz chyba najfajniejsza forme skoku;p u nas bylo nie spanie...kilka nocy budzila sie co godzine..

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mam nadzieje, ze jeszcze zatrybi, bo miala byc z 9 lipca, ale nie potrafie wyluzowac.
Co do dlugiego spania, to moja jadla ostatni posilek (jest od miesiaca na mm) o 18-19 I spala do 4 rano. Pediatra powiedziala mi, ze moge dosypywac lyzeczke kleiku ryzowego do ostatniego posilku. Tak robi od 2 dni. Dzisiaj mala spala do 7.
Ja zaczynam rozszerzac diete. Zaczynamy od soku marchewkowego. Mine miala nie wyrazna, w szoku byla, co jej matka daje. Ale to minimalne ilosci sa. Narazie 2 lyzeczki soku, z czego wiekszosc bylo na sliniaku.

Do góry