reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
U nas tez dzis piekna noc mam nadzieje ze skok sie juz konczy bo bylo ciezko dzis ma juz 18 tygodni wiec najwyzsza pora na koniec skoku.
Spala od 20 do 9.30 z przerwa o 1 i o 5 na cyca.
Mam nadzieje ze to nie tylko efekt szczepienia.
Teraz tez juz drzemke zalicza.

Pumelova gratki dla kumpeli ;-)

Bab byc moze skok z tego co pamietam to Twoja chyba jedna z najmlodszych wiec u nas juz sie skok bedzie konczyl a u Was sie zacznie.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

A my byliśmy pierwszy raz na rehabilitacji i konsultacji z L, był też ze mną mąż i K ( był bardzo grzeczny, bo miał qpę rzeczy do zabawy , takich do rehabilitacji).
No i zadowolona jestem. Rehabilitantka i Specjalistka rehabilitacji się L zajęły bardzo konkretnie i doględnie, ogólnie wszystko trwało z 1,5 h , ale wiedzą co robić i nie skupiają się tylko na Vojcie lub Bobath, ale wiedzę mają baaaaardzo szeroką. Nagadały mi pełną czapkę tego co robiły, co korygowały i jak postępować z L w domu. W pon kolejna terapia, a ta dzisiejsza nazywała się terapia kraniosacralna (?) Nie wiem dokładnie co to znaczy, ale poczytam:blink: A i w ogóle ten Ośrodek jest przepiękny i ma świetne warunki, nie ma co porównywać z nfz-tem... Tylko wiecie. Takie trochę dziwne uczucie tam miałam widząc dzieci autystyczne czy na wózkach podczas gdy moje dzieci są właściwie zdrowe. Ale fajnie, że K podchodził do każdego uśmiechnięty i z każdym chciał się bawić i rozmawiać:blink:

L przespał całą noc, ale i ja i mąż nie mogliśmy usnąć. Pieluchy używamy od tyg chyba 3 z Dady, zużywamy średnio5 szt na dobę. Teraz L śpi, my z K chyba zaraz poćwiczymy, włączymy robota, mama zrobiła papryki nadziewane na obiad:-) :) No i wieczorem znowu wyjdę się przewietrzyć do sklepu.
A włosy? Dajcie spokój, lecą jak szalone już chyba od 2 mies, zaraz zacznę3 opakowanie Biotebalu, nie wiem czy to w ogóle coś pomoże. W grudniu dopiero pójdę sobie je podciąć.

Jak chcecie to możecie zobaczyć ten Ośrodek;-) ;)
Link do: Ośrodek rehabilitacyjno-wypoczynkowy. Najlepsze turnusy dla dzieci, dorosłych i seniorów w województwie świętokrzyskim - Polanika

Ostatnia edycja:
Linoone u nas też wczoraj było ciężko usunąć. Za to 7 godzin ciągiem i potem jeszcze 3. Jednak wymeczony był.
Bab ja też myślę o pieluchach 4 :) fajna gromadka.

Pumelova jaki okruszek u twojej koleżanki, pół Grzesia, szok.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Kylesa mi też zaczęły wypada włosy :/
Aim a to nie jest tak że przy kp może być przyrost wagi skokowy? Jak trzeba dokarmiac to trzeba, co zrobisz. Proponuję tylko ten posiłek co dokarmiasz ściągać jeszcze z cyca będziesz miała swoje mleko na w razie co i nie przystopujesz laktacji.
Linoone ja wczoraj jak mi usnal to zaryzykowalam przebranie w pizamke i skończyło się 2 godzinnym usypianiem .
Chybra to super że jesteś zadowolona z ośrodka, trochę lipa ze na NFZ tyle czasu się marnuje.
Sorcia że jeden po drugim ale coś mi tel niewspolpracuje dziś.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi się włosy,paznokcie,wszystko trzyma na szczęście.Jak karmiłam piersią to brałam witaminy i tak sobie myślałam że jak przestanę kiedyś to mi wszystko poleci...ale od 2 miesięcy nie biorę nic i jest ok.
Młoda troszkę śpi.Tak już mi jest jej żal bo non stop jej odciągam katarek i ona zawsze płacze przy tym.A tyle jej tego siedzi w nosku że to odciąganie to dosyć ostre jest,kurcze kiedy jej to zejdzie...może też przez to źle sypiam.bo non stop czuwam czy jej się dobrze oddycha.
Bab ty chyba masz dziecko z 28.07 tak?

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Hej

Iga w nocy nawet dobrze spała wstawala co 2h a zasnęła o 20 wcześniej godzinę płakała i na rękach zasnęła. O 5.30 się obudziła zrobiła kupę i chciała się bawić i dopiero po 6 zasnęła i o 9.30 wstalysmy. Teraz wyszlysmy na spacer i zasnęła, dzisiaj jest fajnie ciepło można spacerować :)
Wczorajsze wyjście na saunę było dobrym pomysłem dobrze się poczułam a teściowa powiedziała że co tydzień mamy chodzić a ona będzie do Igi przychodzić : D

Linoone jak kiedyś wróciłam ze śpiąca Iga w chuscie to nawet nie pomyślałam żeby ją wyciągać bo wiedziałam że będzie po spaniu ;) A jak Ci sypia w nocy po zajęciach na basenie ? Bo Iga po tych pierwszych zajęciach cały czas się budziła w nocy i spać nie umiała wiem pewnie nowe wrażenia ale zastanawiam się do kiedy tak będzie ;)

Mi też zaczęły wypadac włosy ale to bardzo są wszędzie muszę pilnować żeby Iga ich nie miała na rękach żeby do budzi nie włożyła.

Chybra super, że ośrodek spełnił wasze oczekiwania i jesteście zadowoleni szkoda, że tak rzadko można takie spotkać na NFZ...

Pumelova gratulacje dla koleżanki :)
Już czwartek, zleciał Ci szybko czas bez męża ? Jak tam Agatka katar dalej ma ?

Maziajka fajne masz te nocki, też czekam na takie :) ale Iga z tych co lubią w nocy jeść bo w dzień mało je.

Kasia ja też zawsze chodzę spać jak Iga usnie na balkonie, korzystam. Mam nadzieję, że też się polozylas spać :)

Miłego popołudnia :)

Ewella, za pierwszym razem po basenie usnął o 20 i spał do rana bez żadnej pobudki. Także mój zupełnie inaczej odreagowywał ;) Ale po kolejnych zajęciach wszystko wróciło do normy i od razu po basenie spał 2h, a nocka już normalnie, tzn zasypia ok 21 i dwa razy pobudka na karmienie. Byliśmy na razie 3 razy, zapisałam go od razu jak skończył 3 miesiące [emoji4]
Ja zaryzykowałam i go wyjęłam z chusty, obudził się dopiero po pół godzinie, także sukces;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone właśnie koleżanka też mówiła mi, że jej dziecko spało po basenie całą noc ale jak widać moja Iga jest inna ;) zobaczymy jak jutro :) idziemy jutro i w sobotę bo nadrabiamy to co byliśmy na wakacjach :)

reklama
Do góry