reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aniek super ze zaczynacie przeprowadzke! Oby poszlo gladko i szybciutko:)
Silna i madra kobitka z Ciebie:)

Patuszka mam nadzoeje ze u Was przejda te "zamyslania sie". Moja starsza miala cos takiego, tylko jak byla juz wieksza, chodzilismy do takiej dobrej neurolog, robilismy tylko kontrolnie eeg, mielismy nie wlaczac bajek itp i dostalismy taki tran eyeq (ale to juz na rozwoj mowy) - i usyabilizowalo sie samo, nie wiesza sie juz tak.

Chybra wow! Jaki duzy dzidzius:) gratulacje dla kolezanki:)

Ola W. Moze poszukaj dobrego pediatry u Was przez znany lekarz? Ja czesto tak znajduje jak mam potrzebe a nikt nie zna dobrego. Ja bez dobrego pediatry z moimi lekami i wymyslami chyba bym zwariowala przy pierwszym dziecku;)

Karuzela ja mam chrzest za tydzien i tez nie mam sie w co ubrac. Kupilam przez internet sukienke, ale stwierdzilam ze jednak zle w niej wygladam. Dziewczynki oczywiscie juz maja ubranka:)

Bab jak jest Orkan tak jak teraz to nie wychodze z mala jak nie musze;) ogolnie wychodze zawsze jak nie pada. Jak pada to nie spaceruje. Jak jest taka pogoda jak teraz - chlodno, wietrznie to ubieram pajacyka jak do spania albo polspiochy i body i na to polarowego pajaca jesiennego plus cienka czapeczkal. pajac ma kaptur - na czapeczke ubieram ten kaptur. Moglabym tez ubrac w cieplejsze dresiki (spodenki+bluza) pod to pajacyk, skarpetki, cieplejsze niechodki i kurteczka+czapeczka - ale tego nie robie;) wygodniej mi w tym pajacu polarkowym:)

Ostatnia edycja:
reklama
Aniek gratuluję przeprowadzki i życzę powodzenia.
Ile trwał u was okres? U mnie już 6 dzień i na koniec zupełnie się nie zapowiada :(

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale wiało! Nienawidzę tego dźwięku, najgorszej burzy się tak nie obawiam jak takiego mocnego wiatru. Już gdy kiedyś sama byłam z K była taka wichura, że drzewa były poziomo( mieszkamy prawie w lesie) i dookoła kilka połamało takich wiekowych. Myślałam, że dom ruszy w posadach, taki był dźwięk.

A L dziś nie wstał na jedzenie! Po 22 usnął i spał do 7 :laugh2: Coś tam go czasem słyszałam, ale nie miałam siły wstać. Ale mam zajwasiory kochane:-) :)
Ojciec ma dziś imieniny więc zaraz jadę po kwiaty.

A pierwszy mój@ trwał tydz .

Jak zaczęłam brać witaminy to przeszło nie mniej jednak idę dziś wieczorem do internisty;-)
Ale pieronsko wiało w nocy! Nawet prądu nie było przez chwilę i akurat wtedy Agatke brzuch bolał i po ciemku nosiłam:D chyba przez to bezlaktozowe jedzenie uwrazliwilam się na laktoze (albo zawsze miałam z nią problem tylko o tym nie wiedziałam) bo mnie też brzuch bolał cała noc a piłam wczoraj kawę z normalnym mlekiem wieczorem. Bolał z sensie miałam wzdęcia, a odkąd mam dietę nie miałam ani razu.. Może to ja mam nietolerancje laktozy[emoji23]

Aha83 cieszę się że kupa w koncu była[emoji106][emoji106][emoji106]

Maziajka szkoda że masz okres ale tak jak mówisz lepiej się wyspac:D tak właśnie sądziłam że dłuższe przerwy mają wpływ na okres.
Jak tam orkan Ksawery u Was?;-)

Karuzela napisz jaka metodę wybierzecie;-) szybko pójdzie zobaczysz! I nadrobi bardzo szybko :-)
Może jeszcze zdążysz coś kupić!

Patuszka oby ta padaczka nie była jakaś poważna sprawa i żeby szybko przeszło jak u Poli:-) A życie sobie na pewno ulozysz jesteś śliczna młoda i całe życie przed Tobą:-)

ZDRÓWKA WSZYSTKIM CHORUJĄCYM!

Emol super bujaczek:-)

Ola W coś czuje że z taka wiedza medyczną jaka tu zbierasz zostaniesz lekarzem[emoji16][emoji106]
Jak ją budzę Agatke i rozpinam ja z rozka to tez macha glowa na boki ale nie sądzę żeby to było nerwowo:-) raczej jest podekscytowana że będzie cyc:D
Cóż jeśli oceniać gina to mój też pomaga mi zejść z fotela:D a po co byłaś u gina? Wszystko ok?:-)

Misia mi się też nie chce bo ciągle pada i codziennie żałuję że nie wyszłam ale jakoś nie mogę się zmusic..
My podajemy tylko sab, vit D, kiedyś podawałam vit B6 ale przestałam. Ale ten sab nie jest super dobry, oblizalam w nocy łyżeczkę bo mnie brzuch bolal:D

Bab czytałam że są kremy z estrogenami chyba właśnie na te klejone wargi:-) trzeba pilnować wszystkiego:D

Aniek nie byłaś w planetarium?! Jest super! Chyba że 4 razy byłam w każdej szkole:D
Współczuję akcji z byłym.

Kylesa dopiero dziś idę! Ale faszeruje się wszystkimi tabletkami jakie miałam w ciąży i wczoraj mi się tak nie robilo:D
Torby fajne ale okropnie drogie tylko dlatego że są do wózka:/

Ola W czasu nie cofniesz, nie zadreczaj sie! Robisz co mozesz:-) daj znać po pediatrze co tam!!

Aha83 Wow jaka waga! Agatka na 14 tygodni miała 5,5:D ale 25 centyl:p

Chybra gratulacje dla kumpeli!! Ale klocek:D

Bab ja ubieram to co po domu i na górę czapka i kombinezon dresowy tako grubszy:-)

Aniek powodzenia w przeprowadzce!!!![emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek nocka po szczepieniu rewelacyjnie [emoji16] Miki spał od 22 całą noc, aż się wystraszylam o 6:30 ze nie wstaje, wiec na śpiocha wzięłam go do łóżka , nakarmilam i jest 8 a on dalej śpi . Powodzenia w przeprowadzaniu się[emoji111]

Chybra uuu duża dziewczyna, Miki urodził się 4090 i tez 59 cm, czyli taki 90 centyl, a teraz nie przybiera jakoś super, spadł do 50 centyla. Mój starszak urodził się mniejszy, a przybieral jak szalony, w 3 miesiące podwoiła mu się waga

OlaW mój pediatra tez do wymiany, Ahhh z tymi lekarzami, najlepszy w życiu na jakiego trafiłam to była moja ginka , dka niej to mogę jeszcze raz zajść w ciążę [emoji38][emoji38][emoji38]

Wyprawilam starszaka, ale kurcze jeszcze kaszle , sterydami go inhaluje, chyba znowu e weekend pójdę go osluchac

Ja tez przeziebiona [emoji21] gardło mnie boli i leci mi z nosa

Kupiłam ten kombinezon misio w hm i w taką pogodę to tak jak pola@ kombinezon, cienka czapeczka, pod spodem body długi rękaw, dresiki, ciepłe skarpetki, jakiś kocyk cienki ewentualnie

Ja nie mam okresu, po pierwszym dziecku dostałam po 1,5 roku od porodu, ale musiałam wręcz go wywoływać, bo jakieś torbiele mi się juz robiły

Aniek to też dużą dziewczyną. Też myślałam wczoraj o bucikach i śpiworki. Buciki niby dostałam(ale po dziecku urodzonym w październiku) a mój ma wielką stopę bo w bodziakach 68 mu się już nie mieści. Więc na pewno buciki są za male. W h&m widzilam zestaw szara czapka i takie kapciuszki cieplutkie. (są jeszcze w 2 kolorach dla dziewczynek)
Powiedzcie mi czy tylko u mnie jest rozbieżność góry i dołu? Góra na 68 a dół na 74 już zaczynam zakładać bo 68 za krótkie. Czy któraś też tak ma?

Chybrs to tak jak mój. Też przespal jedzenie o 5 i wstał o 7 na "drugie" karmienie jako na 1. I jadł 12 min i poszedł spać dalej. Zaraz go obudze bo mój jeden cycka nadal nieoprozniony od 22.30

Pumelova czytał mój mąż o tych wichurach bo na L z kursantka drzewo spadlo.

Patuszka moja mama miała 3 dzieci i myślała ze nikt jej z takim obowiązkiem nie weźmie. A teraz jest szczęśliwa mężatka. :) jak się kiedyś pytałam męża co by zrobił gdyby się okazało ze mam dziecko jak się poznawalismy to powiedział że zaakceptował by je bo miał wtedy 32 lata więc i bardziej odpowiedzialny. na pewno mądry facet zwróci na Ciebie uwagę :* masz pewność przynajmniej ze przy dziecku byle co się nie przypaleta. To raczej już dojrzały mężczyzna.

Aha super, ładna waga Mikiego! dzielny Dzidziol [emoji4]. Szymon tez nie lubi jeździć samochodem niestety. A najbardziej nie lubi stac na światłach [emoji6]

Patuszka, na pewno trzeba jakos przetrwac te najtrudniejsze momenty i za jakiś czas będziesz gotowa poznać kogos najlepszego dla Ciebie!

Chybra omamoooooo coraz większe dzieci sie rodzą [emoji50] gratuluję kumpeli!

Bab nasza lekarka mowila ze windi nie rozleniwia jelit [emoji23] zresztą widze ze malemu juz sie poprawia i sam wali bąki i kupy tez zaczal. A bylo kilka tygodni takich ze nie umial...

Aniek to niezle z ta polozna [emoji16] moja nie ma czasu tyle siedziec i max 2 godziny i ucieka. Tak ze nie czuje sie z tym zle ze przychodzi.

Tez musze kombinezon jakis kupic... tylko butów nie kupuje bo takiemu malemu chyba niepotrzebne? Kombinezon najlepiej ze stopami kupic i z bani [emoji3] dzidziowi ciepło [emoji4]
Trzymam kciuki za przeprowadzke!

Bab ja jeszcze nie mam okresu... cale szczęście bo ponad 6 tygodni sie bawilam z podpaskami i mam dosc na razie [emoji23]

Pumelova bardzo mozliwe z ta nietolerancją ze Ty masz [emoji16] ja przez 8 lat bylam weganką i po tym czasie jak tylko zjadlam zolty ser to lądowalam w toalecie [emoji16] ale potem przeszlo.

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Kylesa a jaki macie fotelik samochodowy? Taki co ma usztywnienie dodatkowe na głowę dziecka ? Moja siostra miała wlasnie taki i był mega placz w trakcie jazdy. Pożyczyłam jej nasz maxi cosi city który nie ma tego usztywnienia i problem minął. Nawet spał w nim w domu tak mu się spodobal.
Moja też nie lubi korków i czerwonych świateł ;)

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny
Wszytkim przezbionym życzę zdrówka. Ja sam nadal nie wyleczona a przy tym kp to marzy się i jakim leku typu vicks ;). Mi pomaga chyna ju tylko nacieranie amolem...

Chybra twój tato to Artur? Bo moj tez ma dziś imieniny? Emol a Ty świętujesz imieniny synka? ;)

Ehh dziewczyny u nad od WCZORAJ od 19:30.nie ma prądu. ..i nie wiadomo kiedy będzie . Po drzemce małej wybieram się do rodziców bo nawet nie mam jak wody zagotować ( płyta indukcyjne w kuchni ).
Starszą juz dziadek zabrał z rana. ...w ta pogodę to ani wyjść ani nic więc znów będzie marudne popołudnie. ..przy mojej starszej córce naprawdę sporadycznie nie byłyśmy na spacerze.

Przez ta chorobę chodziłam spać codziennie wcześnie o pamiętam tylko ze przewijal się temat różnicy wieku. U mnie 3 lata...i ciesze się ze mój starszak jest ogarnięty bo naprawdę będąc sama dużo mogę mimo to zrobić mimo skupienia małej.

Życzymy Wam miłego dnia i trzymajcie kciuki za moją ekeltrcznoc bo inaczej czekają nas wakacje u dziadków. ..

Do góry