reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Kylesa ale to wyszło w ogólnym badaniu kalu czy robiłaś w kierunku gronkowca? Bo jesli konkretnie w tym kierunku to co skłoniło lekarza do takiego badania? Jakies konkretne objawy?
Wiem ze jesli chodzi o dorosłych to bardzo rzadko zlecają badania w kierunku gronkowca (przynajmniej moja znajoma tak mowila, sama sie uparła i sobie zrobiła)

U mnie wczoraj taka była kupa, dzis juz inna. Wiec sama nie wiem. Powiem Wam, ze zaczęłam zalowacrych zmian mleka. Jak tak Was czytam to moze trzeba było przeczekać. Chociaz z tydzien dw dluzej i zobaczyc czy z policzka zejdzie. Mam wrazenie, ze tylko mu tym zaszkodziłam.
Jutro ide skruszona do pediatry, ktora powiedziała, zeby mie zmieniac mleka. I wydaje mi sie najsensowniejsza. Pogadam z nia jutro co radzi w obecnej sytuacji.
Chciałam dobrze, a wyszło jak zwykle.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ola W rozumię cię doskonale. Wszystkie się bardzo martwimy , a szczególnie jak nie miałaś wcześniej doświadczenia z maluchem. Pocieszę cię, Maja też tak kręci główką jak się budzi, denerwuje i to wcale nie delikatnie tylko jak szalona, a my się z niej śmiejemy że będzie miała przez to łysinkę:tak:
A co ma Alianz do prywatnych wizyt? Ja też w Alianz.

Aga_km nie wiem czy mój foch pomoże, ale przynajmniej ja będę z dzieciakami wyspana. A nie będę się z chłopem wadzić o gości. Jak lubi siedzieć i słuchać pierdzielenia do rana , to powodzenia. A że rano lubimy pospać, to też nie zamierzam się zrywać i robić śniadania;-) ;) jak ktoś jest choć trochę inteligentny, to chyba się domyśli?
Aga bo Ty może za dużo wymagasz od tego biednego stolarza:-D ale przynajmniej już mieszkacie, a ja się zawzięłam i nie poszłam na niegotowe. Później to się te robotę odwleka jak się mieszka. Została elewacja i łazienka u góry, ale to już chyba narazie odpuszczę.
Nieskromnie powiem, że może nie anioł, ale dobry człowiek. a kto ma miękkie serce, to musi mieć twardy tyłek.

Chybra u nas też pogoda fuj.
Dalej się biedna kurujesz?
Też się dokładnie tak czułam jak położna przychodziła. I tak naprawdę trochę tak to działa, żeby położna wychwyciła patologię i te rodziny dysfunkcyjne.
Na bara bara nie mam siły i nie biorą tych tabl regularnie. kurcze już mam przypominajkę w tel.ustawioną i jak dzwoni, to zawsze albo przy cycu, albo coś innego , a po chwili zapominam.:baffled:
Super torba! Kusicie tymi torbami laski, też by mi się przydała...może na urodziny sobie sprawię?

Misia faktycznie dużo tego. Może jakby to podzielić na raty? Ja wychodzę bo muszę z młodym. Jak tylko nie leje to wózkiem.

Kasia właśnie mi też tabsy nie idą zbyt regularnie i myślę nad zastrzykiem raz na 3 miesiące, też mi go lek.polecał. Zdrowiej kochana.

Kylesa aż tak długo mogą być dziąsła rozpulchnione??matko!
My też rurki windi nonstop, jak tylko widzę że się męczy. Podobno one nie rozleniwiają jelit.
Wzrok też jakby gorszy, ale raz lepiej, a raz gorzej. Ostatnio nie byłam w stanie obciąć Majce pazurków, może to też od wyspania/niewyspania zależy?
Oby szybko ta bakteria u was się uśpiła.

Byłyśmy z młodym w szkole i w hurtowni na dzieciowe ciuszki. Chciałam Majce jakąś czapkę i buciki ciepłe, ale nic mi się nie podobało, za to rajstopki pokupiłam i broszkę do inhalacji.
Zbieram się po młodego.

Ola - Po prostu gastroenterolog poradzil zeby zrobic badanie kału na krew utajoną i posiew. To z posiewu wyszlo.

A propos poloznej to ja z kolei bardzo lubię jak przychodzi [emoji23] zawsze u nas coś się zadzieje i przynajmniej mam kogo spytac [emoji6]

Aniek No właśnie sama sie przestraszylam ze kilka miesięcy z bolem to zwariowac przeciez mozna... ale chyba to nie jest tak, wydaje mi się, że po jakims czasie dziasla wracają do normy a potem znow żęby atakują..?

Moj tez ma wytarte kudełki... [emoji16] a takie miał ładne

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka dziewczyny,

Dzięki za rady , był czopek, a raczej jego 1/4 i była kupa. On z reguły rzadko robi i się tym nie przejmowalam, ale tym razem cierpiał, wiec musialam mu ulżyć.

Dziś byliśmy na szczepieniu, moje szczęście waży 6620 - 50 centyl ,no ale ma już 3,5 miesiąca [emoji4] szczepienie zniósł dzielnie, on zawsze taki grzeczny u lekarza, za to w aucie nie lubi jeździć i daje mi czadu, nie wiem jak my na ferie do Białki dojedziemy

Emol nocka u mnie nie tak źle, 0, 4, 5 tylko kwekanie i 7:30 ,no ale to jest gorzej niż było [emoji39]

Chybra super torba [emoji106]

Aniek co za historia, koszmar jakich mało, dobrze że się udało ci uwolnić od tego człowieka

Uciekam ogarniać starszaka na jutro, bo do szkoły go dziś puscilam

Bab, mała patrzy w jeden punkt i nie reaguje na zaczepki czy próby nawiązania kontaktu, trwa to u nas do 15 sekund i zdarza się około kilkudziesięciu (20-30) razy dziennie. Gdyby to było czasami to jest ok, niestety u nas zbyt często się zdarza, chociaż ja tez myślałam ze to Ok.

Aniek, współczuje przeżyć i jednocześnie pocieszam się Twoja historia, ze ja tez sobie kiedyś życie uloze[emoji4] Jestes bardzo dzielna i silna moja droga[emoji8][emoji8][emoji8]U nas tez jest śledzenie, obserwacja miejsca zamieszkania, groźby, nękanie telefonami... Do tego alkohol i narkotyki, mieszanka wybuchowa.
Pięknie temat kupek podsumowalas[emoji23][emoji23]
Myśle, ze nie musisz się tym martwić, u nas są do tego predyspozycje i muszę to skontrolować.

Mi ostatnio jedna z moich klientek powiedziała jak mnie zobaczyła na ulicy, ze chyba mała spać mi nie daje bo widać ze zmęczona jestem[emoji12][emoji12]

Ola, popieram Age, zmień poradnie lub lekarza! Ja tez w między czasie trafiłam na kilku konowałów, szkoda słów na co niektórych idiotów! Najlepszy był ten, co bez żadnej rozmowy i zbadania dziecka wypisał receptę na płatna szczepionkę 5 czy 6 w 1 (teraz już nie pamietam), a Antosia po pierwsze była przeziębiona tego dnia i nie mogła mieć szczepienia, a po drugie akurat te lepsze obowiązkowe szczepienia ma wpisane w karcie darmowe ze względu na zamartwicę przy porodzie. Nie ma to jak swój pediatra, który zna dziecko albo chociaż czyta jej kartę wizyt. Moja lekarka już się przyzwyczaiła, ze mam mnóstwo dziwnych pytań, zreszta pielęgniarki[emoji12][emoji12][emoji12]

Chybra, jak samopoczucie? Super torba!

Misia, vit D, espumisan i delicol tez podaje. Czemu dajesz vit B i vivomixx?? Mi lekarka nic nie mówiła, żeby dawać coś poza wit d i preparatami na kolki.

Kylesa, jakby co to z padaczki niemowlęcej większość dzieci wyrasta i tym się pocieszam wyrazie co.

Antosia tez zaczyna mieć miejscami wytarte włoski a na czubku głowy ma kilka takich mega długich i sterczą jakby były na żel postawione[emoji23]
Wczoraj była jeszcze jazda po szczepieniu, dziś już jest nieco lepiej. Zeszła noc była bardzo ciężka, mam nadzieje, ze dziś uda mi się wyspać.

Zrobiłam porządek w Antosi szafie i musiałam zrobić trzecia wymianę garderoby, teraz już na 68 lub 3-6 miesięcy zaczyna nosić, bo 62 jest już za małe. Jak te nasze dzieciaczki szybko rosna[emoji4][emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Chybra ależ olbrzym.

Dzięki za wyjaśnienie tych zawieszek

Nam gastrolog powiedział ostatnio że na kolki najlepszy vivomixx (były robione badania) no i espumisan/eputicon na wzdęcia. Sab simplex to jakas moda i tak naprawdę nie wiadomo czy działa (akurat jutro dwa opakowania odbieram haha) a windi rozleniwia jelita itp. Wydaje mi się że co lekarz to inne zdanie.

U nas dziś nocka lepiej bo pobudki ok 24, 3 i przed 6. Za to od paru dni codziennie z rana mamy jazdę kolkowa / bądź ból brzuszka i to tak do 10-11 dopóki nie wybedziemy z domu także mam nadzieję że ten sam simplex jednak pomoże a jakby się okazało że faktycznie słabo działa to kupię vivomixx.

Ola W jeśli masz opcje zapisania się do enelmedu na darmową wizytę to moge ci polecić dobrego pediatrę.

Jeśli chodzi o spacery w taka pogodę to my nie wychodzimy wozkowo, jak coś to samochodowo coś ogarniam i ewentualnie odwiedziny domowe aby zmienić otoczenie. No i nie wiem jak młoda ubierać. Jak wy wychodzicie?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ola W to co ty masz za pakiet? Ile płacisz miesięcznie? Ja już chciałam zrezygnować z tego Aliansa. Ile dostałaś kasy za urodzenie? jeśli możesz napisać.

Kylesa nie mówię żebo w ogóle nie chodziła położna, ale powinna być do dyspozycji na telefon, a nie sama się narzucać. Ja też kilka razy do swojej dzwoniłam, bo fajna babka, ale denerwowało mnie jak sama musiała przychodzić i siedziała godzinami.
Nie wiem jak z tymi zębami, bo wydawało mi się że jak dziąsła puchną, to już jest ząbkowanie niedługo, że to się nie cofa i nie powraca. Moje chłopaki miały wczas zęby, ale była ostatnio kuzynka męża i jej mała ma 5mcy i nic, a innej kuzynki synek ma 9mcy i też nic:szok:

Aha jaka waga Mikusia, kawał chłopa. Jak nocka po szczepieniu?
Do feri, to już może polubi samochód;)
Widzę że u starszaka lepiej, na szczęście.
Tak , uwolniłam się i to dosłownie.

Patuszka dziękuję. My kobiety musimy być dzielne, dla siebie i dzieci. Na pewno ułożysz sobie życie. Jesteś młoda, atrakcyjna i mądra. Nie możesz pokazać że się go boisz. Ty masz na kogo liczyć i to jest super, a ja byłam zupełnie sama, pracowałam na dwa etaty ale wywalczyłam dla mnie i synka spokój.
To faktycznie u nas takie zamyślenie jest rzadko, nie tak często jak u was. Oby Antosia z tego szybko wyrosła.
Maja też już większość rzeczy na 68 nosi, ostatnio kupiłam jej kombinezonik w Pepko 74 ale rozmiar, rozmiarowi nierówny.

Chybra jaka wielka dzidzia , matko jak urodzić taką"kruszynkę"? Gratulacje.

Bab ja do tej pory na bodziak i rajstopki/leginsy zakładałam pajaca z cieniutkiego polarku i opaska, cieniutka czapeczka, a dziś kombinezonik z grubego takiego kudłatego polaru. Strasznie u nas wiało i cały dzień deszcz.

Muszę jakiś śpiworek kupić i buciki jakieś ciepłe niechodki, czapkę ciepłą i rękawiczki bo nie mamy.

Majcia zasnęła po 24.00 a ja jeszcze pranie musiałam zrobić i jakiś obiad na jutro. Nawet sobie nogi wydepilowałam. Mój cudny depilatorek przez rok czekał w szafce. Tak się dziś napracowałam po południu, że kręgosłup mi wchodzi w d..ę. Pojechałam w domu odsprzątać, od jutra się przenosimy powoli. Przeraża mnie ta przeprowadzka.:baffled:
Dobranoc laski

Do góry