reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Witam nowe mamusie! Takie przeżycia zawsze dostarczają przeżyć i wyrzutów sumienia, wiem o tym, bo sama naszemu pierwszemu synowi nie wiedziałam jak pomóc, a miał skazę i azs.
Współczuję, ale to bardzo wzmacnia psychikę i więź z maluchem :blink:

Kurczę ale jesienne powietrze już jest. Byłam z synami u rodziców. Poćw z K. Teraz L śpi, K też. Czas na ulubione płatki z miodem , rodzynkami i słonecznikiem i odpoczynek przed tv. Później mam nadzieję na spacer.:blink:

reklama
Dobrze, że chociaż dziś nie pada to przyjemniej z domu wyjść :) My właśnie wróciłyśmy ze spacerku, Trochę płakała przed wyjściem ale na dworze prawie od razu usnęła :) teraz też sobie śpi. Chybra smakowicie brzmi mniammm :) ja bym czekoladę zjadła, a mój ulubiony serial nie chce mi się załadować na ipli ;/

Napolka współczuję kataru u malej. Czym odciagasz? Jak czesto? Z ciekawości pytam bo ja mojej codziennie rano odciagam bo jej tam coś furczy.
Ja bym poszła do innego lekarza..
A próbowałaś na ulewanie tego hmm.. nutritionu? Ja próbowałam ale nie pomogło. Ale nam przeszło po ćwiczeniach u fizjo bo mamy nieprawidłowe napięcie mięśniowe na brzuszku.
I znam ten ból jak się dziecko nie budzi na karmienie przy zoltaczcr:/ ale było minęło uf
Jaki serial???

Hej bloomka! Super że starasz się wrocic do kp:) u nas też była zoltaczka przez co wyszłam że szpitala dopiero tydzień po porodzie. Ale już jest dobrze wszystko.
Skąd jestes? To Twoje pierwsze dziecię?:-)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Napolka ja town dz kapturkiem. Próbowałam bez ale Artur nie potrafi złapać. Również z początku tak miałam ze za mało przybieral i musiałam wstawać co 1,5-2 h. Ale przy tym brałam felmatiker na laktacje i miałam czym karmić. I też miałam problemy z wybudzenuem w nocy. Do teraz ma ze je ładnie przesypia.

Poplakiwanie się skończyło jak wyszła wielka kupa na całego pampersa. Ale marudny nadal jest.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova- ja odciągam zwykłym aspiratorem NoseFrida wtedy jak jej bardzo przeszkadza i słyszę właśnie takie furkanie (wcześniej psikam Mucofluid bo nam przepisał to lekarz). a później nawilżam nosek wodą morską. Nie korzystałam z nutritionu. Trochę już z brzuszkiem lepiej nie stęka tak często. Cały czas tzn przed każdym karmieniem podaję espumisan. jeśli chodzi o serial to oglądam Przyjaciółki.

Emol - u nas też kupka :) może nie taka wielka ale zawsze coś. tak mniej więcej co drugi dzień robi. :)

Ile placilyscie za pakiet szczepień czyli 6w1 , rotawirusy i peumokoki ? Ja dziś pytałam w paru aptekach to generalnie jest problem z dostępnością 6w1 i rota ale cena też mnie zmiażdżyła bo wszędzie koszt ok 1000-1100 a jeszcze jakiś czas temu jak znajome szczepily to płaciły 530-600. Czy to możliwe że tak podrożały?

No i pytanie bardziej intymne ;) jak powinny wyglądać mniejsze wargi sromowe u dziewczynki? Czy powinien być taki trójkąt czy powinny się rozchodzić że tak powiem na całej długości ? Wydawało mi się że na początku rozchodzily się całe a dziś jak sprawdziłam ("zapomniałam żeby to robić po każdej kąpieli) to wygląda jakby na górze trochę zaroslo

Ja również witam nowe mamy na forum

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

O masakra!!! ale ceny wysokie :szok: ja szczepię podstawowymi szczepionkami z NFZ ale dodatkowo wykupiliśmy z mężem rotawirusy i meningokoki.:) Rotawirusy kosztowały 299 zł a meningokoki 339 zł :eek: Jeśli chodzi o wargi sromowe u dziewczynek. hmm. nie przyglądałam się aż tak bardzo. Zawsze jak przemywałam to sprawdzałam tylko czy kupka nigdzie nie została ale nie zastanawiałam się nawet jak powinno to wyglądać :baffled: chyba dziś po kąpieli jej sprawdzę.

Napolka No to ja miałam podobnie z lekarzami... wiec wyszło na to, ze decyzje o nutramigenie podjęłam z mężem tylko... a teraz nie wiem czy to dobra decyzja... i w ogole jedne lekarz mowi "częste zmiany sa bardzo złe" inny "trzeba zmieniac, zeby trafic na odpowiednie mleko". A ja mam wrazenie; ze to jednak było złe. I ze powinnam albo od razu zmienić na nutramigen albo nie zmieniac wcale. I boje sie, ze mu tylko niepotrzebnie podraznilam ten i tak niedojrzały układ pokarmowy

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witam, nowe mamy na forum :)

Bab, kurczę też tak dokładnie się nie przeglądałam tylko właśnie sprawdzam czy gdzieś kupy nie ma pomiędzy, ale nie zauważyłam żeby się zrosly.
My za 6w1 i rota placilismy 485zl.

My dzisiaj dwa spacery zaliczone, 0czywiscie z krzykiem z nich wracamy bo Iga w dzień je nawet co godzinę...krzyczy dalej jak krzyczała już nie mam na to siły ale cóż minie mam nadzieję niedługo...
Po tabletkach anty. Mam od wczoraj lekkie brązowe plamienie ehh myślę, że to chwilę będzie.

Nos czyszcze jej rano i wieczorem, w dzień też jak dużo płacze to jej fuczy ;)

reklama
Napolka jest nowy sezon? Czy oglądasz nie na biezaco?
Ijaaaa sprawdzilam, jest nowy sezon! Dzieki! Nie wiedzialam[emoji16][emoji16][emoji16]mój wieczór uratowany bo mąż wyszedł z kolegami.

Bab 6w1 200 rota 300 albo na odwrót
Ale na to w przychodni placilam nie w aptece, U nas nie można mieć swojej tylko mogę sobie wybrać w przychodni
Kurczę nie zwróciłam uwagi jak wyglądają. Patrzę tylko czy nie ma kupy i zamykam haha

Ewella plamienie? Miałam nadzieję że w koncu nie będę musiała we wkladkach chodzic:/ ciekawe. Ja już mam siebie dość od tych tabletek jestem zrzedliwa okropnie.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry