reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol moja też się lubi uśmiechać do wszystkich a płacze głównie ze mną w domu :D

Kylesa moja na brzuchu usypia poza rekami:D chyba że w nocy to zasypia sama w łóżeczku, jakby jej ktoś baterie wyciagnal.

Ewella super że wychodzicie i że wyniki dobre!! A tam też było tak gorąco jak na raciborskiej?;D
Cieszę się że Twój mąż się zorientował że ma dziecko:D

Pola tylko szkoda tych pieniedzy:D

Aim bedzie spał jak będziesz chodzic:D

Emol współczuję kolki. Ja miałam hardcore kolkowy na poczatku, w 6 tygodniu to już byłam obeznana w kropelkach, a teraz w 8 tygodniu to już nie pamiętam że były takie noce;-)
Młoda od 3 dni śpi o 22 do 8 rano z dwoma przerwami (dziś z tylko jedną) więc jest sukces.

Ola W spróbuj może mniej laktozy? Tzn kupuj nabiał bez.laktozy może będzie lepiej. Ja kupuje mleko masło ser i serek wiejski bez :)

Chybra szkoda tego wesela! Myślisz że do wiosny?

Przyszła mamusia mi.lekarz powiedział że w nocy przerwa max 5h żeby się nie odwodnila. Dziś zrobiłam 6h przerwy bo spala a wcześniej się sama budziła po 5.

Olisiaa na nie wiem ile moja ma, patrzę po ubraniach ale na chrzciny kupię dopiero za miesiąc

Kasia832 mojej też charczy czasem chrapie, używamy nawilzacza powietrza na noc. Ale na badaniu u pediatry przed szczepieniem nic osluchowo nie ma a nadal tak charczy więc to chyba normalne

Bab ja się nauczyłam nic nie planowac:D ale wybieram się dziś na urodziny i jutro - dziś na grilla. Najwyżej będę nosić cały wieczór [emoji16]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
No właśnie ja dzisiaj też grillowo a jutro wieczorem urodziny domowe ale jutro to i tak na chwilę tylko wpadnę

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie ja dzisiaj też grillowo a jutro wieczorem urodziny domowe ale jutro to i tak na chwilę tylko wpadnę

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Mam wrażenie że idziemy na te same urodziny:D my dziś zachaczymy o grilla podczas spaceru więc mam nadzieję będzie spokojnie;-) chociaż na chwilę

Mój też czasem tak charczy, podobno to normalne, więc się za bardzo tym nie przejmuje.
U nas bez zmian, młody grzeczny (w miarę) [emoji6] nocki ładnie przesypia, w dzień śpi mało, nie marudzi ale też zrobił się nieodkładalny. Najlepiej się śpi u mamusi na rączkach.

My też się chustujemy, ale ja mam tkaną, lenny lamb. W takie upały wasze maluchy nie wkurzają się jak są zawiązane? Szczególnie w domu. Bo na dworze zawsze śpi. Bo mój po jakimś czasie się buntuje bo jest cały spocony.. zaliczamy każdego dnia dwa krótkie spacerki w chuście [emoji4] też uważam to za cudowny wynalazek i nie wyobrażam sobie jakbym funkcjonowała bez chusty [emoji6]

My jeszcze dalej sami w domu, bez taty. Jest mi mega ciężko, ale jeszcze tylko dwa tygodnie.

Pozdrawiam was mamuśki i maluszki! [emoji8]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Moja juz co prawda we wt bedzie miala 2 miesiace spi od kilku dni super w nocy dzis rekord od 21.30 do 10.Pierwsza pobudka
4.30!!!!! Czyli 7h potem 7.30 i 10.
W dzien tez spi dobrze po prostu spioch mi sie trafil.
Nie budze jej w nocy bo nie jest glodna widocznie a poza tym przybrala juz ponad 2kg od urodzenia wiec sensu nie ma.

Wczesniej budzila sie w nocy co ok 2h

Ewella super ze wychodzicie a maz mistrz!:D

Emol kurcze wspolczuje mam nadzieje ze mlody dzis bedzie spokojniejszy a przede wszystkim ze nie bedzie go bolec.

My chrzcimy we wrzesniu ubranko ma na ktorym pisze 6m.Wczoraj siostra jej kupila w lumpie nowka za 20zl:D do tego sa takie fajne gatki- majty pumpiate ale sa zdecydowanie za duze a sukienka ok.
1503062466-aaaaaa.jpeg

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Emol moja też się lubi uśmiechać do wszystkich a płacze głównie ze mną w domu :D

Kylesa moja na brzuchu usypia poza rekami:D chyba że w nocy to zasypia sama w łóżeczku, jakby jej ktoś baterie wyciagnal.

Ewella super że wychodzicie i że wyniki dobre!! A tam też było tak gorąco jak na raciborskiej?;D
Cieszę się że Twój mąż się zorientował że ma dziecko:D

Pola tylko szkoda tych pieniedzy:D

Aim bedzie spał jak będziesz chodzic:D

Emol współczuję kolki. Ja miałam hardcore kolkowy na poczatku, w 6 tygodniu to już byłam obeznana w kropelkach, a teraz w 8 tygodniu to już nie pamiętam że były takie noce;-)
Młoda od 3 dni śpi o 22 do 8 rano z dwoma przerwami (dziś z tylko jedną) więc jest sukces.

Ola W spróbuj może mniej laktozy? Tzn kupuj nabiał bez.laktozy może będzie lepiej. Ja kupuje mleko masło ser i serek wiejski bez :)

Chybra szkoda tego wesela! Myślisz że do wiosny?

Przyszła mamusia mi.lekarz powiedział że w nocy przerwa max 5h żeby się nie odwodnila. Dziś zrobiłam 6h przerwy bo spala a wcześniej się sama budziła po 5.

Olisiaa na nie wiem ile moja ma, patrzę po ubraniach ale na chrzciny kupię dopiero za miesiąc

Kasia832 mojej też charczy czasem chrapie, używamy nawilzacza powietrza na noc. Ale na badaniu u pediatry przed szczepieniem nic osluchowo nie ma a nadal tak charczy więc to chyba normalne

Bab ja się nauczyłam nic nie planowac:D ale wybieram się dziś na urodziny i jutro - dziś na grilla. Najwyżej będę nosić cały wieczór [emoji16]

Pumelova tak, butelka calma ceni sie jak za zloto;) udanego grilla i urkdzin jutro! :)
Bab tez baw sie dobrze na imprezkach:)

Kasia az unormuje sie laktacja to lepiej wybudzac, zeby produkcja mleczka ruszyla dobrze, a potem nie trzeba;)

Moja troche charczy ale przede wszystkim kicha non stop;)

Maziajka sliczna kiecka dla malutkiej!:) i jaka cena wow!:)

ewella fajnie że będziecie w domku :)

pumelova dajesz mi nadzieje że te bóle miną i będzie normalnie kiedyś :) bo dziś tylko płacze jak nie śpi... ale na szczęście śpi trochę

Linoone super że dajcie radę w dwójkę :) tatus wróci stęskniony to będzie nosił :)

Maziajka fajna sukienka :)

my też chrzcimy we wrześniu :) ubranko kupię chyba tuż przed żeby za małe nie było :) chyba że mi się coś trafi fajnego :)

Pumelova no myślę, że do wiosny, bo wiesz, zaraz dni będą coraz krótsze, ciemne, ja z 2 dzieci w domu, na spacer ciężko będzie wyjść, z resztą zima zawsze jest ciężka:-p Chociaż nie powiem, lubię ją i na pewno nie będzie taka fatalna jak z K.

No ogoliłam nogi, umyłam głowę, umalowałam pazury u rąk i nóg i zrobiłam obiad, smrody śpią.

Babeczki z przychodni były i tyle wizyt mamy z L, że szok, poradnia neonatologiczna, usg bioderek i brzucha, pediatra, chirurg, szczepienia i coś tam jeszcze, a i alergolog K. No najeździmy się.

Muszę coś zjeść;-) ;)

Linoone zleci[emoji173] psiaki pilnują młodego?

Maziajka czyli jest jedna rzecz z którą mam (miałam) lepiej - moja się budzi od długiego czasu po 5h w nocy a dziś się po 6h obudziłam ja- ona spałaby dalej:D aż mi lżej:d
Super kiecka!

Abed a masz jakąś karuzele? Moja nie płacze tylko jak coś ogląda - karty kontrastowe, obrazki na ścianach, lusterka, karuzele. Jak jej się nudzi to ryk, a na rękach znów cicho bo ogląda wszystko

Chybra zleci do wiosny:-)

Ewella, Ola - zauważyłam że moja się zaczęła obracać tylko w lewo od 2 dni (A mieliśmy przerwę w ćwiczeniach!) I fizjo stwierdził że faktycznie wygląda jak początku asymetrii, jak nie przejdzie do poniedziałku przy normalnych ćwiczeniach to zaczniemy ćwiczyć asymetrycznie. I w ogóle to jak tylko przestaliśmy ćwiczyć to spowrotem ulewa. Niesamowite jak te ćwiczenia dużo dają. Polecam Wam jak najszybciej:-)

reklama
Do góry