reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova jesteśmy na Ligocie w Tychach nie ma dla dzieci oddziału. Dowiedziałam się jeszcze, ze ma asymetrie ale to u neurologa później mamy skontrolować.
Oczywiście dzisiaj ja płacze więcej niż Iga..ale myślę, ze jak jest wszystko dobrze to jutro pójdziemy do domu.
My szczepienie mamy mieć 1 września ale ja dalej nie wiem czy 5w1 czy 6w1 ...

Kasia gratuluje mieszkania, co swoje to swoje a rzeczy pomału kupicie wiadomo na początek dużo potrzebne jak nie macie nic swojego teraz ale będzie dobrze :)

reklama
Ewella piona! Kolejna wspólna rzecz - asymetria [emoji23][emoji23][emoji23]

Kurde wasze dzieci śpią po 3h, a moj max pol h... a dzis przez swoje krzyki to od 5 rano spałW SUMIE moooze z półtorej godziny.... a chyba godzine tylko...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pumelova mamy kilka swoich rzeczy jak sofe, komode i dwa regały hehe Także łóżko do kupienia,szafa,pralka,lodówka,jakiś stół i krzesła,tak żeby było na początek.
Ewella to mieszkanie to nie na własność niestety...

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

No i koniec końców byliśmy w czwórkę na pierwszym takim dłuższym spacerze, L był cudowny, wychodziliśmy pokłóceni , ale po drodze wszystko obgadaliśmy i na powrocie było już ok. Zawsze mówię, że spacer dobry na wszystko ;-) ;)
A teraz ja karmię L, a mąż zabrał K do teściów, taki kompromis, przynajmniej ja nie muszę ich oglądać:-p

Pumelova jeszcze nie próbowałam, a to będę musiała ściągać laktatorem mleko i podawać w butli? Trochę szkoda by mi było znowu do niej często wracać, bo dopiero co nauczył się ładnie przez kapturki ssac. Gratuluję 7 tyg, a dopiero co urodzilas a tu jak szybko czas leci. A co do kuby, na pewno kiedyś trochę mniej się wsciekalam bo miałam nieco więcej czasu aby posprzątać, a on gotował, ale potem ciąża i zwolnienie to nudziło mi się w domu to co chwilę sprzatane było i gotowane i tak się przyzwyczaił ze nawet gotować nie musiał. Mówiłam mu ze Artur potrzebuje trochę uwagi jednak i nie będzie tak czysto i wolałabym aby nie pozostawial po sobie syfu. Ale wiesz jak to jest, jak mowwisz to nie słyszy, a jak krzykniesz to "dlaczego krzyczysz a nie rozmawiasz" przynajmniej dzisiaj jest dobrze i mam nadzieję że zrozumiał i będzie pamiętał. Wczoraj jeszcze pytanie zadalam czy "chce mieć zarobiąna, zaniedbana kurę domową czy żonę partnerkę? Bo jak narazie chcesz aby wszystko było na mojej głowie" i chyba to tak na niego zadzalalo, bo który facet chce mieć brzydką żonę, zmęczona życiem.

Maziajka my wczoraj 5 tygodni skończyliśmy ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Emol, można go mieszać z mlekiem w butelce lub podawać łyżeczką przed karmieniem piersią, ma konsystencję kiślu. Z jednej miarki wychodzi tego moim zdaniem za dużo, Antosia zje max połowę lub 2/3. Gdybyś zdecydowała się na nutriton to jeśli jesteś z Warszawy to w lodziarni Haagen Dazs dają bordowe plastikowe łyżeczki, którymi cudownie się go podaje[emoji23] będąc jakiś czas temu w W-wie kupiłam i znalazłam ją później w torebce[emoji6] ma idealną wielkość do małej buźki i Antosia bez problemu z niej jadła już w 2 tygodniu[emoji6] Mojego mleka zmieszanego z nutriton za diabła nie chce jeść do teraz... Co innego łyżeczka[emoji16]

Ola, moja ma cały czas katar, trochę kicha a jest zdrowa[emoji6] pediatra mówi, żeby się tym nie martwić, maluszki tak mają[emoji6]

Jeeeeeest!!! Normalna kupka zrobiona w trakcie karmienia bez bólu i płaczu[emoji123][emoji123][emoji123][emoji323] wiem, zostałam szaloną kupkową matką [emoji23][emoji23][emoji23] ale nie myślałam, że można się tak z tego cieszyć[emoji16][emoji16] dziecko od razu spokojniejsze, ja zresztą też. Muszę pogadać przy okazji z pediatrą bo mała ewidentnie nie toleruje penicyliny, wcześniej miałam antybiotyk z grupy cefalosporyn i nic się nie działo. Zmiany na twarzy też są mniejsze i znika zaczerwienienie. Jednak coś jest na rzeczy z matczyną intuicją[emoji106][emoji106] zaliczylysmy wieczorny spacer, później była kąpiel i Antosia śpi jak aniołek [emoji72] kocham nad życie moją dzidzię[emoji173][emoji173][emoji173]

Dobrej nocy[emoji4]

Skasowało mi się eh.

Maziajka moja już często je krócej ale nie wiem czy się najada bo czasem chce po chwili znow. Ale częściej je tak do 15 minut jednorazowo.

Ewella lepiej być w szpitalu jeden dzień za długo niż żałować potem. W sumie ja też mam najbliżej ligote przecież. Trzymajcie się tam:* jak się objawia asymetria? Wy to widzicie? Bo my chodzimy do tego fizjo i on nie widzi asymetrii, ale z powodu krwiaka musimy ćwiczyć żeby do niej nie doprowadzić.
5w1 od 6w1 różni się chyba tylko liczba wkluc no nie? Bo 5w1 jest bez wzwb?

Ola moja w ciągu dnia ma zazwyczaj jedna drzemkę taka dluzsza a reszta to pół godzinki i płacz albo marudzenie:p

Kasis831 ale faktem jest że jak teraz kupicie to już będziecie mieli swoje rzeczy :-)

Emol to się podaje przed karmieniem piersia - rozpuszczone w wodzie łyżeczką. Ja podawałam rozpuszczone w moim mleku - nie musiałam podgrzewać bo trochę odciagnelam i wymieszałam i gotowe. Mam nadzieje ze Ci się w koncu poukłada z Kubą tak jak powinno:-)

Patuszka moja też nie chciała tego nutritionu jeść za bardzo bo to taka papka. Ale ja zwykła łyżeczka podawałam, Ale jest do niej przyzwyczajona bo kropelki dostaje na lyzeczce.
Gratuluję udanej kupy :D
Nas dziś boli brzuszek od 2h, pierwszy raz uzylam rurki windi super sprawa, ale jak parę gazów poszło to mój wokal ja wziąć na ręce zamiast jeszcze poczekać więc do końca jej nie pomogliśmy. Ale u nas to chyba z powodu wczorajszej szczepionki doustnej bo nas ostrzegala że może tak byc - poza moim mlekiem nic nie piła do tej pory to może brzuszek boleć.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova nie wiem dokładnie do której goście siedzieli, bo ja podałam im kolację przed 23.00 i przywiozłam moje maluchy do mieszkania. W domu mieliśmy zostać pierwszy raz na noc, bo moja siostra z mężem też tam zostali, ale jednak dla Mai było za głośno i większość czasu siedziałam z nią sama u góry. Bez sensu serwować dziecku tyle doznań, szczególnie że ona jest wrażliwa na bodźce. Ogólnie była grzeczna, ale ciągle się zrywała jak coś ją wybudzało i mocno przez to płakała.
Widzisz, tak się bałaś szczepienia, a nie było tak źle. Fajnie że Agatka to dobrze zniosła. Piękna waga, duża kobietka.❤
Zapewniam Cię, że już nigdy nie przestaniesz się martwić o swoje dziecko. Znam to dobrze z doświadczenia.;) Przeżywa się razem z dzieckiem wzloty i upadki.

Emol żebyś wiedziała , jak mąż w domu, to tylko mam więcej roboty, poważnie. Tylko ja już się przyzwyczaiłam i nie denerwuję się , bo to bez sensu. Na pierwszym miejscu są dzieci, bo muszą być zadbane, na drugim jestem ja i moje potrzeby(włącznie z wypoczynkiem) a dopiero później reszta np.porządki, zakupy itd.
Świetna sukienka i śliczne szpilki!

Ewella z Igunią musi być wszystko dobrze, zobaczysz. To na pewno w tych oskrzelach miała z płaczu. Dobrze że możesz być razem z nią, ja też bym dzieciątka nie zostawiła.
Czym się ma ta asymetria objawiać? Życzę Wam żeby jednak tej asymetri nie było.

Patuszka jak aplikuję windi, to idą bączki i kupka, tylko czasem same bączki. Położna mówiła że do tego się dziecko nie przyzwyczaja i nie ma potem problemów z samodzielnym wypróżnianiem, tak że spoko.
Ja pamiętam jak pisałaś o twoim ciężkim porodzie i komplikacjach, tylko zdziwił mnie ten ropień, masakra. Mam nadzieję że teraz już będzie tylko dobrze i będziesz mogła karmić Antosię.
Imprezka dla solenizanta chyba udana, a ja z malutką raczej z" boku" imprezy byłam.:)
Najlepszego dla malutkiej z okazji miesiąca❤ .gratuluję bezproblemowej kupki.

Karuzela powodzenia na wizytach u gin i neonatologa. Oby już ta bilirubina spadła.

Kasia odciągniętego nie ma tyle ile dzidzia wyciągnie. Gratuluję nowego mieszkanka . Trochę was to szarpnie, ale będziecie w nowym mieszkanku.
Które pieluszki według Ciebie są najlepsze?

Katarzyna.anastazja podziwiam Was. U nas na zmianę musiałby ktoś dzień i noc z małą nad muszlą stać. Nie widzę tego.

Maziajka po imprezie ok. Jak pisałam wyżej nie bardzo wiem o której goście poszli. Najważniejsze, że dziś było tam w miarę ogarnięte.:tak:
Też nigdy nie pomyślałam żeby sprawdzać ilość mleka. Jak dziecko prawidłowo przybiera, to po co? Zazdroszczę unormowania laktacji. Jeju Jagodzia już 2 miesiące będzie miała, szok.

Dziś byliśmy wieczorem na długim spacerku, karuzela pisał że dziecko ma przesiurane pieluszki na plecach, a my mieliśmy dziś kupę aż po szyję:-D Zauważyłam że to te białe pampersy u nas się nie sprawdzają(dostaliśmy wczoraj ogromną pakę) tylko te zielone nie robią nam niespodzianek. Aaa a kupa się pojawiła jak byliśmy w połowie spaceru, żeby było zabawnie;-) ;). No i zaliczyłyśmw pierwsze karmienie na zewnątrz , w ogródku przed kawiarnią w kąciku, tyłem do społeczeństwa, na szczęście nie było ludzi.
Dziewczyny co myślicie o zakładaniu kolczyków u malutkich dziewczynek? Oczywiście nie zamierzam jeszcze tego robić, ale już o tym myślę. Bardzo mi się to podoba. A wiem że to jest dość kontrowersyjny temat.

reklama
Aniek czym mniejsze dziecko tym się mniej boi i nie nastawia się na ból. Moja mama swojej chrzestnicy na 1 urodzinki zrobiła u nie było krzyku.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry