reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Wysłalo mi się więc tutaj cd:D

Kasia831 te usmieszki wynagradzaja nieprzespane noce :-) nie sądziłam że coś w życiu tak na mnie zadziała;-)

Misia u mnie też było takie duze;-)

Aniek nowy buty to doperio poprawa humoru! Ja sobie kupiłam na wyprzedaży w hm za 10zl naszyjnik fajny [emoji173][emoji173]
Gratuluję miesiaca![emoji173]

Abed Tobie również gratuluje [emoji173]:-)

Kylesa gratuluje 4 tygodni:p[emoji173]
Uu u nas też były burze ale tej nocy nas oszczędzily. W końcu chlodniej!
Kiedy echo?

OLA w mojej jak wypada smoczek na spacerze to kładę ja w wózku na boku i daje pieluszke koło głowy tak żeby nie wypadł tak łatwo - wtedy się dowiedziałam że lubi zasypiać z pielucha przy buzi (każdy mi to mówił ale jakoś nie wierzylam) bo zasypia w sekunde.
Tak to wyglada: nie wyjsciowo ubrana bo jak się okazało 62 z H&m ma się nijak do innych 62:D
1502603242-aaaaaa.jpeg

Jestem wdzięczna bogu za smoczka![emoji16] jak jedziemy w aucie albo jesteśmy e foteliku w sklepie to jej nie wypada a jak wypadnie to już spi:-)

Alex ja jeszcze wybudzam ale generalnie moja już tydzień dosłownie noc w noc budzi się 3:30 więc nie muszę budzić:D

Kylesa moja na początku miała taki odruch wymiotny więc jej nie dawalam. Spróbowałam następnego dnia jak chciała i już tak nie bylo.

Maziajka dzięki za szybką odpowiedź:-))))

Aim hahah wygrałaś:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O fajoska kanapka [emoji4]!

A propos prezentów to mój niestety nie skumał że ma mnie obdarować i nic nie dostalam, nawet pół kwiatka... ech...

Kurcze a moj Szymek wczoraj mial jakby namiastkę kolki strasznie plakał i chciaĺ cycka ale go odpychal i nadal ryk. Ale trwaĺo to podejrzanie krótko jak na kolkę (?!)... moze sie to tak pozno rozkrecac? Miałam nadzieję że juz bedziemy bez kolki... buuu

No i smoka wyciagnelam z szafki. Ale Szym sie tym dławił... dziwne bo smok z aventu taki mniejszy 0-2. Nie dość że nie kuma jak to używać to jeszcze mało nie zwymiotował... hmmm miał ktoś tak?

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mojemu powiedziałam w szpitalu jak nas przyjmowali " miło by było po porodzie kwiatka dostać, po takich przeżyciach." Więc jaśniej nie mógł dostać informacji. A i tak nic nie Dostałam a mówiłam i było mi przykro :(

Za to wczoraj kupowałam hybrydy. Muszę odświeżyć, bo 10 miesięcy nie używane to moje żele poszły się walić. A jeszcze za tydzień idę kupić sukienkę na slub a małemu na chrzciny ubranko

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Emol ja coś podobnego pow mojemu i po prostu jak wróciliśmy do domu wszystko było posprzątane i były świeże kwiaty w wazonie, także i tak było mi w miarę miło, ale nic nie dostałam.
Z K dostałam misia i Metamorfozę Chody, a teraz nic, mimo że też mówiłam. Sama sobie kupiłam nową Chodę, bluzę i koszulkę:-p Całe szczęście, że na rocznicę kupił, bo bym go zeżarła:-p

Noc jak zwykle w miarę ok, 3 pobudki na papu, ale jestem mega niewyspana . L przestał robić co chwilę qpy, tylko tak ze 3 dziennie, fajnie, że mu się to normuje.

No nic. Trochę chłodniej jest, ok 13 na grila skoczymy do rodziców i może zaraz wezmę K na spacer.

Hejka. U mnie już pełna chata i powrót do rzeczywistości.. dziewczyny wczoraj zjechaly z wczasów... :) mega stesknione, zdazylysmy wczoraj iść na spacer z Pola, wspólnie wykąpać, wieczorem robią gwar jak Pola ma zasnąć ale mam nadzieję ze opanujemy to :)
Dziś piore pełna parą, obiad dla wszystkich itp. :D
Młodsza dziś jedzie na nocke do koleżanki a jutro szykowanie ze starsza na urodzinki.
Mąż w pracy więc dziś musimy na zakupy skoczyć.
U nas też pieluszka w użyciu podtrzymuje smoka, pachnie mamusia i mleczkiem nic więcej nie trzeba do szczęścia :D
Ja mojemu powiedziałam ze zamiast kwiatków chce bilet na koncert. Wcześniej czy pozniej I tak by kupił ale kwiatki zwiedna a bilet to koszt 400 zł (zdzierstwo).
Mój do prezentów nie ma głowy... Ale ja jak mam przypływ gotówki zawsze sobie jakiś prezent zrobię i z tego się cieszę :D
Ostatnio przesadzam małej nakupowalam gadżetów typu kokon zabawka do wózka trochę ciuchów wyjściowych no i sesja i moje konto puste :D trzeba mężem się wspomóc teraz :p
Lecę do kąpieli, nogi trzeba wydepilowac bo niedziela i ogarnąć włosy, makijaż :D
Miłego dzionka :*

U nas koszmarny wieczór i nie lepsza noc ..od 20 do 22.30 płakała i nie umiała zasnąć a o 3 30 jak się obudziła to krzyczała do 6 pierdziala jakaś wodnista kupa wyleciała, masowalam jej brzuch i zasnęła po 6. Wstała po 9 przebrana umyta i oczywiście płacze, pierdzi cały czas nie wiem co jej może jeszcze pomóc, ze smoczkiem walczyła pół h i dalej nie chce... jak zaraz wyjdzie się na spacer to pewnie będzie cisza...

Paninka no to teraz masz pomocników w domu ;) też muszę jej jakieś ubrania na jesień kupić :)

Miłego dnia :)

U nas koszmarny wieczór i nie lepsza noc ..od 20 do 22.30 płakała i nie umiała zasnąć a o 3 30 jak się obudziła to krzyczała do 6 pierdziala jakaś wodnista kupa wyleciała, masowalam jej brzuch i zasnęła po 6. Wstała po 9 przebrana umyta i oczywiście płacze, pierdzi cały czas nie wiem co jej może jeszcze pomóc, ze smoczkiem walczyła pół h i dalej nie chce... jak zaraz wyjdzie się na spacer to pewnie będzie cisza...

Paninka no to teraz masz pomocników w domu ;) też muszę jej jakieś ubrania na jesień kupić :)

Miłego dnia :)
A jak długo już jej dajesz kropelki?:* wodnista jest ok, już dziewczyny pisały:) u nas dziś też marudziła od 3:30 godzinę ale wystarczyło ja nosić i spala. Teraz nie chce kimac a my byśmy nie pogardzili, więc chyba musimy iść na spacer[emoji19]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

U nas po karmieniu o 4 oczy jak 5 zł ale trochę polezal później wzięłam go do siebie i pospalismy wszyscy do 8.30. Rozpusta normalnie ;-)

Że smoczkiem i pieluszka robie podobnie, ale Kuba nie jest molosnikiem smoka jak wypluwa znaczy ze nie potrzebuje.

Na wizytę do poradni brakowało nam badania moczu i mąż się spisał za pierwszym razem udało się pobrać.

Ah dziewczyny już raz na mojego narzekalam, ale chyba dzisiaj też muszę. Pracuje całe dnie, tyle co z dzieckiem widuje się po 21... w końcu długi weekend to może na chwilę się nim zajmie, pójdzie na spacer a ja w końcu zrobię sobie małe spa czyli na spokojnie umyć włosy i je ułożyć, zrobić maseczke... jak bardzo byłam w błędzie. Wczoraj cały czas razem, bo on nie wie o co mu chodzi, albo on chcę cycka, co z tego że ciągle chcę cycka i ulewa, a czasami aż tym mlekiem rzyga. -.- to dzisiaj o 7 wstał i mi mówi że z kolegami na motocykle jedzie, na 8 się omówił. Więc ja ciągle w domu z dzieckiem. Dla mnie najgorzej jest umawianie się z rana bo jestem sama, jest godzina 11 a ja nadal śniadania nie jadłam, nie wykapalam się, nie umylam nawet zebow, bo on zamiast chwilę się zająć dzieckiem abym miała na to czas, to on sobie wychodzi. Artur mi marudzi bo chcę iść na spacer, a ja nie wyjdę bo nie mam jak, nawet ubrana nie jestem, siedzę w staniku i majtkach. Przecież Kuba wie że Artur nie śpi 8-10 i jak idę na spacer to zasypia, a w tym momencie to nadal nie śpi i jest marudny i koło się zamyka. Ale jestem zła. :'(

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewuchy
U nas od wczoraj najlepsze rączki mamusi by smacznie spac ( pomijajac spacerki bo wtedy tez spi) Ale doslownie od wczoraj Sara odkladana do lozeczka sie wybudza I marudzi..Takze tulimy sie pol dnia z probami odkladania..Dobrze ze noce sa ok ( odpukac)
Syn moj pojechal z babcia na weekend do wojka..dzis wieczorem beda..a ja tesknie za tym moim szogunem.. ;)

Trzeba ogarnac sie do konca I na spacer..

Zycze wszystkim milego dnia..

Emol no niestety sporo facetow mysli zupelnie inaczej niz my..i w wiekszosci trzeba Im mowic bo sami sie niedomyslą..Z moim synkiem strasznie to przezywalam ze ciagle ze wszystkim sama..za to jak mlody mial 3/4 lata tatus zaczol sporo nim sie zajmowac..Teraz tez za wiele pomocy nie mam..choc wiecej niz przy pierwszym synku..ale tez tego nieoczekuje..widocznie sobie z tym nieradzi..za to wiem ze jam mala bedzie starsza to bedzie sie nią zajmowal..
Zycze wszystkim mamusiom wytrwalosci..faceci tez w tym nowym swiecie nie do konca potrafią sie odnalezc..Choc doskonale rozumie ze kazda z nas chce pelnego zaangazowania partnera..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Emol rozumiem Cie... Ale musisz z nim na spokojnie porozmawiać. Wyjaśnić ze jest Ci potrzebny, nawet do tego żebyś siku w spokoju mogła zrobić. Facetom trzeba uzmyslowic że też są potrzebni, oni za bardzo się stresuja. Mój nawet przy trzecim... ciągle myśli ze głodna a ja mu pokazuje ze spokojem włóż smoczek, przytrzymaj pieluszka, pokolysaj trochę dupsko i dziecko zasypia... a on od razu na ręce chce brać... tak samo nie lecę na złamanie karku jak wieszam pranie a ona się drze :D zobaczysz zacznie chodzić mówić co chce to będzie wziebowziety że gdzieś możecie razem wyjść aż czasem będziesz miała dość mój co weekend się pyta co robimy byleby nie siedzieć w domu...

Do góry