reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Kasiulka 100% racji. Taka dzidzia i tak się budzi do nocnego karmienia. Szczególnie jak nie dopajamy na początku. Karmiłam chłopaków na żądanie i fajnie przybierali.

Aga- km może ci klienci się Ciebie boją jak taka bojowa jesteś, albo nie chcą Cię denerwować.:tak:

Na początku wszystko dla dzidzi będzie prasowane, nie podobają mi się wygniecione ciuchy.

Marciaa witaj.

Ola W trzymam mocno kciuki za wizytę.

Pumelowa byłam w klinice, a bonifiatów w poniedziałek. Nie chcę sobie zamykać żadnej furtki. Ufam tym lekarzom w klinice i mądrze rozmawiają, czuję że się interesują dobrem moim i dziecka, a nie tylko swoim zyskiem. Anestezjolog opowiadał z zaangażowaniem o przebiegu sn i cc w moim wieku ( no bo wiadomo już nie jestem nastolaką) zobaczę co powie lekarz w bonifratów.
Fajnie że już wszystko dopinacie na ostatni guzik i mąż będzie spokojniejszy.
Mojego kolano boli, ale nic nie widać. Kupiłam mu opaskę uciskową. a z tym pogotowiem to był cyrk , bo w rezultacie wyszliśmy z tamtąd po 40 min.nic nie załatwiając :(
Nie upij się tam na tej parapetówie:p

Ewella super że malutka już taka waga.
A sen nie zły, nie ma jak to teściową wywalić z domu :D
Udanego spotkania.

Alex tak jak mówisz, stan zupełnie normalny w ciąży. Też mną targają takie emocje i stres co raz większy. Może dlatego, że to nie pierwsze dziecko i wiem co mnie czeka?

Co do rozkręcania laktacji, położna poleciła mi jakiś cudowny środek który warto kupić przed porodem. Ma wspaniale rozkręcać laktację już od pobytu w szpitalu. Odnajdę tę saszetkę i wam napiszę jak się nazywa.

Oliweczka jak to dobrze, że Cię wypuścili. Przecież jak z dzidziem w porządku to po co miała byś tam leżeć. Zawsze lepiej w domku.

Przed chwilą wstałam i jemy śniadanko. Jadę na zakupy i podlać tuje, potem w planach leżenie w cieniu. Wieczorem szwagierka ma wpaść to może jakiegoś grila zmontujemy?
Nie wiem dlaczego mi w poprzednim poście powycinało część wpisu?:crazy:
Miłego i słonecznego dnia.

reklama
Curran moje gratulacje! Wspaniałe i silne dziewczynki! <3 Kiedy będziesz Je mogła zabrać do domu? Jak ty się czujesz po cc?

Aniek42 ja też mam datę 12 lipca cc :)
ewella90 super ze wizyta udana :) miłego działkowania
oliweczkaa zdrówka :) zostałas przebadana i jesteś spokojniejsza mam nadzieje :) to czekamy na godzinę w
curran_twins cudowne wieści :) piękne dziewczyny :) gratulacje :) odpoczywaj :) już nie długo bedziesz miała je w domku :)

ja sie wzięłam za porządki z rana :) póki męża mogłam wykorzystać do wynoszenia :) teraz dokończę i obiad, a po południu tylko odpoczynek ;) mam nadzieje :D miłego dnia :)

Curran_twins - ogromne gratulacje!!! Piękne Królewny [emoji7][emoji7]. Jak wymiarowo wyglądaly w dniu porodu? Trzymam kciuki za rozkręcenie laktacji [emoji110][emoji110]

Aniek - ja mam wyprawę w darciu ryja, bo gdybym była cicha i pozorna nie przetrwalabym w zawodzie zdominowanym przez facetów [emoji1]. Do tego ludziska widzieli mnie i mój brzuch... I chyba boją się mnie denerwować... I nie daj Boże być przyczyną szybszej akcji "ojej... Wody odeszły /poród".

Jak tam Twoje tuje? Sami je sadziliscie? braliście koparke do wykopów, czy też mąż kopal dołki? [emoji6]. Ja się nastawiłam na iglaki we wrześniu.

Pumelova - a Ty znowu imprezujesz [emoji1][emoji3]. Fajnie, jeżeli dobrze się czujesz to korzystaj [emoji3]

Oliweczkaa - ale jaja z tym szpitalem..

Katarzyna.anastazja - z tymi dojazdami rozumiem [emoji6]. Ja robiłam mgr-ke będąc w ciąży że starsza córa. Termin miałam na 26.05, i jeszcze 2 tyg przed jej narodzinami (23.05) byłam na zajęciach. Ale miałam lepsze udogodnienia - bo jeździłam autkiem ze znajomymi. I tylko parę razy szybciej od nich wracałam PKP. Także jak jest dobrze, to nie ma co się nad sobą roztrzasac [emoji6].
Ta ciąża też jest dla mnie łaskawa (bardziej niż poprzednia), jedynie końcówka mało komfortowa, ale cóż..

Abed ekstra! Będziemy się wspierać. (Jak wytrzymam):tak:

Aga_km ja też bardziej rozdarta niż cicha, ale powoli z wiekiem chyba łagodnieję.:-p
Mąż kopał dołeczki. Zaraz wstawię zdj.jak pięknie. :-p

Ostatnia edycja:
20170623_200459-1-1.jpg

Załączniki

• 20170623_200459-1-1.jpg
    20170623_200459-1-1.jpg
    876,1 KB · Wyświetleń: 574
Megan22 Moj tez nawet przez sen pyta czy wszystko dobrze haha :D powiem Ci ze rozmiary jak dla mnie są ok, wzięłam 1 rozmiar większy bo nie przewiduje powiększenia znacznego ;)
Tobie również udanego dnia z rodzinką :*

Curran_twins super, gratuluję! Piękne dziewczynki :* Wszystkiego dobrego dla Was :*

Aniek a jakie wskazanie do CC?
Paninka mi kiedyś coś na folii nie wyszlo, ale ja mało piekę to bardziej dlatego niż przez to że papieru nie miałam. Jakby się wtopila folia w ciacho.
Kasiulka ja się na nic nie nastawiam. Tylko na to że się będę musiała młodego nauczyć. Choć już mi się nie podoba jego ulubiona pora aktywności ;P
Patuszka u męża w firmie nie ma żadnego planu jest wielką improwizacja. U mnie też w końcu gołąbki :) mama się zlitowala.
Pumelova ja mam płytki książkowe, ale zawsze się spotykam w przychodni z dziewczyna co ma jak ty i też usłyszała że znieczulenia nie dostanie. To jej drugi raz w poprzednim też tak było.
Ola mój też lubi prawe żebro, dziś to jestem przekonana że słyszałam chrzęst.
Megan rozdarcie, skurcze wow. Może być lada chwila.
A najlepsze że może jeszcze długo nic nie być. No to najgorsze w tym całym rodzeniu.
Oliweczkaa czyli noc pełna wrażeń, dobrze że cię przebadali, wiesz ba czym stoisz. Dużo zdrowia.
Curran_twins gratuluję piękne dziewczynki.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova chyba tak było bo i mi krew z nosa leciała a dawno tego nie miałam. dzisiaj muszę wyprać kocyk ten co przyszedł ostatnio do wózka, oraz wstawić normalne pranie. Leżę w łóżku nadal, czas się zebrać i wstać :)

Ewella jaki sen ;) mi się nic nie śni takiego. Żaden poród, ani już jak jesteśmy w domu. Tylko jakieś glupoty

Oliweczkaa zdrowia życzę, szybkiego obrotu sprawy ;) tylko zazdrościć

Curran twins gratuluję dziewczynek, a jak wymiary? Ja też z bliźniaków jestem wiec zawsze to mnie interesuje. Najważniejsze aby zdrowo się rozwijały

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry