reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Lilith,kylesa kciuki trzymam
Ja od czwartku 37+0 i gin powiedział że ciąża dowodzona i można rodzić ale na cc lepiej poczekać do zakończonego 38 tygodnia
Ja dziś zrobiłam zakupy w rossmannie,zamówienie na allegro wysłane,jutro paczka z apteki,wieczorem jeszcze zalicze plac zabaw z dziećmi żeby padły wcześniej
Kasiulka i tymuniek do was pytanie,jak z bólem obkurczania macicy?szczególnie Ty kasiulka bo po 3 porodzie jest podobno masakra i boję się tego bardziej niż porodu
A teraz najlepsze,mię mieć cc gdzieś za tydzień,na pewno 2 tygodnie przed terminem ze względu na cukrzycę na insulinie i wysokie cukry a dziś mój ginekolog mi pisze że nie ma kompletnie miejsca na Polnej,i dostał dla mnie skierowanie na...10 lipca,ha,termin mam na 13 lipca,to będzie 40 tydzień,mój lekarz zaczął bardziej panikowac niż ja,powiedział ze w poniedziałek idzie do przelozonej błagać o wczesniejszy termin,ja z 1 strony się cieszę bo jest większa nadzieja na SN,ale z drugiej z takimi moimi cukrami....wezmą mi małą po porodzie na kroplowke na pewno bo będzie miała za niskie.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Madziazt witam. Zrelaksuj się teraz jesteś już u siebie.
Tea no proszę u Ciebie też takie oblężenie. Oby się udało lekarzowi coś załatwić.
Rozmawiałam wczoraj z położna z rejonu, powiedziała że jak trafię do szpitala to mam zadzwonić bo ma tam jakieś dwie koleżanki. Jedna na trakcie porodowym i jedna od noworodków i laktacji Powiedziała co i jak z zapisaniem do przychodni i do kogo najlepiej. No i powiedziała że jak się upre przy cycku to postara mi się pomóc. Fajnie że to kuzynka męża :) dzidziowi też ja wybiorę.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

@pumelova - przez przypadek napisalam do Ciebie na innym wątku :D a tak czytam tutaj i czytam i chciałam zapytać o te twoje płytki[emoji14]bo mi tez spadają a lekarz nic nie wspomnial ani od 19 maja nie mialam robionych kolejnych badan[emoji14]Jakbys tam mogla zerknąc na wątek o heparynie w ciazy :D bede wdzieczna bardzo bardzo[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Emol nie wyszło u Was za szybko :-) każdy związek jest inny nie ma co porównywać, Twój facet jest starszy więc nie mieliście na co czekac. My mieszkaliśmy do końca studiów z rodzicami to nie jest powód do chwalenia się:D
Szybko i intensywnie - ważne że się kochacie i wam się układa:-))))

Aga km może pajaczki same zejda, byłoby fajnie:-) ciekawe z czego się robią bo chyba problemów z krwią nie masz. Ciśnienie też ma na to wpływ? Albo taka uroda po prostu, mi naczynka nie pekaja.

Kasia831 też super :-)

Ewella haha ale chęć ciągłego jedzenia mam od początku nieprzerwanie hahaha kurcze dobry pomysł żeby się codziennie golic. Ale zaś się upocic przy tym eh:p

Tea widzę że intensywne zakupy :-)) oby się udało z tym terminem wcześniej.

Martac88 wytrwasz! Musisz :-)

Misia super że masz fajna polozna. Ja może jutro moja zagadam jak będzie w przychodni bo się wybieram po skierowanie do hematologa. Od razu człowiek spokojniejszy jak wie że ma jakieś wsparcie z zewnatrz. Mnie przerazalo to że nie wiem co potem z dzieckiem itd ale ciocia będzie naszym pediatra i powiedziała że będzie do nas przyjeżdżać do domu a jej ufam więc jestem już mega spokojna. Szczepienia ogarnie, nawet mówiła że mi zrobi usg główki bo jest neonantologiem i zna dobrego człowieka od usg bioderek ;-)

Liluli biedna a czemu wyszedł zły zapis? Co się dzieje? Jesteś na standardowej obserwacji 3 dni?:* trzymaj się tam biedna

Megan już Ci odpisałam:-)) :*

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova - wlasnie tez tam odpisalam takze dzieki za info :* i super ze dostaniesz zaswiadczenie ze jednak mozesz rodzic ze znieczuleniem [emoji123][emoji9]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia no to będziemy sobie tak narzekać i stękać do porodu. Pewnie już po mszy jesteś? To ci babcia aparatka....

Madziazt witaj wśród swoich. Współczuję opuchnięcia. Wywar może być....ciekawy w smaku???

Emol hmmm...pytanie na poziomie.

Pumelova ja się tak zastanawiam z tym wynikiem, bo mam wizytę u gin.dopiero we wtorek i wtedy mi pobierze wymaz, a jak bym musiała tydzień czekać? Mogę nie doczekać.
Nie ma jak mieć znajomości, na dodatek u pediatry ;-)

Karuzela gratuluję wizyty. Będę trzymała za ciebie kciuki w piątek.
O jakich szczepieniach mówisz?

Aga_km i u mnie naczynka. Mam nadzieję że same się stracą.?

Tea to zakupy udane? Pozostaje mieć nadzieję, że lekarz załatwi wcześniej miejsce.

Martac gratuluję wizyty, obyś wytrwała jak najdłużej w dwupaku.

Liluli trzymam za Ciebie kciuki. Co na tym zapisie było nie tak? oby się szybko unormowało.

Karuzela i Aga_k_m - witajcie w klubie, mnie również wyszedł wynik dodatni GBS'u także antybiotyk przed porodem/w trakcie porodu nas czeka....Jedynie co to niestety muszę Was zmartwić, ale cc wcale nie chroni całkowicie dziecka przed zakażeniem :(, ale i tak damy radę pokonać to dziadostwo :D!

Emol - no to bardzo szybkie decyzje podjęłaś i w dosyć młodym wieku, ja to zawsze niezdecydowana i dopiero po 10 latach "chodzenia" zdecydowałam się na przyjęcie oświadczyn :p Ale ja zawsze byłam nieufna w szczególności do mężczyzn. Mąż się musiał nieźle przy mnie namęczyć, żeby mnie poderwać :p Był to pierwszy chłopak noi ostatni :)

Odnośnie ciąży donoszonej - zakończony 37 tydzień (37+ 0 zamiennie z 36+7) - czyli po tym jest tzw. poród w terminie natomiast nie mylcie tego 2,5 kg z wcześniactwem bo owszem wcześniaki zazwyczaj nie osiągają tej wagi. Ale waga poniżej 2,5 kg (2500g) uznawana jest za NISKĄ MASĘ URODZENIOWĄ i nie oznacza ona wcześniaka tylko wtedy mówi się o dziecku z hipotrofią. Stąd są to dwa zupełnie oddzielne pojęcia. Te hipotorofie się tam jeszcze dzieli na jakieś podrgrupy, ale nie pamiętam już tych wartości masy. Także tego... :)

Chciałam jeszcze się tylko pochwalić, że remont ruszył pełną parą i może za 3 miesiące będziemy już u siebie (o ile starczy funduszy na tak szybką akcję :()

reklama
Liluli a co nie tak z zapisem było?

Aniek chodziło mi o szczepienia w szpitalu, które są wykonywane. Z tego co się orientowałam to normalnie szczepią szczepionką Euvax, ale przy córce była możliwość zakupienia szczepionki Engerix. Teraz chciałam zrobić tak samo, a dziś z lekarzem rozmawiałam i mówił że to i tak to samo i po co płacić i znowu mam mętlik.

Do tego jutro jutro mam iść na badania krwi przed cc i wszystko ok tylko czy wynik może być wydrukowany czy musi być oryginalny z diagnostyki? jak myślicie?

Do góry