reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kochane szpitalne mamusie trzymajcie się, kciuki za Was :*

Ja już co noc mam schizy jakieś porodowe, a tu jeszcze tyle czasu:hmm: Wydaje mi się, że 37+0 to donoszona ciąża, ja jeszcze mam 1,5 tyg do tego czasu :baffled:

Ja niby wolę sn, ze wzgl na szybsze dojście do siebie, ale cc mnie nie przeraża, gdyby trzeba było to niech tak będzie. A o dawkowaniu zzo nie słyszałam:-p Ja sobie nie dawkowałam, tylko dostałam w kręgosłup i tyle, gdy się skończyło to musiałam już zacząć przeć.

Lewatywę można samemu zrobić, ale ja nie umiem , nie robiłam i teraz też nie zrobię, w szpitalu mi zrobią, tylko muszę mieć swoją. Znowu będzie strach czy toaleta będzie wolna hehe:-p

Wczoraj się basenikowaliśmy u rodziców i spacerowaliśmy. Dziś rano spacer, teraz ćwiczę, z tymże już mi syn zrobił drugą przerwę:-p Jakoś niespokojne ma te drzemki.
Non stop bym jadła! Na prawdę, po obiedzie zjadłam loda i truskawki z jogurtem i cukrem i cały czas nie jestem najedzona ehhh. Muszę się jakoś powstrzymywać. Po południu dzw do lab ws wyników gbsu i pewnie znowu połazimy.
Buziaki ;-) ;)

reklama
Abed może faktycznie tylko zmyślał żeby się wymigać od przedszkola.:wink:

Kasia ciekawa jestem co Ci powie położna. Może nie stosuj tej maści na razie?
Nie wiem jak teraz, ale jak ja rodziłam 9 lat temu, to nic sobie sama nie dozowałam.
Lekarz podał znieczulenie do kręgosłupa i od razu ulga, kazał spacerować i mówić jak bóle się nasilą i od razu przyjść jak poczuję parcie jak na kupę. Więcej razy nie było potrzeby podawać, tylko do szycia jeszcze chyba zastrzyk miejscowo.
Moja mała też mi gmera rączkami, ale gdzieś przy szyjce i to już od dawna.

Emol 4 kg. oooo to faktycznie klocuś.

Misia nadal cię trzyma? Kuruj się.

Pumelova dzięki za kciuki.
Ooo to dobrze, że jest jakaś nadzieje, że te płytki to nie przeszkoda. Zobaczysz co powie gin.

Linoone to ty już gotowa na maleństwo? Zazdroszczę. Ja nadal bez łóżeczka. Nawet chyba go już w tym mieszkaniu nie będę rozkładała...? Najwyżej mała będzie spała w gondoli, albo z nami kilka dni.

Chybra ja też mam coraz większe schizy. Nerwowa jestem i płaczliwa. Powtarzam sobie, że jeszcze trochę...
Ile się czeka na wynik z gbs??

Ja dziś prawie cały czas leżę i cały czas chce mi się płakać z bezsilności.
Jak wstaję żeby coś zrobić, to brzuch mnie boli i tak dziwnie twardnie. Wolę leżeć, niż przecholować. Nie mam już siły.

Aniek rozumiem Cię z ta bezsilnoscia. Ja z kolei nie wiem co robić. Siedzieć nie mogę bo mnie boli pod prawym cyckiem. Leżeć nie mogę bo mnie biodra bolą i w nocy nie dam rady. Depcze cały dzień, to znowu mi stopy mocniej spuchly. No jakaś tragedia dzisiaj.
Wzięłam prysznic to pod tym cyckiem skóra jest tkliwa jakaś. Na 18.30 do kościoła idę na mszę za babcie. Kochana moja wywinela mi taki numer że umarła w moje 26 urodziny, sześć lat temu. Ale na cmentarz pójdę w rocznicę, czyli w piątek.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Kobietki,
Witam się juz z Polskiej ziemi[emoji6]jestem juz od poniedziałku, ale jak zwykle dużo badań i latania. Wczoraj miałam wizytę. Szyjka długa, ale nie wiem ile ma, ostatnio było 3,5 cm, ale rozwarcie na 1 palec. Mam odpoczywać te 2 tygodnie, zeby wody nie odeszły, aż bedzie ciąża donoszona, u mnie jutro bedzie 36 tc. Maja wazy 2300g.
Niestety cieżko nadrobić Was, ale trzymam kciuki za wizyty i zbliżające się cc.
Katja ja urodziłam córkę w 38tc i była to ciąża donoszona, 37+0 jest ciąża donoszona.
Kylesa trzymaj sie[emoji8]
Pumelova mam nadzieje ze ułoży Ci się tak jak chcesz. Ja by wolała bez znieczulenia SN, ale wiadomo maleństwo najważniejsze.
Aniek42 współczuje kiepskiego samopoczucia[emoji20]
Misia12 ja mam tak tragicznie spuchnięte nogi, ze moja gin za głowę się złapała jak mnie zobaczyła wczoraj. Kazała mi gotować korzenie pietruszki i pic 2 szklanki wywaru codziennie. Tylko nie na noc, bo to moczopędne.

Miłego dnia![emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Olisia no niektóre pytania były głupie. To zapamiętam do końca życia
Nauczyciel do jakiego specjalisty musi się udać po zwolnienie lekarskie
A.funiatra
B pulmonolog
C. Gastrolog
D. Laryngolog

Tak to pytanie z BHP zwiazane...

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane szpitalne mamusie trzymajcie się, kciuki za Was :*

Ja już co noc mam schizy jakieś porodowe, a tu jeszcze tyle czasu:hmm: Wydaje mi się, że 37+0 to donoszona ciąża, ja jeszcze mam 1,5 tyg do tego czasu :baffled:

Ja niby wolę sn, ze wzgl na szybsze dojście do siebie, ale cc mnie nie przeraża, gdyby trzeba było to niech tak będzie. A o dawkowaniu zzo nie słyszałam:-p Ja sobie nie dawkowałam, tylko dostałam w kręgosłup i tyle, gdy się skończyło to musiałam już zacząć przeć.

Lewatywę można samemu zrobić, ale ja nie umiem , nie robiłam i teraz też nie zrobię, w szpitalu mi zrobią, tylko muszę mieć swoją. Znowu będzie strach czy toaleta będzie wolna hehe:-p

Wczoraj się basenikowaliśmy u rodziców i spacerowaliśmy. Dziś rano spacer, teraz ćwiczę, z tymże już mi syn zrobił drugą przerwę:-p Jakoś niespokojne ma te drzemki.
Non stop bym jadła! Na prawdę, po obiedzie zjadłam loda i truskawki z jogurtem i cukrem i cały czas nie jestem najedzona ehhh. Muszę się jakoś powstrzymywać. Po południu dzw do lab ws wyników gbsu i pewnie znowu połazimy.
Buziaki ;-) ;)
Co do lewatywy to tak czytam i stwierdzam że u mnie był luksus, ja byłam w osobnym pomieszczeniu, położna pytała czy ogoloną jestem, oczywiście się przygotowałam po czym mówiła o lewatywie co i jak, kazała mi się na bok odwrócić zrobiła co trzeba i wyszła, miałam osobna toaletę bo to tak jakby w jakimś gabinecie bylo

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Olisia no niektóre pytania były głupie. To zapamiętam do końca życia
Nauczyciel do jakiego specjalisty musi się udać po zwolnienie lekarskie
A.funiatra
B pulmonolog
C. Gastrolog
D. Laryngolog

Tak to pytanie z BHP zwiazane...

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom
Faktycznie głupie pytanie [emoji13] podziwiam osoby które to wymyślają za ich kreatywność hahahha
Właśnie najgorsze jest to że wiele pytań wcale nie jest związanych z daną dziedzina nauki

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry