reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Karuzela - jedynie co musisz mieć oryginalne to wynik grupy krwi i Rh oraz czasami wymagają też oryginału wyniku GBS. Reszta może być ksero lub wydrukowane ze strony diagnostyki. Przynajmniej u mnie w szpitalu tak to działa.

reklama
Polozna mowila ze spadlo tetno ale nie byla pewna czy Malego czy moze zlapalo moje i to moje spadlo. A gin wolal mnie wyslac na obserwacje bo z moimi przejsciami jest zabduze ryzyko.
Tu mi juz wychodzi dobre ktg i na ysg tez wszystko dobrze.
Jutro moj gin ma dyzur to sie dowiem wszystko.

Karuzela i Aga_k_m - witajcie w klubie, mnie również wyszedł wynik dodatni GBS'u także antybiotyk przed porodem/w trakcie porodu nas czeka....Jedynie co to niestety muszę Was zmartwić, ale cc wcale nie chroni całkowicie dziecka przed zakażeniem :(, ale i tak damy radę pokonać to dziadostwo :D!

Emol - no to bardzo szybkie decyzje podjęłaś i w dosyć młodym wieku, ja to zawsze niezdecydowana i dopiero po 10 latach "chodzenia" zdecydowałam się na przyjęcie oświadczyn :p Ale ja zawsze byłam nieufna w szczególności do mężczyzn. Mąż się musiał nieźle przy mnie namęczyć, żeby mnie poderwać :p Był to pierwszy chłopak noi ostatni :)

Odnośnie ciąży donoszonej - zakończony 37 tydzień (37+ 0 zamiennie z 36+7) - czyli po tym jest tzw. poród w terminie natomiast nie mylcie tego 2,5 kg z wcześniactwem bo owszem wcześniaki zazwyczaj nie osiągają tej wagi. Ale waga poniżej 2,5 kg (2500g) uznawana jest za NISKĄ MASĘ URODZENIOWĄ i nie oznacza ona wcześniaka tylko wtedy mówi się o dziecku z hipotrofią. Stąd są to dwa zupełnie oddzielne pojęcia. Te hipotorofie się tam jeszcze dzieli na jakieś podrgrupy, ale nie pamiętam już tych wartości masy. Także tego... :)

Chciałam jeszcze się tylko pochwalić, że remont ruszył pełną parą i może za 3 miesiące będziemy już u siebie (o ile starczy funduszy na tak szybką akcję :()
Mamusia muminka mądra glowa i wszystko jasne :) dziekuje :) czyli my od soboty bedziemy donoszone :) ale niech sobie tam siedzi dziocha do tego 7.7.17 :)...

Dziewczyny cesarzowe jutro.. trzymam kciuki!!!!

Lilith jak tam? Pewnie juz tulisz swoja corcie.. :)

Maziajka I Aha wypocznijcie bo jutro wazny dzien.. :)

Karuzela za ciebie tez 3mam mocno kciuki.. :)

Liluli co sie dzieje?mam nadzieje ze wszystko ok..

Emol, Kasia staz w zwiazku nie jest najwazniejszy..wazne ze sie kochacie.. :)

Tea ty tez masz termin na 13lipca? To tak jak ja I Misia :)
Ps. Oby sie znalazl wczesniej wolny termin.. :)

Misia i Aniek lacze sie w bolu..Jak dluzej stoje albo cos robie to brzuch rwie w dol..jak siedze to mala mega sie rozpycha..az boli..Jak klade sie spac to nogi i stopy zaczynaja bolec...Oj jak dobrze ze to ostatni miesiac.. ;)

Pumelova ja rodzilam bez zzo..a od polowy porodu (rozwarcie przestalo powiekszac sie) to i oxy podlaczyli..Bol ogromny ale jakos poszlo.. Kiedy zobaczysz malutką o bòlu zapomnisz :)

U mnie juz skorcze codziennie, po kilka/kilkanascie razy w ciągu dnia..Nieprzyjemne są..ale macica trenuje przed porodem..(z synkiem tak nie mialam)

Milego wieczoru dziewuchy

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Lilith,kylesa kciuki trzymam
Ja od czwartku 37+0 i gin powiedział że ciąża donoszona.
Właśnie zupełnym przypadkiem zobaczyłam ten post u mnie też od czwartku 37 :). Tylko ja niestety leżę już kilka tygodni w łóżku ( w tym 9 dni na patologii ciąży) z pesarem.. Mam nadzieję, że tym razem uda mi się dotrwać chociaż do początku lipca :).

A ja jestem niezadowolona. Seksy na nic się nie zdały. Szyjka. Miękka, tak jak ostatnio , nic się nie zmieniło w lepszym kierunku. Główka nisko, mały waży 2915, a myślałam że więcej. Do tego na papierze do szpitala wpisał mi któreś tam usg na którym miałam termin na 13.07 . Choć mi mówił w grudniu ze 8.07 i takim terminem wszędzie się poslugiwalam. (A z om wychodzi mi 5.07 )Szybko mnie z błędu wyprowadził. -.-

Artur jest przytulony twarzą do ścianki macicy wiec słabe zdjęcie. (gorne) drugie zdjęcie jest z kwietnia jak pięknie się odwrócił.
1498075890-aaaaaa.jpeg

1498075908-aaaaaa.jpeg

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka wieczorowo!
Też rodzilam bez zzo, nie wyobrażam sobie cesarki.
Liluli dobrze że wszystko już ok :)
Czasami się cieszę ze w lodówce tak mało jedzenia hihi i czesto nie wiem na co mam akurat ochote słodkie czy konkret, zjadłam podwójnie :D
Mamusia_muminka a dużo pomieszczeń do remontu?? U siebie najlepiej :)
Nie będę narzekać bo głowa boli ale strasznie żałuję że nie oddzielilismy się od teściowej i ze mieszkamy tak blisko ojca mojego M.
Aniek ja wizytuje w pon i też będę miała pobrany wymaz a terminy chyba mamy podobne więc się nie martw. Z tego co słyszałam jak nie ma badania GBS podają antybiotyk zapobiegawczo.
Kumpela kazała mnie uczulic jeszcze żeby po porodzie zrobili w szpitalu mi CRP. Jej coś tam namieszali i dziecko mogło wyjść do domu a ona miała zostać.
Pumelova dobry pediatra to podstawa, ale super nie będziecie musieli jezdzic, czekać w kolejce itp. ja jeszcze nie wybrałam lekarza a też muszę o tym pomyśleć. Ośrodek zdrowia mam pod nosem ale lekarzy fajnych niestety tu nie ma.
Dziś posprzatalam górę, umylam lodówkę i piekarnik. Zaliczyłam drzemkę w ciągu dnia więc jeszcze nie śpię a wszyscy już chrapia. Ciągle jakiś alarm słyszę, chyba w aptece się tak załącza.
W sobotę mamy gości, mąż mówi że będą nocować... trochę mnie to przeraża ale chyba damy radę.
Lecę spać, dobranoc.

Liluli trzymaj się, oby było juz dobrze.
Pumelova fajnie ci się trafiło z pediatra. Zazdroszcze, ile to myślenia odchodzi jak masz kogoś zaufanego.
Lilith znaka daj.
Alex no z tym szukaniem pozycji ciężko. W kościele jeżdżę procesja była i znów stopy jak balony. Dziś mi ciocia powiedziała że jakby brzuch opadł trochę :) ja go czuję pod cyckami samymi.
Emol nie łam się jak przyjdzie pora to i szyjka się pięknie skroci i otworzy.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hejka laski,
Ja już pod kroplowka, jestem druga w kolejce [emoji6] wiec zakładam, że około 11 może być po wszystkim.

Dzięki za kciuki [emoji4]

Ps. Ale mam stresa [emoji45]

Lilith daj znać co u Was, mam nadzieję, że wszystko ok i tulisz już córeczkę

Maziajka ściskam dziś też za Was mocno kciuki [emoji5]

Do góry