Karuzela i Aga_k_m - witajcie w klubie, mnie również wyszedł wynik dodatni GBS'u także antybiotyk przed porodem/w trakcie porodu nas czeka....Jedynie co to niestety muszę Was zmartwić, ale cc wcale nie chroni całkowicie dziecka przed zakażeniem
, ale i tak damy radę pokonać to dziadostwo
!
Emol - no to bardzo szybkie decyzje podjęłaś i w dosyć młodym wieku, ja to zawsze niezdecydowana i dopiero po 10 latach "chodzenia" zdecydowałam się na przyjęcie oświadczyn
Ale ja zawsze byłam nieufna w szczególności do mężczyzn. Mąż się musiał nieźle przy mnie namęczyć, żeby mnie poderwać
Był to pierwszy chłopak noi ostatni
Odnośnie ciąży donoszonej - zakończony 37 tydzień (37+ 0 zamiennie z 36+7) - czyli po tym jest tzw. poród w terminie natomiast nie mylcie tego 2,5 kg z wcześniactwem bo owszem wcześniaki zazwyczaj nie osiągają tej wagi. Ale waga poniżej 2,5 kg (2500g) uznawana jest za NISKĄ MASĘ URODZENIOWĄ i nie oznacza ona wcześniaka tylko wtedy mówi się o dziecku z hipotrofią. Stąd są to dwa zupełnie oddzielne pojęcia. Te hipotorofie się tam jeszcze dzieli na jakieś podrgrupy, ale nie pamiętam już tych wartości masy. Także tego...
Chciałam jeszcze się tylko pochwalić, że remont ruszył pełną parą i może za 3 miesiące będziemy już u siebie (o ile starczy funduszy na tak szybką akcję
)