reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Mamusia_Muminka ja chodzę na nfz lekarz mi pobrał do badania ale musiałam zawieść do szpitala i 15zl kosztowało, szpital mam po drodze to bez problemu ale mówi, że mogę gdzie indziej, gdzies wykonują to badanie.

reklama
Witaj Saba! [emoji4]

Tymuniek, no co za babsko Ci się trafilo [emoji52][emoji51] trzeba by na nią się poskarzyc to może się ogarnie. ..

Ola, mój też chrapie bo ma krzywą przegrodę i jak się obudze i nie moge zasnac to sie przenosze do salonu [emoji3] albo go kopię po łydkach [emoji48]

Patuszka - wow super fotka [emoji7][emoji7][emoji7]

Dzieki dziewczyny za podpowiedzi - chyba Szymon i Leon pozostanie jak na razie. Ale nadal nie wiem które wybrac kurdeeee...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Gratulacje udanych wizyt!!

Aniek jak sie skrocila szyjka ile ma???

Mamusia ja tez chodze na nfz i mialam normalnie pobrane w gabinecie nic nie placilam.Wyniki po tygodniu wiec jest refundowane.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Tea, gratulacje! Drobniutka, ale najważniejsze,że wszystko ok.
Kasia_831 to musiało być straszne! Cieżko mi sobie wyobrazić jak można tyle nie spać.
Misia, jak zwykle śliczne :) ja w czwartek robie, to znaczy robią mi :) dłonie i stopy i to też już chyba ostatnie będą
Pumelova, pochwal się koniecznie efektami :)
Linoone, na Twoje fotki też czekamy!
Aniek, mam nadzieję że wytrzymacie trochę dłużej
Ewela, Karuzela, abed dla Was też gratulacje :*
Mamusia_Muminka ja mam zamiar prać zgodnie z metką :) ale jeszcze się nie zabrałam za to :) Uwielbiam słuchać o takich ciążowych nieogarnięciach :) zwłaszcza, że samej często mi się zdarza coś odwalić :D gbs robię prywatnie, ale całą ciążę tak prowadzę
Paninka, organizm daję Ci znać żebyś zwolniła trochę
Lilith, jeszcze jest szansa. Spróbuj siłą woli szyjkę skrócić :D

Mąż zlecił mi dziś małe zakupy budowlane. Dostałam jeden gratis, ale nie wyprowadzałam ich z błędu :)Pan mi wszystko pieknie zapakował, tylko nie wierzył, że dam radę tak jechać. Bo te stelaże mają po 4m a ja jeżdżę małym autkiem :) ale dojechałam :D

Jestem po wizycie... Z Małą wszystko ok, jest 34+6, waga 2500g, także rośnie moje Maleństwo[emoji4] Szyjka jest skrócona, ma niecałe 2 cm i jest rozwarcie na 2,5cm... Jedno co dobre to że szyjka jeszcze nie jest całkiem zgładzona... Gin powiedział, że na tym etapie nie powinno być jeszcze rozwarcia, a już tym bardziej tak dużego. Dostałam zwiększoną ilość duphaston ( z 2 do 3 razy dziennie), do tego nospa lub buscopan 3 razy dziennie i dużo odpoczynku. Nie mogę nic nosić i dźwigać, długie i intensywne spacery też odpadają... Za dużo tego wszystkiego, zwłaszcza że remont w pełni... Jestem teraz zdana na bliskich dookola, bo inaczej mogę zaraz urodzić... Kolejną wizytę mam za 2 tygodnie, gdyby coś się wcześniej działo to mam dzwonić. Dziś pobrał wymaz, jutro odbieram wynik. Jedno co pewne, to że do terminu 12 lipca nie wytrzymam, doktorek obstawia 25-30 czerwca... Wyniki bez zmian, dalej hemoglobina 10,00, hematokryt 28,00. Najważniejsze, żeby dzidzia się zdrowa urodziła[emoji123][emoji123] Jest ułożona główką do dołu, nareszcie...

Potwierdzam tezę o wypiciu wody przed pobraniem krwi, dziś rano była dziewczynka na pobieralni, nic nie chciało lecieć. Pielęgniarki powiedziały, że można nawet 2 szklanki wody wypić przed pobraniem, żeby żyły "pobudzić".

Pumelova, powodzenia na sesji! Jestem pewna, że zdjęcia będą boskie! Pochwal się później[emoji4]

Tymuniek, dzięki za info, z ciekawości sprawdzę co jeszcze mogłabym chcieć dla Małej[emoji16]

Mamusia Muminka, za GSB zapłaciłam dziś 20zl, chodzę prywatnie więc płacę za wszystko. Wynik jest już po 2 godzinach, ale nie chciało mi się jechać po niego, jutro to załatwię.
Rożek i kocyk wyprałam w 30 stopniach i wyprasowałam maksymalną zalecaną temperaturą żelazka. Zresztą ja z tych piorących wszystko[emoji16]

Lilith, przy badaniu lekarz bez problemu wsunął palce, nie było to przyjemne... Gdyby się dało to bym się z Tobą na szyjki zamieniła[emoji6]

Miłego wieczoru Kobietki [emoji8]

Emol powodzenia na jutrzejszej wizycie:-)
Ja skończyłam metalurgie na polibudzie:p

Aniek pewnie lekarz zaleca odpoczynek? To chyba zostaje Ci klinika na Ligocie? Oni mają najwyższą referencyjnosc.

Ewella super waga!!! Cieszę się że wszystko dobrze :)) za 2 tyg znów wizytujemy razem ;)
Jak będę miała fotki to podeślę:)

Abed super wieści:-)

Linoone ciekawe ile ja będę czekać:D to po znajomości więc pewnie dlugo.. :D

Mumusia mój szpital wymaga i mój gin mi pobrał wymaz na wizycie i doliczyl sobie do wizyty :///

Lilith oby ruszyło samo! Liście malin coś nie pomagaja;))

Saba17 gratki wizyty:)

Kylesa ja wolę Leona niż Szymona - nie znam fajnych szymonow a mój dobry kumpel ma ksywe Leon i tak do niego mówimy i jest super:D

Patuszka to musisz trochę poleżeć chyba, nie? Żeby nie urodzić:p waga super!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Mamusia Muminka - ja nie piorę. Tzn jeden kocyk wyprałam, pozostałych nie. Rożka tez nie. Uwazam, ze bez przesady. Dziecko tez nie moze byc chowane w super sterylnych warunkach, bo potem sa z tego same problemy. A o tyle o ile znacane z lidla ubranka nie sa fajne, wiec je wyprałam, to rożek, ktory dostałam z cannopolu jest zapakowany, a do tego nie dotyka bezpośrednio skory dziecka
Zreszta nie wszystkie nowe ciuszki prałam ;) te dla starszego na pewno nie beda prane przed założeniem :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola W wg mnie wszystko nowe powinno sie wybrac jednak to bylo w fabryce Bog wie gdzi i ile lezalo...sama sobie wszystko piore a co dopiero dla dzieciaka.To juz nie chodzi o bakterie a wlasnie o to ze nie wiemy gdzie to bylo..i ile tam lezalo, kto tego dotykal itp

Patuszka o kurczaki to musisz teraz na prawde odpuscic bo to juz nie przelewki .

Tymuniek ja wypralam normalnie na 40° potem wyprasowalam jesli chodzi o rozek.Kocykow nie prasowalam.Jedynie bambusowy.

Aniek Ewella jak tam burza u Was? Bo widze ze z waszych stron do mnie idzie:p

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Maziajka no powiem Ci, że więcej się blyskalo niż grzmialo, ale pada tak średnio jakby już koniec czyli jakieś 40min deszczu ale nie ulewa jak czytałam na necie ;)

Patuszka to odpoczywaj ile się da !

reklama
Co do prania dziewczyny wyprałam rożek kocyk poszewki do łóżeczka kołderki nie prałam i podusi planuje zakup klina pod materac:)

Patuszka jak będziesz rodzić???? Bo jak hematokryt za niski i hemoglobina to np. Przy cc dosyć nie ciekawie...
Jutro moja wyciskarka idzie w ruch i będę robić soki z buraka jabluszka i do lodówki zobaczymy czy zmienią mi się wyniki jak będę pić codziennie...

Do góry