reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aj no wkurw był i wkurwa nie ma:-p Wiecie, ciąża.
Do męża zadzwonił kumpel z propozycją pracy i się zgodził, jakby nie patrzył ten kumpel już jakiś czas się tym zajmuje i kokosy na tym zarabia , a nie ma się co oszukiwać, dla nas najważniejsze są pieniądze. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Pogoda się ogarnęła, że nawet na spacer poszliśmy uhuhu.

Klina z synem nie miałam, poduszeczki i kołderki używaliśmy, teraz może kupię. Kacper był mega ulewający i kładliśmy go raz na lewym raz na prawym boku, a gdy miał mega problemy brzuszkowe to kładliśmy go na brzuszku i pomogło. Później już cały czas spał na brzuchu i sam sobie głowę układał, później sam zaczął się przekręcać i tak poszło. Ale fakt faktem na samym początku cały czas się bałam , teraz pewnie też tak będzie, chyba nie ma na to lekarstwa :-p

reklama
W czwartek zostałam ciocią [emoji7][emoji7] mojemu bratu urodziła się dziewczynka Nikola 3370g, 53 cm. Mała i mama mają się dobrze [emoji106] Aż się popłakałam jak trzymałam Małą na rękach, za 2 miesiące my też będziemy mieć takie słodkie Maleństwa[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Z info na świeżo, bratowa miała 2 opakowania podpasek Bella mama, starczyły na nieco ponad dobę... Rodziła naturalnie, jest szyta. Dostała znieczulenie w kręgosłup, czuje się w miarę ok. U mnie w mieście pielęgniarki myją co wieczór dzieci, matki tylko je przygotowują. Myślałam, że to się robi samemu...

Liluli, muszę pogadać z gin przy kolejnej wizycie, że albo dawkę zwiększyć albo dwa razy dziennie (z moim szczęściem do igły będzie 2 razy dziennie[emoji16]).

Lilith, nieco mnie pocieszyłaś, dziękuję[emoji4] Może i u mnie trochę zniknie samoistnie..
Zawsze potem można zrobić skleroterapię lub chirurgiczne usunąć żylaki.

Moja kopie tak delikatnie, do tego jest aktywna jak ja się ruszam, śpi jak ja śpię, oby tak pozostało po ciąży[emoji6][emoji6] Dzisiaj miałam dwa makijaże ślubne ustalone dużo wcześniej i klientki dostały po kopniaczku[emoji23][emoji23]

Jestem dziwna, lubię czekoladę, ale nic co pachnie kakao. Od 3 miesiąca używam Elancyl balsam p/rozstępom i póki co daje radę, oby tak dalej[emoji108]

U nas można się umówić z położną, żeby wzięła nas pod swoje skrzydła. Można mieć całkowicie swoją prywatną, ale to jest podobno średnio widziane... Za opiekę położnej (jak trzeba to nawet do domu przyjdzie, koleżance tak pomogła by rodziła na jej dyżurze) płaci się między 150-300 (pomoc w szpitalu) a nawet 500 (wizyty domowe). Pomoc przy porodzie jest na pewno dużo większa niż zwykłej położnej. Chyba zdecyduje się na taką w szpitalu dla większego komfortu psychicznego. Jeszcze mam chwilę, by się zastanowić i porozmawiać z ewentualną położna.
Pewnie będę z partnerem przy porodzie, lepsza opieka jest wtedy i jak jest dużo porodów jednocześnie to można kogoś po ewentualną pomoc wysłać a nie drzeć się jak stare prześcieradło[emoji6]

Alex, wszystkiego najlepszego [emoji4][emoji4] Szczęścia, miłości i spełnienia marzeń[emoji4] I zdrowego bejbika oczywiście[emoji64][emoji64] Wyślij kawałek tortu na Kaszuby[emoji16]

Chyba muszę kupić średnia walizkę lub torbę miękką. Mam tylko kabinową walizkę do Wizzair i taka wielką w która sama wchodzę (sprawdzone)[emoji23][emoji23]

Kylesa, dobry pomysł, dziękuję. Wyłudzę skierowanie od gina, bo do rodzinnego się dostać graniczy z cudem. Clexane drogie, proszę rodzinnych o recepty ale zaczynam mieć ich dość... Mogę spytać skąd jesteś? Wybierasz się na warsztaty bezpieczny maluch do Gdańska?27 i 28 mają będą targi dla dzieci na Amber Expo. Ten zespół ma moja teściowa, większość leków wychodzi lepiej cenowo z Niemiec załatwiać, na polską receptę też dają.

Ubranek mam już sporo, teraz tylko kupuje jak coś mnie mocno zauroczy i nie będę umiała bez tego wyjść ze sklepu. Dzięki Bogu za silną wolę i resztki rozumu[emoji23]

Zupełnie, zapomniałam!! Od środy mam 30 tydzień, za chwilę 31 się zacznie[emoji33][emoji33][emoji33]

Patuszka ja tez od środy mam 30 i zaraz kolejna środa bedzie i 31 ;)

Jakbym miała mało stresów, to nasz kot ma złe wyniki jeslichodzi o nerki i musi zostac w klinice na 3 dni.... tylko ze czuje, ze nie wroci. Tak wiem powiecie, ze jestem pesymistka. Ale ona jest walecznym kotem. Nienawidzi weterynarzy. Zawsze w transporterze warczy, syczy. A dzis jak maz ja zawoził zajrzałam do niej, a oba była spokojna i przyłożyła głowę do tej kratki, dała sie pogłaskać... poczułam sie jakby sie ze mna żegnała.
Siedzę i rycze... najgorsza majówka...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pumelova no to pojadlas dzisiaj restauracja, trucki :D super :) jak burito ? My ostatnio jedliśmy dobre było :) cieszę się, że ciasto smakuje :) ja tez znowu zrobię we wtorek bo jest smaczne :)

Patuszka gratuluję ciociu :) ja jutro 30 tydzień zaczynam :)

Ja byłam zobaczyć kurtkę z 4f i jest jedna, która mi się podobała, ale muszę zaczekać na męża bo on ma tam zniżki :D później był obiad u rodziców, graliśmy w państwa, miasta :) a później smacer i byłam w tesco ale u nas nie ma żadnych promocji dla dzieci. Teraz juz leżę bo plecy bolą , siostra u mnie dzisiaj śpi to coś obejrzymy i spać :)
Miłego wieczoru :)

Ola, bądź dobrej myśli Kochana, trzymam kciuki za dalsze wizyty[emoji108][emoji106][emoji106]

Mój P. zrobił mi wielką niespodziankę, mieliśmy szukać czegoś do wynajęcia a on kupił mieszkanie[emoji4][emoji4][emoji4] Byliśmy je obejrzeć w środę, a w pt już większość formalności była załatwiona[emoji5][emoji5] Ogarnął wszystko i wrócił do Danii do pracy. Teraz czekam aż poprzedni właściciele się wyprowadzą (mają czas do końca maja) i będę mogła się przeprowadzać[emoji7][emoji7][emoji7] Dostałam wytyczne, że mam po swojemu wić gniazdko, w większości rzeczy mam wolną rękę[emoji16][emoji16] Mieszkanie jest umeblowane, część wyposażenia sprzedamy, wezmę meble z mojego mieszkania i na początek będzie ok. Pierwsze ci jest do zrobienia to przekazywanie ścian, nie cierpię brązowego ani podobnych kolorów we wnętrzach[emoji6] Brązowe mam tylko włosy i to wystarczy, nawet moje koty są szare (czysty przypadek[emoji16]). Bardzo się cieszę na myśl o przeprowadzce, spędzam mnóstwo czasu na pinterst w poszukiwaniu inspiracji[emoji6]

Moja bratanica śpi na boku, położna kazała tak układać bo ulewa i żeby się nie zachlysnela.

Ika, mam nadzieję, że po badaniach w szpitalu uda im się ogarnąć moje żyły, bo dalej postępuje. Muszę podpytać o rajstopy ucieknie, dziękuję! Muszę teraz na wizycie poruszyć temat porodu i zastrzyków, bo gdyby miało być cc to zastrzyki są p/wskazaniem. Prawdopodobnie 8 tygodni po porodzie będę miała jeszcze zastrzyki.

Ola, trzymam kciuki za kotka. Pewnie dobrze mu u Was jest, pomyśl że ma szczęśliwe życie w Waszym domku. Rozumiem Twoje obawy, też kocham moje kotki.

Dobrej nocy[emoji4]

Chybra to się nazywa zmienność nastrojów znam to:D cieszę się ze.moj m jest tak wyrozumiały dla mnie bo awanture mu o pierdoly robię np na zakupach a on się tylko śmieje:D oby praca wypaliła!

Patuszka gratulacje z okazji zostania ciocia :)) jakich podkładów używasz do makijażu ślubnego? Pewnie wielu:D masz jakiś swój ulubiony??
Gratuluję zakupu mieszkania!!! To się nazywa niespodzianka:)) ja mam brązowe ściany ejj:D takie czekoladowe ciemne [emoji173]

Ola W nie jestes pesymistka :* otwarcie się z nami dzielisz swoimi obawami:) jakkolwiek to zabrzmi ja nie mając dzieci, największą stratę jaka przeżyłam to strata mojego psa, więc szczerze współczuję ale mam nadzieję że Twoja kicia wyjdzie z tego :) od koleżanki z pracy kot też chorował mocno że na kroplowkach jechał i zegnala się już z nim, a kot dał rade:) kurcze ja szczura który żyje 2 lata usypialam i płakałam jak bóbr u weta

Ewella wspaniały dzień - tyle wygrać!:D kurde nie załapałam się na Mexico bo mieli przerwę techniczna:/// tradycyjnie hambek z american food truck (jestem ich fanką;D). Może wykorzystasz nieobecność meza na zakupy czegoś dla siebie?:) a powiedz mi robiłaś to ciasto z czymś innym np z owocami? Polecasz z czymś? Ja zrobiłam że skórka pomarańczowa i wyszło dobre ale jeszcze bym tam czymś pocisla

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ola razem z Kotą trzymamy kciuki za twojego siersciucha. Oby to nie jakaś niewydolność, moja ma piasek i czasem zapalenie pęcherza, chociaż ostatnio rzadziej.
1493491892-aaaaaa.jpeg

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Chybra super z pracą :) zobaczycie jak to będzie
Patuszka89 gratuluje zostania ciocią :D no i mieszkanie super niespodzianka :) jak chcesz malowac to szybko szukaj ekipy, bo na takie szybkie terminy trudno o ekipę, wiem coś o tym bo jak się wzieliśmy za to, to się okazało że na lipiec i mój mąz sam maluje
Ola W. kciuki za kotka

ja za raz idę do łózka, nie mam tv, przed kompem mi się nie chce siedzić, może sie w końcu wyśpie
:) a moje dziecko świętnie się bawi :D właśnie mają imprezę przy kapeli góralskiej :) mamy foto relacje na fb :)

Patuszka super niespodzianka :)

Pumelova no właśnie wybrałam sobie kurtkę i sandały z 4f bardzo fajne i wygodne tylko tak jak pisze z kupnem zaczekam na mojego bo on ma tam duże zniżki bo naprawia im komputery ;)
A mówisz o tym cieście jogurtowym? To nie dawałam tam żadnych owoców, ale możesz tam w komentarzach poczytać ludzie pytają nie raz czy można coś dodać innego i czy wyjdzie ciasto :) może wiśnie? noo myślę że może dobrze smakować :)
Czyli i tak wypad na trucki się udał :D

reklama
Z remontem nie będzie problemu, P. pracuje od 10 lat w budowlance, także luz[emoji6] Ja tylko muszę mieć koncepcje, razem ją przedyskutujemy przez telefon/messengera i będzie działał od razu po powrocie
Do ślubnych lubię double wear od Estee Lauder (skóry tłuste i mieszane, pod spod koniecznie dobry krem, bo inaczej wychodzi maska), normalne i mieszane to dr Irena Eris Provoke wersja matująca (jeden z moim faworytów), Fluid Finish Lasting Velvet Kanebo Sensai i Skin Forever Diora (mocniej kryje niż Eris, trzeba z nim uważać), a do suchej, bardzo suchej i dojrzałej Cream Foundation od Kanebo Sensi (daje świeżą, nawilżoną skórę, a w połączeniu z bazą rozświetlającą z tej samej firmy skóra wygląda niesamowicie promiennie). Ulubiona i chyba najbardziej uniwersalna baza pod makijaż to u mnie brzoskwiniowa ze Smashboxa (wyrównuje nieco kolor skóry i ładnie wygładza bez sztucznego efektu) i wodna z Kanebo Sensai (daje nawilżoną, zadbaną skórę). Niezbędny po każdym makijażu jest fix + z MACA, scala warstwy makijażu i nadaje skórze świeży i lekki wygląd mimo makijażu.
Cały czas coś testuje, zazwyczaj kończy się porażką i wracam do sprawdzonych... Jeśli macie swoich faworytów to piszcie, chętnie wypróbuję coś nowego[emoji16][emoji16]
Pumelova, większość osób które znam ma brązy w domu, tylko ja jestem dziwna[emoji41][emoji41] Zazdroszczę foodtrackow[emoji39][emoji39]

Ola, Niunia i Jasiu są z Tobą[emoji250][emoji250] Moje koty to póki co jak dzieci dla mnie.

Do góry