reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

cześć dziewczyny:)
Weekend był pięęękny - po 25 stopni, pełne słońce, raany, jak super jest chodzić z gołymi nogami :D W sobotę rozpoczęliśmy sezon grillowy plus do tego koleżanka przywiozła malpwca robionego przez nią oczywiście. ZA makowcem nie przepadam ale ten jest meega, no bo zostawiła nam wszystko...

Lilith trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło.
Madzika a może to przepuklina ciążowa? Czytałam ostatnio o tym bo też mi wyskoczyło coś ale akurat mi znikło.

pumelova a to co jadłaś to była chimichanga czy enchilada? Bo ja zawsze lubiłam enchilade:)

Nie wiem czy pisałam już o tym, że wyczytałam kiedyś przez przypadek - to chyba jeszcze było przed ciążą, że olej koksowy i olej migdałowy są świetnymi kosmetykami dla niemowląt. Są uniwersalne jako balsam czy jako kremik pod pieluszkę i na odparzenia. Zresztą olej kokosowy mam od 2 lat i jest naprawdę super, tylko, że nie wiedziałam, że ma az takie właściwości przeciwzapalne. A że mam bzika na punkcie kosmetyków organicznych to wypróbuję na małej bo już od dawna myslałam,zeby jej nie fundować drogeryjnych kosmetyków skoro ja sama nie używam.

Kupiłam wczoraj bilety do POl;ski!! Ale się cieszę! Już straciłam nadzieję bo były tak cholernie drogie przez ostatnie 2 miesiące, że nie było szans kupić wcześniej. Także 1 maja lecimy na 10 dni. 25 kwietnia mam połozną to wezmę od niej potwierdzenie, że mogę lecieć. Już z nią o tym rozmawiałam i mówiła, że nie ma problemu jesli tylko lot nie trwa więcej niż 2 gdz. Cieszę się baaardzo :D

reklama
Katja, Madzik87 - witajcie babeczki w naszym gronie [emoji3]

Karuzela - ale Ci zazdroszczę zakończenia akcji remont.
Karo - Tobie również [emoji6]

Kasia - super, że już masz wszystko zaklepane [emoji3].

aha83 kurcze to spory czas temu, myślałam że to już bezpieczny odstęp, chyba to od organizmu zależy, trzymam kciuki żebyś doczekała jak najdłużej
Kasiulka! mój syn ma tyle co Twój najstarszy :) byliśmy razem na marcówkach 2012 :) mały poszedł się bawić, składał klocki lego a ja przysypiałam, budziłam się jak coś pytał, rzadko tak mam, zazwyczaj już nie śpię jak mały się bawi a w sobotę nie mogłam inaczej
AAggAA88 ładny deser :)
Maziajka powoidzenia
Przyszła Mamusia zdrówka
Madzik87 też polecałabym wizytę lub chociaż na pogotowie podjechać
Kasia_831 a u nas dla równowagi brzydka pogoda przez weekend była, moja rada na lot to kupić skarpety uciskowe, bo nogi puchną w czasie lotu

ja już lepiej po sobotnim spadku energii, wczoraj byliśmy na małych zakupach w sumie miały być spożywcze ale kupiłam sobie przez przypadek buty i płaszczyk taki lekki, tak najbardziej lubię, kupić coś bo akurat wpadło w oko :) dziś u nas słońce ale ma być brzydka pogoda ponoć...

Madzika czesc :D
Misia super z tymi cukrami. Wczoraj ogladalam mame ginekolog to co pisalam live na yt (polecam bardzo) i mowila ze przy gornej granicy normy BMI waga powinna byc ok 8 na plus :szok: niewiele mi brakuje do przekroczenia :/
Abed a to smiesznie :D
Gratuluje zakonczonych remontow to zawsze takie wielkie ufff

Maziajka powodzenia na wizycie :)

Tymuniek udanych zakupów :)

Ja juz mieszkanie trochę ogarnelam, obiad przygotowałam, miałam jeszcze okno umyć w sypialni i kuchni ale bardzo mnie ten prawy bok pleców boli (pokazywalam mamie mowi że miednica to jest) promieniuje jak sikam na dol brzucha :( wiec poleze, później na spacer wyjdę i wieczorem do endokrynologa idę.

Miłego dnia :) korzystajcie z pogody :)

Madzik, serdecznie witamy[emoji4]

Mam zakrzepicę żył powierzchownych. Zmiany są w pachwinie i przy macicy (tych ostatnich nie widać ani nie czuć pod palcami, widoczne jedynie w usg), w pachwinie widać niezależnie od pozycji. Nie dałabym rady chodzić z tym 1,5 miesiąca bez wizyty u lekarza i zastrzyków, chyba noga by mi odpadła z bolu[emoji6][emoji6]
Wiem po sobie, że jak coś się dzieje to nie można czekać, poza tym po co się denerwować jak można sprawdzić w szpitalu/pogotowiu. U mnie nie czuć żadnej większej zmiany jak u Ciebie, jedynie zniekształcone żyły pod palcami... Zadzwoń do lekarza, będziesz spokojniejsza[emoji6]

Pumelova, doktorek mnie pochwalił w sobotę w szpitalu i dodatkowo we wtorek na wizycie, że tak szybko się zgłosiłam i że nie czekałam nie wiadomo na co. Mówił, że w ciąży trzeba kontrolować się jak coś nas niepokoi.

Miłego, słonecznego dnia Kobietki[emoji8][emoji8]

Ewella to odpocznij trochę, dopiero 12, do końca dnia jeszcze dużo czasu.
Kasiulka ja mam nadwagę więc im mniej tym lepiej :)
Robota jakoś idzie ale chyba zgaga mi przeszkadza, pieczenie w klatce szczególnie przy pochylaniu. Umyłam taras, balkon i schody. Pora na robotę w domu. Zaczynam układanie w szafkach :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej ja szybciutko bo jadę po córkę:-) :)

Maziajka powodzenia na wizycie!
Madzik witaj:)
Gratuluję udanych wizyt i pięknych wag dzidziusiow!
A także udanych zakupów-ja od jutra zacznę kupować o ile wypłatę mi przeleja:rolleyes2:
Pumelova Ty chyba pisałaś o bolącym biodrze- jak dłużej poleze na lewym to mnie boli- na prawym mi niewygodne robi mi się słabo i niedobrze, to samo na plecach- już nie wiem jak mam spac:baffled:

U mnie też piękna pogoda ale też od jutra ma się zepsuc:unsure:

Miłego dnia kochane!

Do góry