reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Kotek bo.nie wolno.robic w roznych laboratoriach:p
Morela truskawka !! Gratuluje piekne bety.

A co do badania.bety to punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.ja w 1 ciazy zrobilam 1 test ciazowy zadnej bety itp.
Teraz w sierpniu tez zaszlam w ciaze zrobilam test byly kreseczki 5 dni nadzeji i szczescia ..i sie zakonczylo.Ciaza biochemiczna.Tez nie robilam bety bo po co...

Teraz 3 ciaza i gdy tylko wyszedl.poztywny poszlam na bete a potem powtorzylam to tyle..wczesniej tez nie bylam zwolleniczka i tez przy tych badaniach sie stresowalam ale wolalam to niz zyc w stresie czy to znow nie biochemiczna...a dobry przyrost bety ja wyklucza.

010igov3fkey3mez.png
teraz już wiem :)

reklama
aim - i widzisz :-D, jest dobrze [emoji106]

Truskawka i Morela - super wieści :-) gratuluję :-D

AAggAA - :-), na apce rzeczywiście trzeba się pilnować (T9 potrafi namieszać i cuda-wianki mogą wyjść).
Generalnie duuuuzo się zmieniło na BB na przełomie 8 lat i nie do końca mogę się w tym wszystkim połapać. Sama edycja tekstu, kiedyś była prostsza, i w ogóle... Przyzwyczajona jestem do BB na PCecie, ale... Dam radę ;-)

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Aim wiesz ja generalnie slucham sie ginekologa i jesli ona zleca mi.badania to je robie bo akurat na podstawie bety hcg czy prawidlowo rosnie mozna duzo dostrzec oczywiscie wiadomo ze moze rosnac super a zaraz cos sie stac ale jesli zle przyrasta to juz wiemy ze cos zlego sie dzieje...a lepiej wiedziec niz ludzic sie .I to nie sa jakies widzimisie sie ciezarnych tylko zalecenia ginekologow bo jednak taki przyrost bety w wielu przypadkach wiele wnosi ....W moim przypadku rowniez bo wiedzialam przynajmniej ze nie jest to ciaza biochemiczna i ze poki co sie rozwija...

010igov3fkey3mez.png

No tylko że beta sobie rośnie dobrze tak długo jak jest dobrze, może się załamać w jeden dzień, to że na początku dobrze rośnie nie oznacza że do końca będzie dobrze, jak najbardziej na drugi dzień po dobrym drugim wyniku może nastąpić poronienie. Wiadomo że po dobrym usg też na drugi dzień może się zatrzymać i być poronienie, ale generalnie ja nie widzę sensu robienia bety bez konkretnej podstawy bo to kompletnie nic nie wnosi co do pewności jak się wszystko rozwinie. Jasne, jak ktoś ma chęć i kasę to niech sobie robi jak tylko mu to sprawia przyjemność widzenie wyników :)

U mnie na usg było wszystko super, ciąza prawidłowa, serduszko tez było, ale beta słabo przyrastała i to był własnie objaw, który wtedy zbagatelizowałam. Wiec tak, ja lubie wydawac na to kase i widziec wynik, bo jednak mnie to choc odrobine uspokaja i daje malutki cień nadziei, ze może tym razem się uda.

Zreszta jesli cos jest nie tak z beta to mozna przypuszczac ze ciaza zle sie rozwija...ze jest biochemiczna, ze jest pozamaciczna...etc..nie uwazam ze jest to zbedne badanie.Oczywiscie prawidlowy przyrost nie daje nam zadnej gwarancji ale juz nieprawidlowy zapala lampke...ze cos jest nie tak i chocby dlatego warto to sprawdzic..

010igov3fkey3mez.png

reklama
Ty AIM masz to szczęście że możesz poprosić kolege/koleżankę w pracy żeby w wolnej chwili podejrzeli na usg maluszka. Mało kto ma taką możliwość a beta jest jednak stosunkowo miarodajna, a przede wszystkim dostępna dla każdej z nas.
Widać że praca w medycznej działce sprawiła, że masz nieco inne podejście do ciąży, trochę bardziej racjonalne ale musisz pamiętać że dla nas takie drobiazgi są niesamowicie fajne. Razem z beta rosną nasze Maluchy....

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry