reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Kasia_831 owszem obywatelka Polski ma prawo do bezpłatnej opieki w czasie ciazy, porodu i połogu, nawet gdy nie jest ubezpieczona, pod warunkiem ze nie pracuje i nie odprowadza składek w innym państwie europejskim. Karta ubezpieczeniowa europejska jest potrzebna na wypadek leczenia nieplanowanego i wtedy np. w razie wypadku przysługuje mi bezpłatna pomoc. Natomiast do leczenia planowanego, do którego mam pełne prawo jako osoba pracujące i odprowadzająca składki w UE, co trzeba 100 razy im tłumaczyć, ale oni wiedza lepiej, potrzebuje zgody tutejszej kasy chorych. I właśnie porod to jest leczenie planowane ( chyba ze odbędzie się na 2 tyg przed lub po planowanym terminie). I dlatego tutaj potrzebuje ich zgody, ponieważ taką opiekę mogą zapewnić mi na miejscu. Wiec musiałam im przestawić pare pism z polskiego szpitala, ze napewno mnie przyjmą, kto jest moim lekarzem prowadzącym i czy na pewno w tym szpitalu pracuje gdzie będę rodzic ( dziwne bo tutaj ciąże prowadzi położna i ona nie bedzie przy moim porodzie, gdyż nie pracuje wogole w szpitalu), ile bedzie kosztował porod. Problemem było zeby szpital wydał takie dokumenty, nie bardzo chcieli, ale mojego tatę wysłałam i na szczęście wydali[emoji6] Wysłałam tym idiotom, ale zgubili te dokumenty i twierdzili ze nic nie wysyłałam. Dzięki Bogu nie wysłałam oryginałów, wiec jeszcze raz in wysłałam. Chyba maja mnie juz tak dosyc w tym urzędzie, bo ciagle dzwonię i coś chce. Tutaj nie są do tego przyzwyczajeni, bo jak Szwedowi powiesz ze nie da się czegoś załatwić to powie trudno, nie da się i odpuszcza. A jak wiem ze się da, bo znam prawo europejskie, wiec odwołuje się po kilka razy i nie odpuszczam.
Ufff, napisałam moje kolejne wypociny[emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
ahaaaa, nie wiedziałam:) Dobrze, że mam tą kartę w takim bądz razie:) wprwadzie zamierzam rodzić w UK ale jak pojadę w maju do Pl i nie daj Boże musiałabym skorzystać z nfz...

reklama
ahaaaa, nie wiedziałam:) Dobrze, że mam tą kartę w takim bądz razie:) wprwadzie zamierzam rodzić w UK ale jak pojadę w maju do Pl i nie daj Boże musiałabym skorzystać z nfz...

Pewnie lepiej zawsze być przygotowanym. Nigdy nie wiadomo co się może wydarzyć, nawet nogę można złamać i juz byłby problem, może nie wszędzie, ale znając życie to ktoś niedoinformowany zawsze może się czepić. Ja rodzic pójdę z tym pismem co mi wydali, tez nie mam pewności na kogo trafie i czy nie bedzie się ktoś czepiał.

Pumelova - spróbuje tam jeszcze pozniej zadzwonic bo w cenniku maja napisane usg 3d - 50 zl :D ale moze to tez tylko tyczy sie prenatalnych i trzeba doplacac jak chce sie miec w 3d obraz :D
Z tymi ruchami tez tak mialam , ze jak rano nie kopał to sie stresowałam ze czemu nie kopie skoro zawsze rano go czułam[emoji14]oczywiscie mi juz przeszło bo teraz czesciej sie rusza ale tez wiem ze na poczatku te ruchy sa nieregularne :D poza tym kazdy sie smial jak ja marudziłam , ze on malo kopie i mówli: bo jest luniuszkiem tak jak mamusia [emoji41]
A placisz cos za ta szkole rodzenia ? W szpitalu w Chorzowie w ktorym bede rodzić tez jest , ale kompletnie nie wiem co i jak :D

Ola W. - u mnie juz glownie jest myśl : jak to bedzie wyglądać jak w koncu maly sie urodzi i ze juz nie moge sie doczekać :D Widziałam własnie wczoraj twoje zdj na brzuszkach i kurde , serio mam wrazenie ze nasze są identyczne :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam mega obawy o rozwoj dziecka (przez prace) i o to czy ja sobie dam rade... ale staram sie myslec pozytywnie :)

Hah! Moze sa ;D mając dzien różnicy jest duże prawdopodobieństwo :D ale wychodzisz na tym lepiej, bo go Twoja druga (?) ciaza, a u mnie pierwsza ;p

Pumelova - a myslalam ze w szpitalu beda miec jakos taniej i tez widzialam ze w paru miejscach sa darmowe szkoly rodzenia :D jak narazie komórkowy tel nie odpowiada , a na ten numer stacjonarny to ciagle jestem albo druga albo pierwsza w kolejce a jak juz czekam kilka minut to na koncu wlacza sie poczta glosowa [emoji23] napisalam maila :o a co do łożyska to mam napisane że jest ułożone na przedniej scianie wysoko[emoji14]ale ruchy czuje w kazdym miejscu ;P jeszcze lekarz mi powiedział ze urodze duze dziecko ale mysle ze nie bedzie zle :D po prostu jest starszy i licze wlasnie termin z usg pierwszych prenatalnych bo wlasnie z tym terminem ciagle sie zgadza :D

Ola W. - tylko mysl pozytywnie [emoji123] zadnej innej mysli do siebie nie dopuszczaj:p coś ty , to moja pierwsza ciąża :D mam 4kg na plusie ale bardzo mnie cieszą te kilogramy [emoji173]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Madziazt nie wszystkie są takie małe:D

Megan no w tej nie ma darmowych;) ale i tak idę. Dziwne że nie możesz się dodzwonić, ja tam dzwoniłam w sumie z 5 razy i nigdy nie miałam problemu :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry