reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe dwie kreski [emoji3498]

Ja testuję 8 lipca w dzień planowanej miesiączki. Tak przynajmniej liczy mi apka. Mam trochę rozjechane cykle od 27 do 35 dni więc trudno oszacować dokładnie kiedy powinna być @. A jak to u Was wygląda? Długo się staracie?
Ja znam siebie wiec nie dotrwam raczej do miesiaczki , pewnie zużyję juz kilka dni przed jakas czesc zapasow testów :p
Cykle mam dość regularne: +/- jeden dzien sie ewentualnie wahaja, chociaż są to sytuacje jednostkowe.
Jesli chodzi o dzien owulacji to nie mam monitoringu, chociaż bardzo bym chciała bo pękło już pół roku takich, konkretnych, skrupulatnych starań. Obserwuje sie od kilku lat (śluz, temp), stosowalam testy owu, ale u mnie srednio sie sprawdzily, bo nie bylo piku z prawdziwego zdarzenia.
Znane mi przeszkody w staraniach to endometrioza stwierdzona przez dwoch niezależnych lekarzy (wywiad,badanie fizykalne i usg), ale jeszcze nie potwierdzona laparoskopowo.
No to tyle chyba :p

reklama
Ja też nie mam monitoringu, więc owulację tak na czuja określiłam.
Poprzednie dwie ciąże szybciutko zaszłam bo w 3cs i w 2cs.
Ja znam siebie wiec nie dotrwam raczej do miesiaczki , pewnie zużyję juz kilka dni przed jakas czesc zapasow testów [emoji14]
Cykle mam dość regularne: +/- jeden dzien sie ewentualnie wahaja, chociaż są to sytuacje jednostkowe.
Jesli chodzi o dzien owulacji to nie mam monitoringu, chociaż bardzo bym chciała bo pękło już pół roku takich, konkretnych, skrupulatnych starań. Obserwuje sie od kilku lat (śluz, temp), stosowalam testy owu, ale u mnie srednio sie sprawdzily, bo nie bylo piku z prawdziwego zdarzenia.
Znane mi przeszkody w staraniach to endometrioza stwierdzona przez dwoch niezależnych lekarzy (wywiad,badanie fizykalne i usg), ale jeszcze nie potwierdzona laparoskopowo.
No to tyle chyba :p

Czesc, ja tez testuje w lipcu :-) pik na owulacyjnych byl, sluz piekny, tylko teraz czekać...do ok 16/17 lipca

Hej [emoji847]
Witam się po teście w 29dc. Niestety wynik negatywny i nie mam nadziei na to że się zmieni. Także czekam na [emoji205].

reklama
Gratulacje [emoji7] wszystkiego dobrego dla Was. [emoji110][emoji110][emoji110]
U mnie już wczoraj wyszedł pozytyw. Dzisiaj sikałam z rana i dwie krechy jak się patrzy. Musiałam mieć owulację zaraz po okresie, bo @ powinnam dostać 12.07.
Trzymam za Was kciuki i dziękuję za te dni oczekiwania [emoji3590]

Do góry