reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki w kuchni

reklama
Zainspirowałyście mnie i skorzystałam z Waszych przepisów. Schab gotowany wyszedł rewelacyjnie i na stałe wchodzi do mojego menu. Miałam też chrapkę na śledzie z rodzynkami, ale niestety nie udało mi się kupić składnika głównego, czyli śledzi. Może na Sylwestra zrobię podejście.
 
Dzięki,zrobię w niedzielę zeby sie przegryzło porządnie;-)
A robiłaś wędliny ale nie w piekarniku?mysle nad czymś takim
Przepisy Magdy: Schab gotowany 10 minut!!


Milenka robiłaś? Bo ja się wczoraj skusilam ale jakieś to dziwne wyszło. Smakuje zwierzakiem a nie wedlina ;) tak wiesz trochę jak ugotowane mięso.. i wcale mi różowy nie wyszedł. Tylko biały. A niby gotowalam ile trzeba. Zje się z jakąś sałatką ale szału nie ma. Dlatego pytam o opinię ;)
 
Polecam b. prosty przepis na gotowaną szynkę, zero pracy, a wychodzi pyszna, soczysta

1kg szynki
2 litry wody
1/4 szklanki soli
1 cebula
5 ząbków czosnku
1 łyżka cukru
1/2 łyżeczki pieprzu
2 łyżki majonezu
3 listki laurowe
5 kulek ziela angielskiego

W ciągu dnia zagotowujemy marynatę z w/w składników. studzimy. wieczorem wkładamy do niej mięso i zagotowujemy. gdy zacznie wrzeć gotujemy mięso 5 minut i zdejmujemy z ognia i bez odkrywania zostawiamy w marynacie do rana. rano powtarzamy gotowanie i ponownie zostawiamy do ostudzenia. Gdy mięso jest dość grubą bryłą należy je przegotować 3 raz

Często ją robię, bo dziewczyny b. lubią i zawsze wychodzi, a lubię tak robić, żeby się nie narobić;-)
 
Ktjuszka mi też białe wyszło ale w smaku dobre,dałam więcej czosnku i miało fajny zapach.

MAGDA no my właśnie według takiego sposobu przygotowania robiłyśmy tylko zalewa troszkę inna,bo cukru tam nie było.Ja planuję właśnie szynkę i karczek wypróbować jeszcze.A tobie wychodzi różowa ta szynka?
 
reklama
Wychodzi taka w kolorze schabu pieczonego
faktycznie prawie taki sam ten przepis, nie doczytałam wcześniej.
u Katjuszki to jeszcze wina mięsa może być, może jakieś stare się trafiło
 
Do góry